Til hovedinnhold
TestUke 16 - Anbefalte apper

Her er ukens anbefalte apper

Er det noen usømmelige forkortelser du ikke forstår? Denne appen hjelper deg.

Ukens anbefalte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" kommer vi hver lørdag fremover til å finne frem til fem beste appene vi har testet i løpet av uken.

Her er ukens app-anbefalinger:

I'm hungry vegetarian recipes

Format: iPhone
Pris: Gratis

Internett har gjort all verdens retter lekende lett tilgjengelig for selv den mest amatørmessige kokk. Det er for eksempel ikke noe problem å få en drøss med vegetaroppskrifter rett på mobilen.

Im hungry vegetarian recipes.

Om du er vegetarianer og trenger variasjon, eller om du bare vil ha en kjøttfri dag, kan altså denne appen hjelpe deg. Her finner du flust med vegetaroppskrifter.

Les også om Jamie Olivers matapp

Finn rett rett

Slik du forventer av en mat-app kan du bla deg frem til oppskrifter i forskjellige kategorier, eller du kan søke deg frem til riktige retter.

Det er delte meninger om vi rent biologisk er laget for et liv uten kjøtt, men de fleste eksperter er enige om at vi spiser for mye kjøtt.

Hvis du vil leve litt lettere kan denne appen gi deg tips til hva du skal spise en kjøttfri dag eller to i uken.

Appen finnes foreløpig kun til Android-plattformen.

Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om en en fantastisk notisblokk og hvordan du kan få svar på alt du lurer på, men ikke tør spørre om.

Geoloqi Geonotes

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Det finnes masse notisapper, men det du egentlig trenger er en app som Geonotes.

Her kan du lese om andre notis-apper vi har testet:
Evernote »
Trello - en komplett planleggingsapp »

Geoloqi Geonotes.

Et eksempel er at du skriver handleliste over ting du må huske å kjøpe i butikken på vei hjem. Når du vel er i butikken, er det derimot ikke sikkert at du husker at du faktisk har en handleliste.

Ikke bare hva, men også hvor

Du kan selvsagt sette en alarm, men du vet jo ikke alltid når du er på butikken. Hva er vel bedre enn å bli minnet på hva du skal kjøpe idet du går inn i butikken?

Geonotes fungerer altså slik at du kan koble et notat du har laget til en geografisk lokasjon. Når du ankommer stedet du har lagt inn, varsler mobilen deg og viser deg notatet du har lagt inn.

Du er selvsagt ikke begrenset til å legge inn handlelister, denne appen kan du bruke til hvilke notater som helst. Når du kommer hjem må du kanskje huske å fortelle samboeren det morsomme du hørte på jobb i dag, eller kanskje du må huske å ta med det du glemte hos svigermor forrige gang du var der.

Du kan også velge å vise informasjon fra Wikipedia koblet til kartet i appen om du skulle ønske det.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Urban Dictionary

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Selv de ivrigste trendnissene blant oss kan få problemer med å holde oversikt over alle forkortelsene og uttrykkene som folk slenger rundt seg med på nettet.

Urban Dictionary er nok ikke den mest seriøse appen der ute, men den kan gjøre en viss nytte for seg.

Urban Dictionary.

Ikke minst kan den også gi deg en god latter.

Forkorter det meste

Urban Dictionary forteller deg hva uttrykkene betyr og får deg til å fremstå som en allviter hva gjelder nymotens ord og uttrykk.

Mange av forkortelsene er ikke de mest seriøse, og vi kan garantere at du vil finne en drøss av forkortelser du aldri har hørt om.

I vårt digitale språk er forkortelser en viktig del av ordforrådet, og da er det få hjelpemidler som kan utvide ordforrådet ditt like mye som denne appen.

Det kan være greit å legge til at mange av forkortelsene er av den mer seriøse sorten, selv om Wikipedia fremstår som den reneste sannhetsbibel sammenlignet med Urban Dictionary.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Se også våre oversikter over "essensielle apper":

annonse