Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestUMIDIGI Z Pro

Tilnærmet Pixel-programvare – og fantastisk ytelse til prisen

Dobbelt kamera er det også.

UMIDIGI Z Pro i korte trekk

Apples iPhone-serie er populær, og har inspirert mange. Dagens testkandidat, UMIDIGI Z Pro, trekker nokså direkte linjer mot Apple-toppmodell iPhone 7 Plus – spesielt på kamerasiden.

Z Pro har nemlig fått en dobbel kameraløsning bak, i samme oppstilling og posisjon som hos iPhone 7 Plus. Den har også den samme, firedobbelte blits-løsningen, og et ikke helt ulikt utseende.

Hvis du ikke har hørt om UMIDIGI før, så er det ikke rart. Den eneste telefonen vi tidligere har testet fra selskapet er den knallgode budsjettmobilen UMi Plus. Men vent, «UMi»? Vel, siden sist har kineserne skiftet ut trestavelsesnavnet med et femstavelsesnavn. Selskapet er det samme, dog.

Så, hva er det egentlig Z Pro skal utrette? Og kan den ta opp kampen med det allerede ganske befolkede mellomsjiktet i det norske mobilmarkedet? Hvis du vil vite det, burde du ta en tur over til side to med én gang for å lese selve testen.

Android 7.1.1 ga pent grensesnitt og brennkjapp bruksytelse

På denne siden oppsummerer vi kort de viktigste trekkene ved Z Pro.

Den viktigste nyheten finner vi kanskje på innsiden, i form av MediaTek Helio X27-brikken. Dette er en tikjerners prosessor som stiller på samme nivå som den lavere toppklassen, altså omtrent i ligaen der Snapdragon 820 spiller ball.

Da vi startet testen var dette imidlertid en sannhet med modifikasjoner, for tross kraftig innmat opplevde vi ikke at Z Pro alltid oppførte seg så pent og pyntelig som vi håpte på.

Mot slutten av testingen kom imidlertid Android 7.1.1 på plass, og gjorde kraftig vei i vellinga. Der du før ofte fikk litt ventetid og ujevn menynavigasjon, er det meste nå helt fullstendig silkemykt. Ikke helt like «snappy» som hos enkelte andre modeller, men absolutt så raskt at du neppe kommer til å levne det en tanke i hverdagen.

Grensesnittet på Z Pro er veeeeeldig nærme Pixel fra Google.

Med oppdateringen kom også et grensesnitt som la seg langt tettere opp mot standard Android, ja, til og med nærme Googles egen Pixel-telefon. Dette går både på design og enkelte menyelementer, som for eksempel at hjemskjermen nå har et eget, halvgjennomsiktig felt nederst som tydelig adskiller området fra resten av skjermen.

At det er tilnærmet ren Android på innsiden er nok noe av grunnen til den gode ytelsen også. UMIDIGI har imidlertid tilpasset noe selv, spesielt i innstillingene. Her finner vi genuint nyttig tilleggsfunksjonalitet, som vi ønsker å applaudere selskapet for. Noe så enkelt som bare det å kunne styre fargen på LED-dioden i front av telefonen burde være standard i langt flere telefoner.

Kult design og litt skuffende dobbelt kamera

Fingeravtrykksleseren er rask og god.

Design er ett av de store salgspunktene til Z pro, og joda, telefonen er både lekker og luksuriøs. Men den skiller seg heller ikke fryktelig mye fra en horde av andre ganske pene telefoner der ute, der tilsvarende prisede telefoner som Huawei Honor 8 og Samsung Galaxy A5 (2017) gjør sitt for å skille seg fra den gemene hop.

I 2017 er rett og slett ikke metallkropp, 2,5D-glass og blankfreste alumniumskanter nok til å rive noen av stolen, og det blir bare mer og mer problematisk for telefoner desto dyrere de selges. Det store unntaket er Apples iPhone-modeller, som selger som varmt hvetebrød nesten uansett hva de prises til.

Nuvel. Eksempelvis iPhone 7 Plus har dog mer enn høy pris og pent (men kjedelig) design; det er også en svært rask, responsiv og på alle måter god mobil. Med Android 7.1.1 har også Z Pro mye av dette, men mangler noe – spesielt på kamera- og lydsiden.

Det doble og fancy kameraet imponerer rett og slett ikke noe særlig. Joda, å redigere bilder med dybdeinformasjon er gøy i etterkant, men vi ville heller sett at de to kameraene samarbeidet for å gi oss zoom eller bedre bilder. Det gjør de altså ikke – og spesielt bilder tatt i mørke omgivelser blir litt så som så.

Konklusjon: En knallgod telefon etter oppdateringen

Vi anbefaler UMIDIGI Z Pro.

UMIDIGI Z Pro er et litt blandet bekjentskap, som har et fryktelig artig kamera som ikke egentlig er så nyttig. Med Android 7.1.1 får imidlertid den opplevde ytelsen flere stjerner i boka fra oss, og Android-grensesnittet er også lekkert og tilnærmet standard. Det som finnes av ekstrafunksjonalitet er jevnt over nyttig og godt lagt opp.

Det andre gode her er følgende: pent aluminiumsdesign, USB Type-C, frontblits, rask fingravtrykksleser og en super skjerm. At du får med hurtiglader i boksen er også et stort pluss, for da slipper du å punge ut for dette separat.

Det dårlige er først og fremst at kameraet ikke er så fryktelig imponerende til «vanlig» bruk, og at lyden i både høyttaler og hodetelefonutgang er jevnt over svakere enn i en del konkurrerende modeller. At det er en kul og nyttig frontblits trekker imidlertid litt opp, etter vår mening.

Det er ikke lenger mye å plukke på her, og den relativt lave prisen er et stort pluss her. All den tid du ikke må ut med mer enn litt i overkant av 3 300 kroner for totalpakka nøler vi ikke med å anbefale Z Pro. Virkelig ikke.

Det største problemet til UMIDIGIs knallgode telefone er en annen telefon – og den heter Motorola Moto G5 Plus. Her får du utrolig god opplevd ytelse, fingeravtrykksleser og det som må være verdenshistoriens så langt beste hovedkamera i en mellomklassetelefon. Her utklasser den rett og slett Z Pro med god margin.

Der Z Pro kan slå tilbake, er på design og funksjonalitet. Førstnevnte mener undertegnede selv er et hakk opp fra Moto G5 Plus, og UMIDIGI er flinke til å gi brukeren kontroll over egen enhet. Frontblitsen er også unik for Z Pro – men til syvende og sist blir det mest av alt et personlig valg.

Uansett: vi anbefaler UMIDIGI Z Pro, og ber deg også sjekke ut disse om du er usikker:

Anbefalte alternativer:

Apple iPhone 7 Plus 32GB
Den originale kameraløsningen

Apple iPhone 7 Plus 32GB

fra 1990:-

Dobbelt kamera med mer nyttig funksjonalitet? iPhone 7 Plus er svindyr, men om det er dét du vil ha er det hit du skal.

Motorola Moto G5 Plus 32GB
Motorolas oppgraderte budsjettmodell

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Moto G5 Plus er klassens kanskje beste kjøp, med metallkropp, fingeravtrykksleser og upåklagelig ytelse. Og et kamera som er bedre enn i mange toppmodeller.

UMI Plus
Billigere UMIDIGI-modell

UMI Plus

UMi Plus er rimeligere og gir mer for pengene enn UMIDIGI Z Pro. Sannsynligvis vil du også her få ny Android ganske raskt, med dertil forbedringer. Ytelsen er imidlertid ikke like god.

annonse
Motorola Moto G5 Plus Dual SIM 3GB RAM 32GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager