Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Level-Over

Komfortable støydempede hodetelefoner fra Samsung

Samsungs nye hodetelefoner er gode å ha på, enkle å betjene, og gir brukbar lyd.

Samsung har vunnet store markedsandeler på de fleste områder de har engasjert seg i. Egentlig var det bare et spørsmål om tid før de også kastet seg over hodetelefonmarkedet. Det finnes tross alt ikke mange elektronikkprodusenter som ikke har hodetelefoner i porteføljen.

Samsung er ingen novise innen lydprodukter

Samsung har flere lydproduker i den nye Level-serien.Foto: Samsung

Nå har Samsung lenge jobbet med lyd, men helst i form av hjemmekino eller lydplanker. I senere tid har de også lansert multiromsløsninger, i tillegg til at de har hatt et par litt spesielle høyttalerløsninger for mobiltelfoner og nettbrett, sågar med rørforsterkere.

At de nå satser på hodetelefoner kommer derfor ikke som noen stor overraskelse. Om de klarer å vinne markedsandeler er imidlertid et åpent spørsmål. Vi har testet toppmodellen Samsung Level-Over, som er en trådløs hodetelefon med lukkede klokker som omslutter øret. Hodetelefonen har innbygget mikrofon og touch-kontroll, og støtter Bluetooth med aptX, for den som vil ha tilnærmet tapsfri overføring av musikk fra telefon til hodetelefonen.

Gode materialer og bra byggekvalitet

Design handler om flere ting. En av dem er utseendet, en annen er byggekvalitet og valg av materialer. I tillegg kommer form og funksjon.

Hva som er et bra utseende handler i stor grad om smak. Vi liker disse hodetelefonene, som har en ganske enkel utforming. Under hodebøylen sitter en pute i skinn, sydd i et rutemønster som ser tålelig lekkert ut. Også øreputene er trukket med et mykt og behagelig skinn. I skillet mellom skinnet på hodebøylen og selve bøylen er det et smalt felt i metall. Det er her du kan trekke i bøylen og forlenge den dersom du har stort hattenummer.

På øreklokkene er det en sølvfarget sirkel nesten ut mot kanten. Ellers er utsiden av klokkene helt slett og Samsung har ikke latt seg friste til å putte en skjemmende logo på denne plassen.

Valget av skinn, og de små detaljene i metall trekker kvalitetsinntrykket opp, men hodesettet er ganske stort, og om du har aversjoner mot plast, er dette neppe din favorittdesign.

Level-Over er en solid hodetelefon. Du kan ikke dreie klokkene for å gjøre hodetelefon mer transportvennlig, men det betyr også at det blir mindre mekanisk slitasje på kablene mellom klokkene.

Godt lydbilde

Lydkvaliteten er god. Du kan spille så høyt at det gjør vondt, og du får med tilstrekkelige doser dypbass. Diskanten er også klar og ren, mens vi savner litt fylde i mellomtonene.

En annen ting vi liker er at du kan aktivere støydempingen uten at det ødelegger lydbildet fullstendig, slik tilfellet er med en del andre støydempende hodetelefoner. Stereoperspektivet er bra, og det er lite lydlekkasje til omgivelsene.

Digital signalprosessering - eller støydemping, om du vil

Du kan styre lyden med fingerberøringer på utsiden av høyre øreklokke. Kontrollene er presise og enkle.

Settet kommer med en innebygget prosessor som skal skille ut omgivelsesstøy, slik at du kan høre på musikken din også i støyende omgivelser. Dette er kjekt om du reiser mye med fly eller tog, og fungerer også greit om du jobber i et kontorlandskap med støy.

Dempingen aktiverer du ved hjelp av en liten knapp på undersiden av den høyre øreklokken. Dette er den samme knappen som du bruker når du skal aktivere Bluetooth manuelt. Et kort trykk skrur lyddemping av eller på, mens et langt trykk setter hodesettet i paringsmodus. Når støydempingen er aktivert vil du høre en svak suselyd i høyttalerne. Om du hører denne suselyden når hodesettet er avslått, har du antakelig tinnitus. Da kan det lønne seg å spille på noe lavere nivå i fremtiden, slik at du tar vare på resthørselen din.

Lyddempingen er ikke den aller beste vi har vært borti, men den er heller ikke så dårlig at det er noe å bekymre seg over. Det meste av støy forsvinner, men ikke på langt nær alt. Det bør også nevnes at støydempingen krever at det er strøm på det innebygde batteriet i hodeltelefonen. Ladingen skjer vi samme lader som du bruker til mobilen (MicroUSB), og når hodesettet er helt oppladet kan du ha støydempingen aktivert i 15 timer.

Støydempingen virker enten du bruker hodesettet trådløst via Bluetooth, eller med den medfølgende kabelen.

Vi har testet Bose Quiet Comfort 25:
Den nye kongen av støydempende hodetelefoner

Enkelt med NFC-tilkobling

Settet kommer i sort, eller i hvitt med brunt skinn.

Du kan også pare Level-Over til telefonen ved hjelp af NFC. Dette er bygget inn i venstre øreklokke. og det eneste du trenger er å legge mobilen (med NFC aktivert) mot øreklokken, og godkjenne tilkoblingsforespørselen.

Den høyre øreklokken har et berøringsfølsomt lokk. Her kan du starte eller stoppe musikken, eller du kan justere volum opp og ned. I tillegg kan du hoppe frem eller tilbake i spillelistene dine, besvare eller avslutte anrop, og aktivere S Voice (Samsungs taleassistent) på telefonen.

God lyd, gode materialer, grei støydemping og høy komfort er blant det vi liker med Level-Over. Men prisen er såpass høy at alternativene blir mange. Noen av dem har også bedre lyd enn Samsung Level-Over, og flere er noe mer kompakte.

Alt i alt en meget god hodetelefon

Men vi liker totalpakken Samsung tilbyr. Selv om det ikke blir aler høyeste poengsum på Samsung Level-Over er dette tilstrekkelig bra til at vi peker tommelen opp, og gir Level-Over vår anbefalt-merke.

Vi har testet Samsungs nye multiromsløsning:
Med disse får du enkelt kjemeplyd i hele huset

Les også
XTZ Divine: Et spennende konsept fra svenskene
Les også
Med disse hodetelefonene følger surrounden bevegelsene dine
Les også
Når en musikkspiller til mer enn 10 000 kroner ikke er godt nok
Les også
Legendariske Koss fornyer seg
Les også
Sennheiser Urbanite XL: Sennheiser utfordrer Beats
Les også
Se hvilke mobiltelefoner som laster ned raskest
Les også
PayPal klar med fingeravtrykk­betaling på Galaxy S5
annonse