Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSony Xperia Tipo

Koster bare 1000 kroner

Du trenger ikke betale mer for en mobil med Android OS 4.

Einar Eriksen

[Amobil.no]: Det er prisen som er det største fortrinnet til Sonys Xperia Tipo. For å presse prislappen ned har selskapet brukt et svakt brikkesett med en treg prosessor.

Likevel er skjermen presis i bruk, og telefonen er ikke tregere i menyene enn at vi fint kan bruke telefonen til det moderne mobiler skal brukes til, inkludert nettsurfing, e-postlesing og Facebook-aktiviteter.

Svak men presis skjerm

Skjermen har også fått smake på sparekniven. Den måler 3,2 tommer og har en oppløsning på 320 x 480 piksler. Det gir litt dårlig oversikt og uskarpt bilde, men skjermen er presis og god i bruk. Vi synes også det går veldig greit å skrive tekstmeldinger.

Det følger ikke med noe minnekort når du kjøper Xperia Tipo, men den interne lagringsplassen er 754 MB internminne. Det er i det minste bedre enn mange andre billigtelefoner som ofte har rundt 150 eller 200 MB internminne.

Dårlig på multimedia

Når det kommer til kamera og musikkspiller, imponerer ikke Xperia Tipo. Kameraet fanger få detaljer og bildene ser kunstige ut, og forsterkeren klarer kun å drive øreplugger som krever veldig lite.

Få alternativer

Butikkhyllene er ikke stappfulle av trykkskjermmobiler til bare tusenlappen uten abonnement, men noen alternativer fins likevel.

Når telefoner har vært lenge på markedet, pleier de å falle i pris. Sony Ericsson Xperia Mini eller Mini Pro kan du nå få til rundt den samme prisen som Tipo, selv om dette er langt dyrere mobiler som er bedre på de fleste punkter. Disse to telefonene lar seg også oppdatere til Android OS 4 på et blunk, helt uten PC-tilkobling.

Ser vi på litt årets nykommere, kommer vi ikke unna ZTE Blade II. Denne koster bare 400 kroner mer enn Tipo, men har en bedre skjerm, et bedre kamera og en bedre prosessor, for å nevne noe.

Er prisgrensen din på en tusenlapp, gir Xperia Tipo deg mye for pengene i forhold til andre nylanserte mobiler, men du har mye å vinne på å spare noen hundrelapper mer eller se på litt eldre mobiler.

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Sony Xperia Tipo på Amobil.no »

annonse