Test

Svette, promping og jentetrøbbel

Reuben Feffer (Ben Stiller) er en konservativ og forsiktig risikoanalytiker som finner kona til sengs med en annen mann på intet mindre enn parets bryllupsreise og bestemmer seg naturlig nok for å begynne på nytt. Den gamle klassevenninnen Polly (Jennifer Aniston) dukker plutselig opp og vekker Reubens interesse, men hennes impulsive og frisinnede personlighet viser seg å bli en utfordring for Reuben, og når den angrende kona attpåtil ønsker seg en ny sjanse havner han i den velkjente kvinneklemma.

Along came...klisjéene

Det som følger er stort sett et saktegående maraton av oppbrukt pinlighetshumor og forventede ubehageligheter, og Along Came Polly mister tidlig moment av en altfor gjenkjennelig formel og selvfølgelige hendelsesforløp som egentlig blottlegger hele dramaturgikurven et par minutter etter introen.

Men, Ben Stiller er jo flink til å spille morsomt ubekvem, og hans tapre og smertefulle forsøk på å tilpasse seg den løsslupne Pollys livsstil har komisk potensiale som ikke utnyttes fullt ut, men den personlighetsmessige kontrasten er artig om ikke annet. Det samme er jo Stillers vanlige usikre og halvnevrotiske rollefigur.

Tam, men brukbart figurgalleri

Den øvrige "hvem skal jeg velge"-tematikken er velkjent og skal selvsagt fortelle oss noe søtt og forutsigbart om å gjenvinne selvrespekt, finne seg selv, våge å satse på det uvisse og så videre. Ingen Ben Stiller-komedie er heller komplett uten en firbent problemskaper, og Along Came Polly følger opp med den synssvekkede ilderen Rodolfo som dunker borti ting, for de som ikke kan motså slikt.

Ellers klarer faktisk Philip Seymour Hoffman å løfte filmen et par hakk som Reubens kompis, en frittalende, egenrådig og ustelt amatørskuespiller som også er en underholdende motsetning til Stillers korrekte og konvensjonelle figur og som passer Hoffmans korpulente kroppsform perfekt. I tillegg er Alec Baldwin ganske god som Reubens sjef.

Romantikken er sedvanlig overfladisk, så med unntak av noen heller sjeldne og ganske billige situasjonskomiske øyeblikk og smått fornøyelige rollefigurer har ikke Along Came Polly mye å by på, i alle fall ikke om du allerede har sett filmene som er laget over samme lest, som for eksempel Meet the Parents.

Teknisk

Video

Blu-ray-utgivelsen av Along Came Polly er teknisk sett av akseptabel kvalitet, men imponerer heller ikke. Bildet er tidvis synlig plaget av hvite og sorte prikker som ser ut å stamme fra kildematerialet, men ellers er bildet generelt klart og pent selv om det fremstår noe matt i noen scener. Skarpheten kunne muligens vært noe bedre.

Filmen foregår for det meste i urbane omgivelser eller innendørs og har ikke spesielt mange gode fargereferanser, men gjengivelsen virker fin og naturlig, og sortnivå og kontrast ser også riktig ut i filmen.

Audio

Lyden består hovedsaklig av dialog og gjengis i DTS-HD Master Audio 5.1 i en kvalitet det er lite å si på. Filmen har ikke et veldig rikt lydbilde, men talen er tydelig og fin, og musikken kommer også godt frem der denne forekommer, med god og klar bassgjengivelse.

Ekstramateriale

  • Kommentarspor med regissør John Hamburg
  • Opprinnelig åpningsscene
  • Rodolfo Goes Hollywood
  • Slettede scener
  • Bakom-dokumentar

Konklusjon

Along Came Polly er en film du mest sannsynlig har sett før i en eller annen form, og Ben Stillers rollefigur er ikke nevneverdig annerledes enn i hans andre komedieverker. I denne filmen har han dessverre ganske lite å jobbe med takket være et heller utvannet manus, og resultatet er en relativt platt affære uten de store høydepunktene, men med noen morsomme scener og rollefigurer.

Les også
Platt mishandlingsdrama: Platt mishandlingsdrama
Les også
Blind heroinjunkie klatrer til topps
Les også
Nå kan du forhåndsbestille Extended Edition av Ringenes herre
Les også
Hvordan du ikke skal date damer
annonse