TestA.C.Ryan Playon!HD2 Mini

Liten boks med mye krefter

Her får du et solid stykke medieboks for pengene.

A.C.Ryan Playon HD2 Mini

Selv om vi fortsatt kjøper filmer og musikk på fysiske plater, vokser stadig samlingen med digitalt lagrede mediefiler på datamaskiner rundt om i norske hjem. Feriebilder, en god film eller favorittalbumet er kun få tastetrykk unna.

Det er fortsatt PC-en som blir hyppigst brukt til å se filene du har lagret, men ønsker du kunne vise innholdet på en langt større skjerm, nemlig flatskjermen du har i stua, er løsningen enklere enn du tror. Det du trenger er en mediespiller. Med en slik boks kan du ved noen få tastetrykk se og høre alt du har liggende på PC-en uten å måtte forlate godstolen.

Vi har testet A.C.Ryans nyeste mediespiller, Playon HD2 Mini, en liten og kompakt enhet, som har rikelig med funksjoner. Denne lille sjarmøren kan videreformidle alle filer du har lagret rundt om på forskjellige medier, til din flatskjerm eller stereoanlegg – alt til under tusenlappen.

Fingermerker syns godt på den blanke plastikken.

Design

Ut av esken er Playon HD2 Mini, som navnet tilsier, liten i fysisk størrelse. Litt mindre enn en vanlig ekstern harddisk. Modellen er laget i skinnende blank, sort plastikk, med rene linjer, der toppen er buet ned på hver av sidene. Vi er ikke spesielt begeistret for den blanke overflaten, fordi den skjuler verken fingermerker eller riper. Her syns absolutt alt. Ellers fremstår spilleren som veldig kompakt og solid sammensatt.

Når du setter i strømmen kommer en A.C.Ryan-logo tilsyne på forsiden av spilleren, rett over av- og på-knappen. Denne lyser rødt når spilleren står i standby, og skifter til blått når du slår den på.

En annen ting vi bet oss merke i, er føttene på HD2 Mini. Disse er nemlig i hardplast, i stedet for gummi, noe som gjør at HD2 Mini ikke står spesielt støtt mot underlaget du setter den på. Du må holde på boksen når du skal slå den på eller koble til en enhet for at den ikke skal gli av gårde.