Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestMotorola Defy

Test av Motorola MB525 Defy

Motorola er tilbake i Norge og klinker til med en telefon vi aldri har sett maken til.

Design og brukervennlighet

Sommeren er over oss og en god del av den norske befolkningen tar turen enten ut i skog og mark eller til skjærgården for å nyte solen på et varmt svaberg. Det skal ikke mye til før du er litt uheldig med mobiltelefonen og mister den i bakken eller søler litt brus på den. Svært mange ønsker seg i dag en smarttelefon med det meste av muligheter, men da må du som oftest forvente at det er skjøre gjenstander det er snakk om.

Motorola har prøvd seg på et kompromiss av durabilitet og funksjonalitet. Telefonen har de gitt det utfordrende navnet Defy. Motorola Defy skal være immun mot støv og smuss samtidig overleve et lite bad, eller i hvert fall ned til en meters dyp. Det som skiller denne telefonen fra andre “arbeidstelefoner” er at dette er en reinspikka smarttelefon med berøringsskjerm.

Dette er den første mobiltelefonen på det norske markedet som kommer med en stor berøringsskjerm, masse teknologi og samtidig kan stille seg i hardhausklassen. Rent skjermstørrelsesmessig har den en like stor skjerm som det vi finner i blant annet HTCs Desire S og Sony Ericssons Xperia Neo. Selve størrelsen på telefonen er ikke mye større enn den vi finner hos for eksempel en Iphone 4, noe som gjør telefonen ligger godt i lommen.

Skjermen tar dessuten opp svært mye av selve overflaten til telefonen og utnytter plassen bedre enn de aller fleste andre mobiltelefoner. Ved første øyekast skulle du ikke tro at dette var en telefon som skal tåle en trøkk. Den er noe tykkere enn det vi er blitt vant til på dagens modeller, men den er fortsatt tynnere enn modeller som knapt er et par år gamle.

Holdbarhet for folk flest

Dette er en telefon som altså er myntet på de aller fleste som ønsker seg en smarttelefon som skal tåle litt. I tillegg havner den prismessig midt på treet, og med tanke på at dette er en telefontype det er svært få av på markedet snakker i hvert fall spesifikasjonene i Defys favør. Vi er blitt vant til at de fleste telefoner som tåler litt juling er store, tunge monstre som veier mye og tar opp hele bukselomma. I tillegg er som regel slike telefoner kun utstyrt med det mest nødvendige av teknologi.

Som sagt er telefonen veldig nett for å være en telefon som skal tåle litt. Den veier også kun 118 gram, altså betraktelig mindre enn de aller fleste smarttelefoner med 3,7 tommers skjerm. Telefonen kjennes solid ut og alle utganger er godt beskyttet av gummideksler. Selve bakdekslet låses ved en skyvemekanisme og virker holdbart. Vi kommer tilbake til hvor mye selve telefonen faktisk tåler i en senere test.

Telefonen kjører på operativsystemet Android, og har derfor fire berøringstaster under skjermen. Disse er som på de fleste telefoner med dette systemet, en hjemtast, en søketast, en tilbaketast og en valgtast. På toppen av telefonen finner vi utgang for minijack slik at du kan koble til både det medfølgende hodesettet og andre øretelefoner. Denne utgangen er også beskyttet av et gummideksel. På toppen finner vi i tillegg av/på-tasten som også brukes til å slå av skjermen.

På høyre side av telefonen finner volumtastene for styring av ringevolum, samtalevolum og musikkvolum. Vi merker oss også at på hver av sidene av telefonen er det tre skruer, dette vitner om at telefonen er mer robust enn hva vi er vant til hos andre smarttelefoner. På venstre side av telefonen er det kun en ladeutgang som er tildekket av et gummideksel, og telefonen lades selvsagt via microUSB.

På baksiden finner vi et fem megapikslers kamera og en LED-lampe som fungerer som fotolys. I tillegg er bakdekselet laget av et slags gummimateriale som igjen minner oss på at dette ikke er en vanlig smarttelefon. Selve skjermen er også laget av Gorilla Glass som skal være det mest slitesterke glasset du finner i dagens smarttelefoner. Skjermen ble heller ikke ripet opp ved bruk av både binders og nøkler.

Som smarttelefon

Motorola Defy stiller som sagt med en 3,7 tommers berøringsskjerm. Denne er av typen TFT, noe vi finner de fleste smarttelefoner som befinner seg utenfor de dyreste klassene. Skjermens oppløsning er bra for denne prisklassen og det fungerer ganske godt.

Det skal dog sies at skjermen ikke er veldig god i sollys, og kan ikke måle seg med de skjermene vi finner i for eksempel LGs Optimus Black og Samsungs Galaxy S II. Fargene i skjermen er helt greie og vi har lite å utsette her. Selve telefonen er også forholdsvis rask til tross for at telefonen ikke er blant de kraftigste når det kommer til prosessorkraft.

Telefonen kommer som sagt med operativsystemet Android. I førsteomgang var det versjon 2.1 vi fant på Defy, men den er nå oppdatert til versjon 2.2, altså den nest siste utgaven. Vi skulle gjerne ønske at telefonen kom med den aller siste versjonen, men telefonen sliter ikke nevneverdig av den grunn.

Man kan dog merke fra tid til annen at den kun kjører på en 800 Mhz prosessor. Ved navigering i menyer og åpning av applikasjoner går det ikke like lynkjapt som vi er blitt vant til hos de dyrere telefonene, men den gjør absolutt jobben.

Mange har sikkert lagt merke til at Motorola har vært ute av det norske markedet i noen år nå, og det å være først ute med en smarttelefon som også tåler litt er nok ikke tilfeldig. De har lagt på sitt eget grensesnitt på Android, men det er ikke veldig forskjellig fra det originale.

Ikke helt norsk

Motorola har den største delen av markedet sitt i USA, dette gjør at svært mange av de medfølgende applikasjonene og en del av funksjonene ennå ikke er beregnet for oss nordmenn. Et eksempel på dette finner vi hvis vi trykker to ganger på hjemtasten. Da får du muligheten til å angi en stemmekommando for å ringe noen, spille av en spilleliste, sende melding og lignende. Dette fungerer overraskende bra, men kun på engelsk.

Det samme finner vi i telefonens medfølgende ordbok. Selve tastaturet er på norsk når du skal skrive tekstmeldinger, men ordboken og ordforslagene har store mangler, noe som kan være litt frustrerende. Heldigvis er det en drøss med skriveapplikasjoner i Android Market som Swype og SwiftKey som gjør jobben vel så godt.

Bra lyd

Ettersom telefonen har blitt oppdatert til Android 2.2 har den også fått Smart Dialing. Dette gjør at man enkelt kan søke opp den personen man vil kontakte ved bruk av nummertastaturet på telefonen. Selve ringefunksjonen er som i de fleste andre Android-telefoner og er enkel og oversiktlig. Både ringelyden og samtalekvaliteten er bra, og telefonen gjør det overraskende godt på dette punktet.

Når det kommer til lydnivået var dette aldri noe problem i testperioden. Vi hadde aldri behov for å skru volumet opp til det maksimale, så dette er også en telefon for deg som er litt svakhørt.

I pakker finner du:

  • Batteri
  • Hodesett med mikrofon
  • Brukerhåndbok
  • Kabel for lading og synkronisering mot PC
  • Ladekontakt
  • 2 GB microSD-kort

Teknologi og funksjoner

Motorola prøver å dekke alle aspekter av hva brukeren trenger i sitt seneste inntog på det norske markedet med sin Defy. Som vi har nevnt skal den tåle en god del juling, men den er også spekket med teknologier og muligheter som vi aldri har sett i en arbeidstelefon før.

Prosessoren som er på 800 MHz gjør jobben helt greit, men noe lugging her og der opplever vi. Den kan ikke måle seg i hastighet med de raskeste på markedet, men den klarer seg helt greit. Telefonen har også 512 MB med arbeidsminne, og dette gjør at den kan utføre mange oppgaver samtidig uten at det går utover hastigheten. Det vil si at hvis du for eksempel ønsker å surfe på nettet samtidig som du hører på musikk vil du ikke merke noen nedgang i hastighet på telefonen.

Telefonen er for all del ingen kraftpakke for kraftige spill og HD-video, men det fungerer greit til det aller meste. Dette er heller ikke normalen i denne prisklassen og i hvert fall ikke for en telefon som også tåler vann, støt og støv.

Surf under vann

Nå skal det sies at vi vil ikke anbefale dette for ofte da telefonen kun er vanntett ned til èn meter, og ligger den for lenge vil den ta kvelden, men det er mulig. Telefonen er i hvert fall svært rask når det kommer til nettbruk. Den støtter også Flash slik at du også kan se og bruke disse elementene på nettet. Det er også støtte for både tofinger-zoom og dobbelttrykk-zoom, noe som er svært responsivt og enkelt i bruk både når man er på nett eller ser på kart og bilder.

Defy støtter også både vanlig- og super-3G noe som gjør at nettbruken går raskt uten noe særlig ventetid. Til tross for dette har ikke telefonen noe frontkamera som kan brukes til for eksempel videosamtale. Telefonen støtter også Egde-teknologi, og denne gir deg en mye tregere surfehastighet enn hva 3G gjør, men den vil alltid fungere for å komme på nett dersom 3G ikke er tilgjengelig, noe man kan oppleve når man er i skog og utmark.

Rask GPS

Telefonen kommer med både GPS og Wi-FI, og sistnevnte er heller uvanlig for en IP67-sertifisert telefon. IP67 betyr at den skal tåle å være i vann ned til èn meter og at den er støvsikker. Altså skal du ikke være redd for å miste den i sanda hvis du er på stranda i sommer.

Når du tenker på en telefon som skal tåle bruk i skog og mark er det jo også på sin plass at den har GPS. Vi er svært fornøyd med hastigheten på GPSen i telefonen, den brukte bare sekunder på å finne vår posisjon, og det samme for å finne fram veibeskrivelsen dit vi skulle. Defy kommer ikke uventet med Google Maps, men stemmenavigeringen er ikke tilgjengelig for oss her i Norge ennå.

Du får også med Motorolas eget bilprogram som heter Bildokk. Dette kan være hendig hvis du setter fra deg mobiltelefonen i bilen, og vil høre på musikk eller ringe samtidig som du bruker navigasjonen.

Telefonen kan også brukes som en trådløs ruter. Det vil si at kan koble opp til fem enheter til telefonen din slik at disse kan bruke din internettilgang for å komme seg på nett. Dette kan komme greit med hvis du må sjekke noe på den bærbare PCen og er uten for Wi-Fi-dekning. Det skal sies at slik bruk fort kan bli kostbart så det kan være greit å følge med på datatrafikken enten ved hjelp av en applikasjon eller så burde du ha et abonnement som har inkludert datatrafikk.

Defy kommer også selvsagt med Bluetooth hvis du ønsker å overføre noe fra din telefon til en annen, eller koble telefonen opp mot et trådløst hodesett. Overraskende nok støtter også dette arbeidsjernet DLNA. Det vil si at du kan vise medieelementer som filmer og bilder trådløst via andre enheter som støtter denne teknologien. Eksempler på dette er spillkonsoller, PCer og Tver.

Telefonen støtter det meste av ordinære frekvenser for mobilnett og vi opplevde aldri noe dekningsproblem i testperioden.

Enkel e-post

Telefonen er helt grei å skrive på, og det er bra at i hvert fall har norsk tastatur til tross for den labre ordlisten. Uansett er telefonen veldig grei å ha med å gjøre når det kommer til e-post. Defys store skjerm gjør at du får god oversikt når du skal lese og skrive e-post, og det er også et pluss at den støtter Exchange Mail som er noe mange bruker spesielt i jobbsammenheng.

Det er også en smal sak å synkronisere e-post, kontakter og avtaler med telefonen, noe mange gjerne benytter seg av. Kalenderen er en klassisk Android-kalender og igjen er det behagelig å ha den store skjermen som gir deg god plass når du skal skrive inn møter og avtaler.

Lever ikke lenge

Batterilevetid er jo alltid et stort tema når det kommer til telefoner som er skapt for å tåle litt. Vi har ofte sett ekstreme batterilevetider som i for eksempel Sonim XP3300 og Samsung E2370 Xcover, men dette er ikke tilfelle her. Grunnen til at denne telefonen ikke har noe bedre batterilevetid enn de fleste smarttelefoner kommer av den store skjermen og den forholdsvis kraftige prosessoren.

Selve batteriet er på 1540 mAh, og dette er ikke noe særlig mer enn hva vi finner i de fleste smarttelefoner i dag. Vi opplevde sjelden at telefonen varte i mer enn halvannent døgn før den måtte lades, så vi kan ikke anbefale å ta den med på en helgetur i skogen og regne med at den holder seg levende.

Fjernstyring

Motorola kommer også en med egen applikasjon som de kaller for Moto Phone Portal. Her kan du for eksempel koble deg til et trådløst nett med telefonen, få en ip-adresse som du skriver inn i nettleseren på PCen din og derfra kan du styre din Motorola Defy.

Du får da tilgang til meldinger, bilder, kontakter, musikk, bokmerker, bakgrunner og ringetoner. Du kan da for eksempel sende en melding ved å skrive den rett fra datamaskinen og den vil bli sendt via telefonen din og til mottakeren. Har du ikke trådløst nett tilgjengelig kan du også koble deg til denne tjenesten ved bruk av en datakabel. Ønsker du for eksempel å ha kontaktlisten din lagret på datamaskinen er dette en veldig fin løsning, eller hvis du vil se bildene dine i et større format enn på mobilskjermen.

Telefonen har også en strålingsverdi på 1,52 SAR. Dette er en god del for en mobiltelefon å være sammenlignet med de som stråler minst. Den ligger til tross for dette et lite stykke bak verstingene i klassen.

Multimedia

Motorola sier blant annet at Defy skal, i tillegg til å tåle hverdagens uheldigheter, være en telefon du aldri vil kjede deg med. Film, musikk og sosiale medier er blant nøkkelordene de bruker for å beskrive hvorfor denne telefonen skal kunne underholde deg over alt. Men gjør den nå virkelig det?

Vi er vant til at telefoner som er klassifiserte som støv- og vanntette ikke har så mye å tilby på multimediafronten. Defy på sin side har et par ess i erme vi ikke hadde forventet oss.

Nyskapende musikkspiller

At mobiletelefonen er blitt den nye mp3-spilleren er ikke noe nytt, men Defys mp3-spiller gir oss et par nye funksjoner vi sjelden finner i dagens telefoner. Det er her lagt stor vekt på å være tilgjengelig og dele og motta informasjon.

Det første du vil legge merke til er musikkspilleren automatisk vil prøve å ikke bare finne albumcoveret hvor sangen du spiller kommer fra, men den vil også finne teksten til den sangen du hører på. Dette er en morsom tilleggstjeneste og teksten er synkronisert med sangen hvis du får lyst til å synge karaoke.

Man kan også søke opp sanger som skal kunne lastes ned direkte til telefonen. Dessverre støttes ikke denne tjenesten i Norge ennå, noe som er nok et eksempel på at Motorola har vært utenfor våre landegrenser i noen år. Du kan også sende ut en såkalt Blip-melding via Twitter, tekstmelding eller e-post hvor du kan fortelle andre om hva du syns om en enkelt sang.

I tillegg får man valg om å finne musikkvideoen til den sangen man hører på, noe vi syns er et godt supplement til musikkspilleren. Selve lyden i telefonen er veldig bra når det kommer til kvalitet, men de medfølgende øretelefonene burde byttes ut hvis du ønsker en god musikkopplevelse. Ellers spiller telefonen som nevnt tidligere mer enn høyt nok så dette vil sjelden være et problem.

Du får også med musikkidentifikasjon via Sound Hound som gjør at du kan finne ut hvilken sang som for eksempel går på radioen.

Radio er selvsagt også på plass, og den er så enkel og oversiktlig som vi ønsker. Det er enkelt å bla igjennom kanaler og lagre de man ønsker.

Ingen hardhaus på spill

Selv om telefonen har en ganske grei prosessor og stor skjerm for sin prisklasse er ikke dette noen spilltelefon. Den kan fortsatt ikke kjøre tyngre spill som gjerne krever minimum 1 GHz prosessor. Defy kjører mye av det du finner på Android Market som klassiske Angry Birds og Robo Defense, men noe særlig tyngre spill enn dette egner den seg ikke til.

Den store skjermen gjør selvsagt at vi får en grei spillopplevelse, men dette er ikke telefonen du kjøper dersom du bruker timevis på spill. Vi skal også huske på at spill trekker mye strøm, og siden batterilevetiden i Defy ikke er blant de beste tømmer du fort telefonen for strøm ved mye spilling.

Det sosiale i fokus

Motorola har lagt mye vekt på sosiale medier i denne telefonen. Du kan enkelt koble e-post, Facebook, MySpace og Twitter opp til en egen oppdateringstjeneste som gjør at du kan få full oppdatering fra alle disse samtidig på samme sted.

Du kan også velge hvilke personer du ønsker å følge nøye, og hvilke du vil ignorere. Det er en drøss med wigets du kan legge på hovedsidene for større oppdateringer av hva som skjer eller kun for enkelt personer. Vi syns disse wigetene ble i overkant rotete til tider, men de fungerer.

Stor skjerm, liten film

Defy har som sagt en 3,7 tommers skjer, noe som er større enn de fleste i denne prisklassen. Til tross for dette er det en heller laber formatstøtte du får i telefonen. Den støtter blant annet ikke filmformatet DivX, men du får i hvert fall Xivd-støtte.

Telefonen støtter heller ikke avspilling av film i HD-kvalitet, noe vi gjerne ønsker oss på en så stor skjerm. Dette kommer i hovedsak av at telefonen ikke har nok kraft til å vise film i så høy oppløsning. Ønsker du en filmtelefon må du nok opp ett hakk eller to i pris.

Greit Kamera

Motorola Defy kan skilte med et fem megapikslers kamera med en LED-lampe. Bildene vi får er midt på treet, og det fungerer greit til å ta bilder som ikke skal brukes til noe spesielt. Kameraet har en tendens til å undereksponere bildene, men bildestøyen er forholdvis grei. Fargene er også helt gjennomsnittlige for et kamera i denne klassen, men ikke noe å rope hurra for.

Som vanlig får vi ikke spesielt gode bilder i svakt lys, og dette er og forblir et problem for de aller fleste mobilkameraer. Har du lyst til å finstille kameraet er det en del muligheter som er tilgjengelig. Du kan velge mellom ulike motiver og effekter for å gi bildene sin egne spesielle karakter. I tillegg er GeoTagging på plass slik at telefonen kan fortelle deg hvor og når bildet ble tatt.

Videokameraet er også så som så. Det er her snakk om et helt ordinært videokamera som tar opp i VGA-format i 30 bilder i sekundet. Det vil si at filmen fort blir kornete og ikke kan brukes til så veldig mye.

Under kan du se noen av bildene vi tok med Motorola Defy.

Konklusjon

Motorola er endelig tilbake i Norge, og de smeller til med noe så sjeldent som en støv- og vannsikker telefon med berøringsskjerm og Android. Ved første øyekast ser ikke telefonen ut som om den kan tåle spesielt mye, siden den er forholdvis liten og nett samtidig som den har en skjerm på hele 3,7 tommer.

Full av teknologi

Telefonen har det meste av teknologier, noe vi sjelden eller aldri ser i en telefon som er laget for å tåle litt juling. Både Wi-Fi og GPS er på plass og disse fungerer utmerket. I tillegg kommer telefonen med operativsystemet Android versjon 2.2 noe som også gir muligheten for å bruke Defy som en trådløs ruter. Trådløs visning av multimedia til andre enheter ved hjelp av DLNA-teknologi er også mulig, samt at man kan bruke Motorolas eget program for å fjernstyre mobiltelefonen fra datamaskinen.

Telefonen er ikke av de raskeste gutta i klassen, men den holder mål med tanke på hvor mye teknologi du får for pengene samtidig som den tåler mer enn 99 prosent av alle andre smarttelefoner. Motorola Defy er IP67-sertifisert noe som vil si at den tåler vann ned til èn meter og er støvsikker. Vi skal selvsagt komme tilbake med en skikkelig test av hvor mye den faktisk tåler før den tar kvelden.

Sosial

Selve menyene er enkle og oversiktlige og er ikke gjort så mye med. Telefonen har også lagt vekt på sosiale nettverk som Twitter og Facebook, og man kan velge mellom en drøss med måter å oppdatere seg på disse på.

Selve skjermen på telefonen er ripefri og skrapes ikke opp med det første. Prisen på telefonen gjør at den havner midt i jungelen av smarttelefoner, men det er fortsatt ingen per dags dato som har samme overlevelsesevne.

Utover dette er skjermen helt grei, men den er verken spesielt lys- eller kontraststerk, noe som for øvrig heller ikke er forventet av en telefon i denne prisklassen. Vi er noe skuffet over innsynsvinkelen på skjermen som fort blir dårlig.

Rask på nett

Når det kommer til nettbruk imponerer Motorola Defy. Nettleseren vi får i Android er rask og lett å bruke, og det går unna i svingene. Du kan zoome på nettsidene enten ved bruk av tofinger-zoom eller dobbelttrykk-zoom. Begge deler fungerer utmerket. Telefonen støtter alt av 3G-teknologi så det skal ikke stå på hastigheten.

Selve skrivingen på telefonen er så som så. Det følger med norsk tastatur, men den medfølgende ordlista og ordforslagene er heller dårlig. Det kan være smart å laste ned et annet skriveprogram for en bedre opplevelse.

E-posten fungerer som forventet og det er en smal sak å oppdatere seg på denne fronten. Telefonen støtter også bruk av Exchange Mail noe mange bruker, og da gjerne i jobbsammenheng.

Når det kommer til batterilevetiden har dette ofte vært et av de store ankepunktene for telefoner som skal tåle litt. Vi har sett flere telefoner som har en taletid på over 20 timer, men det er ikke tilfelle her. Motorola Defy er, i motsetning til andre telefoner som tåler vann og smuss, en smarttelefon med masse teknologi og dette trekker mye strøm. Du må belage deg på å lade den nesten daglig hvis du bruker den mye.

God på musikk

Musikkspilleren i denne telefonen er noe av det mer nyskapende vi har sett og har en drøss med muligheter. Dessverre er ikke alle tjenestene tilgjengelige for oss her i nord ennå, men vi får håpe at det ikke er for lenge til også vi kan laste ned musikk rett til telefonen fra nettet.

Tjenester som sangidentifisering og synkronisert tekst til sangene du hører på følger også med, og gir en ekstra dimensjon til musikkavspillingen. I tillegg er lyden i telefonen svært god, og kan konkurrere med de aller fleste. Lydnivået er også mer enn høyt nok så det gjør ikke noe om hørselen din skulle være noe svekket.

Når det kommer til spilling er Defy en helt grei spilltelefon. Den har ikke kraftig nok innmat til å takle de tyngre spillene som krever en god del mer enn hva vi får her, men den kjører de fleste spillene vi finner i Android Market. Den store skjermen er også med på å gjøre spillopplevelsen desto bedre.

Skjermstørrelsen burde jo også tilsi at filmavspilling er ganske aktuelt for denne telefonen. Det er det ikke. Formatstøtten er så som så, og den kan blant annet ikke spille av DivX-filmer, noe som er litt skuffende. Siden telefonen kun har en 800 Mhz prosessor er også filmavspilling i HD-kvalitet uaktuelt.

Middelmådig kamera

Motorola Defy har et fem megapikslers kamera, og det tar helt greie bilder. Dette er ingen kameratelefon, men du klarer å forevige en del av sommerminnene dine med den. Rent utseendemessig ser galleriet svært stilig ut med 3D-effekter, men dette hjelper lite når bildekvaliteten ikke når helt opp.

Totaltsett er nok dette en type mobiltelefon mange har ventet på, og det er nok ikke uten grunn at dette er Motorolas første telefon i ilden etter at de returnerer til vårt kalde nord. Vi har ikke sett en telefon som tåler så mye og som har så mange muligheter ennå, og det er på tide at de nå begynner å komme. Alt i alt er dette en telefon som gir god valuta for pengene, og en telefon som tåler nok til å overleve ferien.

Alternativene

Skal du ha en telefon som kan mye av det samme som Motorla Defy må du nok vente litt til. Sony Ericsson har lansert Xperia Active som skal komme i løp av tredje kvartal i år. Denne telefonen gir deg en mindre skjerm, men en kraftigere innmat og vil nok være en del raskere enn hva Defy er.

Ønsker du deg en telefon som tåler enda mer bør du ta en titt på Samsung B2710 Xcover. Her får du en større og mer slitesterk telefon med bedre batterilevetid, men den mangler svært mye av den teknologien du får i Defy.

Ønsker du en enda slakere telefon i noe av den samme prisklassen, med kraftigere prosessor og større og bedre skjerm vil vi anbefale at du tar en titt på LG Optimus Black. Her får du den mest lyssterke skjermen på markedet samt en enda mer stilren utforming.

Til slutt kan vi også nevne at hvis små mobiler er mer ditt felt så er HTCs Wildfire S et godt alternativ. Her får du en rask telefon med et smart brukergrensesnitt og den tar nesten ikke opp plass i lommen.

annonse