Tek.no

Test

Mitt hjertes tapte slag

29 Juni 2006 12:46

Bilde

Selv om man kan se av skarpheten og fargegjengivelsen at dette ikke er en høybudsjettsproduksjon, er bildekvaliteten slett ikke sjenerende dårlig. Filmen vises for øvrig i widescreen.

Lyd

Det meste av musikken i filmen er diegetisk (diegetisk musikk er musikk som spilles i selve handlingen av filmen) men likevel følelsesladet, og fungerer således som et stemningsunderbyggende element. Lyden høres ellers klar og tydelig ut, og presenteres i 5.1 Dolby Digital.

Ekstramateriale

Den fantasiløst utformede menyen byr på kapittelvalg, trailer, slettede scener, et lengre intervju med regissøren Jaques Audiard samt et klipp fra Stockholm filmfestival hvor både regissør og hovedrolleinnehaver snakker om filmene og forberedelsene. For å fylle opp har man også dyttet inn et par kjedelige og totalt unødvendige klipp, hvorav ett inneholder leseprøver til scener og et annet hvor hovedrolleinnehaveren står med headset og synger noen strofer fra en sang. Ikke mye å rope jippe for.

Konklusjon

Filmen har vunnet flere internasjonale filmpriser, og blant annet den britiske BAFTA-prisen i kategorien beste utenlandske film. For øvrig er filmen en nyinnspilling av "Fingers" fra 1978 med en ung Harvey Keitel i hovedrollen. "Mitt hjertes tapte slag" er ikke en uforglemmelig film, men legger heller ikke lista deretter. Den formidler et berikende, inspirerende og smått rørende budskap i en innpakning vi glatt kjøper.

annonse

Les også