Tek.no

Test

Samsung Z107

2 Mai 2005 20:32Først publisert 1 Apr 2005 13:05
annonse

Design og kvalitet

Siden de første 3G-telefonene begynte å dukke opp for litt over ett år siden, har størrelsen på modellene minsket kraftig. Gapet mellom vanlige GSM-telefoner og 3G-telefoner begynner altså å krympe, og Z107 er ett godt eksempel på en stadig større skare av 3G-telefoner som har et midjemål det går an å leve med.

Men helt i mål er man ikke. For selv om Z107 kan sammenlignes med dagens slankere GSM-modeller, er den fortsatt for stor til å betegnes som en liten telefon med målene 8,9 x 4,8 x 2,5 cm og en vekt på 115 gram. Sammenlignet med Samsungs egen E700 eller D500 er Z107 ikke noe annet enn en forvokst klump, og slett ikke noen ideell party-telefon. Men man er altså et stykke på veien.


(Klikk for større bilde)

Designmessig er det ihvertfall lite å klage på når det gjelder Z107. Avrundede kanter, fine buer og den karakteristiske sølvfargen gjør Z107 til en svært likandes telefon, som til forveksling er ganske lik publikumssuksessen E700. I tillegg er vekten jevnt fordelt over hele telefonen, og telefonen ligger godt i håndflaten.

annonse

Slarkete kvalitet og dårlig planlegging
Men der slutter plussene i grunn. Kvalitetsmessig er vi ikke særlig imponert over Z107. Dette skyldes mye at tastene ga fra seg en irriterende klikkelyd, at vi i enkelte tilfeller hørte knirkelyder samt at telefonens overdel består av en svært simpel plast. Z107 fortjener allikevel poeng for at alle åpninger inn i telefonen er dekket til med en plastklemme.

Tastene til Z107 er vel proposjonerte og godt plassert i forhold til tommelen, men imponerer ikke på andre områder. De er både tunge, og laget av simpel plast - to faktorer som ofte gjør at det blir ekstra tungt å skrive en SMS-melding. Det samme gjelder også for kommandoknappene og piltasten, som alle må sies å være av det slakke slaget.


(Klikk for større bilde)

Kameralinsen er kanskje den aller største designmessige blunderen på telefonen. Det finnes mange fordeler med en roterbar linse, men mange baksider og. For eksempel så kommer fingeren i veien når man skal ta selvportrett, siden kameratasten ligger rett foran linsen. Vi opplevde også å få mange uønskede nærbilder av fingrene våre når vi skulle ta avstandsbilder. Dette fordi linsen ligger farlig nær den naturlige håndplasseringen på telefonen.

Designmessig bruker Samsung ofte å ha alt på det rene. God kvalitet, gjennomført sveising og en komfortabel størrelse er kjennetegn for merket. Desverre står Z107 for det komplett motsatte, og vi må konstantere at Z107 er og blir en klump av en telefon med dårlige designmessige løsninger og mye bruk av dårlige materialer.

Les også