Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Corsair HX620W

Introduksjon

Corsair er kjent som en storprodusent av minnemoduler. I august 2006 fulgte de i minnegiganten OCZ' fotspor, og lanserte to strømforsyninger på henholdsvis 520 og 620 Watt.

Strømforsyningene har fått meget gode anmeldelser over hele verden, og er av mange ansett som noe av det beste som er å få tak i på dagens marked.

Det er derfor på høy tid at vi nå tar en nærmere titt på Corsair HX620W, og finner ut hvilke resultater den klarer i vår testbenk.

Takk til Corsair som sendte strømforsyningen til test.

Spesifikasjoner

Mer informasjon som strømforsyningen kan du finne på Corsairs nettside.

Corsair HX620W -
FormfaktorATX12V Rev:2.2
Dim. (BxHxD)150 x 86 x 150 mm
TesterHi-Pot og Burn-In
GodkjenningerCE, CB, FCC, C-TICK, UL, CSA, TUV
Overspenningsbeskyttelse+3,3, +5V, +12V1, +12V2, +12V3
OverstrømsbeskyttelseKrysse av
KortslutningbeskyttelseAlle utganger
OverlastbeskyttelseKrysse av
Manuelt regulert vifteBytt
Temp. regulert vifteKrysse av
MTBF50,000 timer v/25 °C
AC inn
SpenningMax. strømFrekvensBeskyttelse
100-240 V10 A50-60 HzIntern sikring
DC ut
SpenningMin. strømMax. strømLastreg.Linjereg.Max. ripple
+3,3 V-24,0 A±5 %±1 %50 mV
+5 V-30,0 A±5%±1%50mV
+12 V1-18,0 A±5 %±1 %120 mV
+12 V2-18,0 A±5 %±1 %120 mV
+12 V3-18,0 A±5 %±1 %120 mV
-12 V-0,8 A±10 %±2 %120 mV
+5 Vsb-3,0 A±5 %±1 %50 mV
  • Max. samtidig belastning +3,3 V og +5 V er 170 W.
  • Max. samtidig belastning +12 V1 - 3 er 600 W.
  • Max. samtidig kontinuerlig belastning alle utganger er 620 W.

Som tabellen forteller oss har strømforsyningen nok strøm å by på. Noe vi la merke til da vi åpnet strømforsyningen, er at det er en litt unormalt oppsett av +12 V-linjene. Corsair oppgir at det er tre linjer, men når vi tar en titt inne i strømforsyningen, finner vi kun to. Teknikere hos Corsair svarte følgende da vi spurte hvorfor:

"In order to enable the power sharing between the rails, the +12V rails are only been separated on the modular PCB level, not at the main PCB level. Therefore, our +12V rails actually act as one single big powerful rail, which offers better compatibility and stability than other supplies on the market.".
Med andre ord så splittes linjene der du kobler på de modulære kablene, men alle linjene har opphav i samme sted på strømforsyningen.

At Corsair selv ikke produserer strømforsyningen er ingen overraskelse, og vi tror det er et godt valg å la Seasonic få denne jobben. Strømforsyningen ligner faktisk veldig mye på Seasonic sine S12- modeller, det er til og med samme vifte.

Strømforsyningen er lakkert i matt sort, med røde kontraster på klistremerkene. På lillebroren (HX520W) er det brukt gul skrift fremfor rød. Det er trekt sorte kabelstrømper over alle de faste kablene. De modulære kablene har ikke strømper, men er helt sorte. Disse er også relativt stive, og leveres i en fin liten bag som du kan legge kablene du ikke bruker i :)

ATX8-pin +12 VAUXPCIe/td>4-pin +12 VPerferisk 4-pinSATAFDD
24+4-pin1021108(2)

Som vi ser er det mer enn nok kontakter å velge i, og med tanke på at kablene er modulære, unngår vi et stort kabelkaos i kabinettet.

Merk at tallene i tabellen for perferisk 4-pin og SATA er det maksimale antallet, du kan nemlig ikke ha alle tilkoblet samtidig.

Det er totalt syv kabler med kontakter, men det er kun fem tilkoblingspunkter på strømforsyningen.

Det følger også med en adapter hvis du ønsker å ofre en perferisk 4-pins kontakt for to FDD-kontakter. En Y-splitt for vifter ligger også ved, sammen med en liten pose skruer og noen strips.

Resultater

Resultater

Vår testbenk for strømforsyninger - Techred TR-368

Vi starter som vanlig med en lav belastning på 100 W. Dette er vanligvis lavere enn det en strømforsyning i de fleste tilfeller jobber på.

Ikke overraskende er spenningene helt ok, så vi går like gjerne videre uten noe mer snakk.

Når vi drar 300 Watt fra strømforsyningen, finner vi det største avviket på +5 V-linjen som er beskjedne 2,6 % fra der den ideelt sett skal være. Med andre ord er det ikke noe å klage på, spesielt ikke når +12-linjene ligger praktisk talt nøyaktig der de skal.

Ved 500 W belastning, nær strømforsyningens maksimale effekt, er det +5 V-linjen som daler lengst vekk fra sin ideelle spenning. Med et avvik på 4 %, faller den over 3 %-grensen. For dagens maskiner har dette liten praktisk betydning, men vi skulle helst sett av spenningene forholdt seg innenfor 3 %.

Når vi belaster strømforsyningen med maksimal effekt, er det kun +5 V-linjen som har problemer - med et avvik på 4,6 %. Den befinner seg da fortsatt i den samme "sonen" som tidligere, mellom 3 og 5 % avvik.

Litt synd, men de andre spenningene er fortsatt gode. +12 V er dønn stabil, nå med et avvik på 1,1 %. +3,3 V-linjene ligger nå akkurat 3 % fra sin teoretiske verdi.

I bruk

Klikk for større bilde

HX620W har standard fysiske mål, og byr ikke på noen problemer under installasjon.

De modulære kablene er litt unike. De er nemlig ikke av den vanlige "slappe" kabeltypen, men er relativt stive, så det er lett å brette de pent rundt i kabinettet. Pass bare på å ikke gjøre dette for mye på samme sted. For mye bøying frem og tilbake på slike kabler kan fort føre til at de sprekker, i verste fall knekker de.

Strømforsyningen har et lavt støynivå. Ved idle er den praktisk talt lydløs når den er plassert i et kabinett, mens den under last gir fra seg litt mer lyd, men uten at det blir skjemmende. Strømforsyningen gir heller ikke fra seg noen mystiske lyder, slik som høyfrekvent piping.

HX620W en meget kjølig strømforsyning. Verken strømforsyningen i seg selv eller kablene blir varme. Strømforsyningen forholder seg meget kjøling selv ved full belastning.

Konklusjon

HX620W er Corsairs første forsøk på strømforsyningsmarkedet, og de klarer seg meget bra. Spenningene er meget stabile, spesielt +12 V-linjene. Dessverre faller +5 V-linjen over 3 %-grensen, og ender opp med et avvik på 4,6 %. Det er litt synd, da alt annet er så perfekt som det er.

HX620W er overraskende kjølig ved alle belastninger. Vi opplevde heller ingen varmegang i noen av kablene, noe det heller ikke skal være på en 620 Watts strømforsyning.

Med andre ord har ikke Corsair ofret på kvaliteten til de modulære kablene, til fordel for det unike designet kablene har.

Med et stilrent, mørkt design, unlike modulære kabler og gode testresultater, gir strømforsyningen et samlet inntrykk av høy kvalitet. Anbefales!

+ Stillegående
+ Modulære kabler
+ Gode spenninger
+ Ser bra ut
+ Kjølig

- Litt dårlig +5V-linje

annonse