Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHuawei P9 Plus

Huawei har sluppet en enda bedre P9

God batteritid, flere funksjoner og mye større skjerm.

Introduksjon og førsteinntrykk

Med så mange gode telefoner på markedet i alle prisklasser, har det knapt vært enklere å være mobilkjøper noen gang enn det er i år. Samtidig er det mer utfordrende enn noensinne å være mobilprodusent. Hva er det kundene egentlig vil ha? Der enkelte mobilprodusenter virker å klø seg litt i knollen om dagen, kjører kineserne i Huawei hardt, med telefoner som på rad og rekke melder seg på helt i toppen. Vi testet akkurat nye Huawei P9, men nå er det Plus-utgaven vi skal se nærmere på.

Forskjellene mellom de to telefonene er vesentlig større enn navnet skulle tilsi.

Som alle Plus-modeller siden tidenes morgen har også P9 Plus større skjerm enn «originalen», men det er slett ikke den eneste forskjellen på de to telefonene. Plus-modellen har i tillegg en AMOLED-skjerm fremfor LCD IPS-varianten som er å finne i den mindre utgaven.

Bruksmessig merker vi ikke noen voldsom forskjell. Oppløsningen er lik, og begge telefonene klarer seg greit med full-HD-skjermene sine. Vi skulle gjerne sett enda skarpere skjerm på største versjon, men noen krise er det ikke. Svartnivået er kanskje enda et knepp bedre på AMOLED-varianten, siden den jo ikke lyser i det hele tatt der den ikke skal. Men det er ikke noe vi legger merke til til daglig.

– En firkant har aldri vært penere*

Det vi legger merke til til daglig er designen. Standardutgaven av P9 kommer i matt aluminium, med lys eller mørk utførelse. Den er pen nok, og ser ut som den mener alvor, i et marked dominert av metalltelefoner. Men, og her tar jeg en høyst subjektiv avstikker, P9 Plus er sannsynligvis det peneste rektangelet jeg har sett.

Det doble kameraet på baksiden får telefonen til å se litt særegen ut. Svart-hvitt-kameraet hjelper hovedkameraet, eller kan brukes til gråtonebilder.

Telefoner kommer i stadig flere smårare designvarianter, enten det er Edge-skjermene fra Samsung, eller de helt kantløse skjermene på Sharps telefoner. Den vanlige firkanten har blitt litt kjedelig. Men med ekstremt kompakte rammer rundt skjermen, små detaljer som den røde stripen rundt låsetasten – det eneste synlige tegnet til farge på telefonen – og til slutt et lag perlemorlakk over aluminiumen, ser P9 Plus rett og slett fabelaktig ut.

Den er syltynn, men veier litt i hånden. Den har diger skjerm, men er kompakt i hånden. Og de doble kameraene på baksiden, samt den smale rammen gjør at det er liten tvil om at dette er en ny telefon.

* Som nevnt er dette svært subjektivt, og vi har hørt stemmer som mener at originalen er penere. Den er jo hverken fullt så tung, eller fullt så iøynefallende. Og ikke minst, den har ikke en fullt så sterk tendens til å samle fingeravtrykk som P9 Plus har.

Hele familien Huawei P9 - fra venstre: P9, P9 Plus og P9 Lite. Det er ganske store forskjeller mellom utgavene, tatt i betraktning at de deler modellnavn.

Første Android med trykkfølsom skjerm

Da vi testet Apples iPhone 6S i fjor høst, fikk vi stifte bekjentskap med den trykkfølsomme skjermen som i Apples univers heter 3D Touch. Huawei har hatt en liknende løsning i sin Mate S-utgave for de asiatiske markedene en stund. Med P9 Plus debuterer løsningen i på Android i Norden.

Vi ser helt klart at det er nytte i dette. Eller, i hvert fall at det kan bli det. I delene der Huawei har lagt til støtte for løsningen virker det både intuitivt og pent. Men det er langt mellom stedene som støtter ekstra harde trykk. Der selv Apple innimellom virker å ha glemt sin egen teknologi litt, er løsningen i P9 Plus svært ofte utenfor rekkevidde.

Eksempelvis er standardnettleseren Googles egen Chrome. Der for eksempel Samsung legger ved den gode gamle Android-nettleseren full av det de betrakter som egne forbedringer, ligger det ikke noen Huawei-spesifikk nettleser i P9-modellene. Nå er det opp og ned om endringene produsentene gjør i disse nettleserne faktisk gjør brukeropplevelsen bedre, men resultatet av å kjøre en helt standard Chrome-variant er at den trykkfølsomme skjermen ikke har noen som helst funksjon i nettleseren. Helt ordinære berøringer, alle registrert med likt trykk, er det som gjelder her.

Funksjonen er grei der den virker, men i motsetning til iPhone blir det for langt mellom disse stedene til at vi oppfatter det som en viktig fordel. Det handler nok mer om et lite frempek til hva vi kan forvente oss når teknikken en eller annen gang havner inni Googles egen kodebase for Android, og apputvikling for den skyter fart. I skrivende stund kan det se ut til at Android N vil gå et steg eller to i riktig retning.

Menysystemet i Huawei P9 Plus er det produsenten selv som har laget. Det ligger oppå Android, og er fullt av nyttig funksjonalitet. En særegenhet her er at telefonen kan måle trykket du legger i berøringer, slik at enkelte funksjoner kan betjenes ekstra raskt. For eksempel oppretting av tekstmeldinger.

Lynrask og med spennende løsninger

Ellers er telefonen lynrask å bruke, og det er haugevis av Huawei-spesifikke nyttefunksjoner rundtom. Det betyr også at vi snakker om en telefon som er ganske annerledes i bruk enn Android-telefoner flest.

Appmenyen vil du ikke finne her, og telefonen har annerledes menystruktur enn mange andre Android-telefoner både i innstillingsmenyer og nedtrekksmenyer. Den er likevel ikke vanskelig å bruke, og vi har ikke lagt merke til mange dårlige oversettelser rundtom. Det meste er intuitivt og fint.

De to ulempene med P9 Plus' menyer er at så omfattende produsentspesifikke systemer gjerne bruker litt lang tid mellom hver storoppdatering. I tillegg er det en del brukere som foretrekker en renere menyopplevelse enn P9 Plus byr på. Her ligger det nok en del valg og apper rundtom som noen brukere bare vil synes er i veien. For andre igjen er de nyttige, så her gjelder det å ta utgangspunkt i egne preferanser.

Huawei P9 Plus
9
Imponerende

Huawei P9 Plus

sitat"Huawei P9 Plus er rask, god og stappfull av nyttige funksjoner"

Fordeler

 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  IR-øye til fjernstyring
 • Krysse av
  Meget pent bygget
 • Krysse av
  Gode materialer
 • Krysse av
  Forsiden er nesten bare skjerm
 • Krysse av
  Meget god kamerafunksjonalitet
 • Krysse av
  Rask
 • Krysse av
  Tilpasses enkelt til dine behov
 • Krysse av
  Stabil og fin programvare

Ting å tenke på

 • Bytt
  Noe forhåndsinstallert skrot i menyene
 • Bytt
  Ikke vanntett
annonse
Huawei P9 Plus 4GB RAM 64GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no