TestLG 55UB950V

LGs tungvekter har ikke nok sting i seg

Gir deg ikke en på tygga slik den burde.

Introduksjon

LG og erkerivalen Samsung har de siste årene hatt mange feider om å være først og størst når det kommer til nye TV-produkter. I kampen om hvem som ble første mann ut med en OLED-TV i en fornuftig størrelse, måtte Samsung se seg slått av LG, som fortsatt den dag i dag er alene om å tilby den nye teknologien.

Selv om LG har viet mye fokus på sin OLED-satsing, har de ikke glemt de resterende teknologiene av den grunn – selv om de nå føyer seg inn i rekken av selskaper som legger plasma-teknologien på hylla.

Vi har fått inn LG 55UB950V til test, en fullblods 55-tommers LED-LCD til 25 000 kroner som kan by på både WebOS og ikke minst 4K-oppløsning. Men har all fokus på OLED fått konsekvenser for kvaliteten for LCD-TV-ene?

Kranglete montering

Foten er stilig, men kronglete å montere. .Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

På sin nye modell har ikke LG tatt i bruk de aller mest skrikende triksene i boken når det kommer til design. Likevel er det en smekker TV vi har med å gjøre, der materialvalget i all hovedsak er metall, hvor rammene er sorte og omkranses av en krommet list i ytterkant av apparatet.

Med andre ord er mesteparten av det du ser forfra av TV-ens rammer sorte, bortsett fra den nedre delen. Den er nemlig i sølv, og huser i tillegg til høyttalere også en lysende LG-logo. Skulle dette lyset bli mer irriterende enn nødvendig, kan du via menyene slå av funksjonen.

Det som skiller seg ut fra resten av TV-en er foten, som er en spesielt buet, trekantet metallist. Denne bidrar til et langt sprekere utseende når den omsider er montert på plass. Å få denne på plass kan nemlig være en kamp, spesielt om du er alene. Foten kommer i tre deler, som skrues sammen før du fester den til TV-en, og det er et visst spenn i den som gjør det utfordrende å feste den alene.

WebOS gjør hele forskjellen

WebOS er blant de beste brukergrensesnittene til TV etter vår mening. .Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Nytt av året er at LG har tatt i bruk et helt nytt brukergrensesnitt i sine TV-er. WebOS er plattformen de nå setter sin lit til, og denne utgjør etter vår mening hele forskjellen.

Samtidig har de gjort et vågalt valg i å kun levere med Magic Remote i esken, altså får du ingen tradisjonell fjernkontroll med på kjøpet. Magic Remote fungerer ved at du peker på skjermen, hvor et pekeikon på skjermen viser hvor du treffer. Kontrollen ligger godt i hånden, og bærer preg av å ha gjennomgått en rekke forandringer de siste årene.

UB950V er rask og smidig i bruk, hvor grensesnittet i samkjør med selskapets pekekontroll Magic Remote gir deg en brukeropplevelse som er blant de aller beste på markedet.

Magic Remote er stabil og god i bruk. .Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Trykker du på Home-knappen på fjernkontrollen kommer det opp noen avlange «fliser» nederst på skjermen som gir deg de en rekke funksjoner å velge i, samtidig som det du ser på vises i bakgrunnen. Hvilke funksjoner som vises kan du dessuten selv gå inn å stokke om på. Hele menyen er oversiktlig og ryddig, hvor du raskt kommer deg videre til undervalgene.

En annen positiv ting med WebOS er at du raskt kan hoppe fra en app til en annen. Kjører du for eksempel Netflix og vil hoppe over til Viaplay, kan du like raskt skifte tilbake til Netflix igjen for å fortsette der du slapp. Med andre ord slipper du å avslutte en app for å starte en annen. Dog vil TV-en avslutte den første appen du starter når du setter i gang et tredje program.