Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHuawei P40 Pro

Den beste mobilen på markedet, bortsett fra én enorm mangel

Huawei P40 Pro er perfekt for noen, ubrukelig for andre.

P40 Pro har nesten alt, bortsett fra apputvalget du forventer.

Huaweis nye toppmodell heter P40 Pro. Den kommer til Norge, og den kommer uten Google. Men den kommer likevel med støtte for omtrent alle tjenestene du er vant til. Selv om det kan være litt mer omstendelig å bruke dem her enn på en annen telefon. Hva får du tilbake?

Du får en ganske drøy 5G-telefon med vanvittig bra kamera, batteritid og ytelse. Sammenlikner vi med Samsungs nyeste toppmodell, Galaxy S20 Ultra, får du og en vesentlig mer kompakt telefon som veier mindre og ligger bedre i hånda. Ikke helt uvesentlig det heller.

La oss se litt nærmere på denne kinesiske nykommeren.

Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro

Stor, men ikke diger

En viktig ting med Huaweis P40 Pro er at den ikke føles så diger i hånden. Den veier knappe 20 gram mindre enn Galaxy S20 Ultra, og den er en centimeter kortere og flere millimeter smalere. Det er slett ikke snakk om en liten telefon, men det er ikke så mye som skal til for å få telefoner til å føles mer håndterlige enn Galaxy S20 Ultra. I motsetning til Mate 30 Pro som kom i vinter er det ikke en stupbratt skjermbøy på hver side av denne telefonen.

Skjermen er avrundet, men ikke så mye at det egentlig kvalifiserer som en skjermbøy à la tidligere Huawei- eller Samsung-modeller. I stedet er det noe midt mellom det vi har blitt vant til fra disse to aktørene og såkalt 2,5D-glass. Det er tross alt en bøy her, men den er ikke stor og den gir langt færre problemer med at man kommer ufrivillig borti ting, eller får problemer med å trykke på de rette skjermtastene.

Kameraet på baksiden av telefonen har også en del til felles med Samsungs, men den avlange humpen med linser i er langt fra like stor til tross for at den skjuler omtrent den samme mengden kamerateknologi. En periskopzoomlinse, en ultravidvinkel og en vanlig vidvinkellinse.

Det er verdt å nevne at en ekstra stor P40-modell også på vei. Den vil også ha større optisk zoom enn P40 Pro, og muligens større bildebrikke i det vanlige kameraet. Med større skjerm og enormt batteri vil nok den kunne bli vesentlig mer sammenliknbar i størrelse med Samsungs heftigste.

Men hvis du hverken har tid til å vente et par måneder ekstra, eller har behov for det aller råeste fra Huawei, er P40 Pro noe av det beste du får på mobilmarkedet nå, og både lettere å holde og lettere å betjene enn S20 Ultra.

Skjermen har ikke lenger et stup på hver side slik det var på Mate 30 Pro. Nå er det i stedet en svak bue der.

Flott skjerm

Den OnePlus- og Asus-startede trenden med vesentlig høyere skjermytelse dukker opp igjen også hos Huawei. P40 Pro har en AMOLED-skjerm med 90 hertz oppdatering. Det gjør den svært behagelig å titte på, og spesielt fin når det skal skrolles i innhold. Her oppleves det aldri som om linjene vaskes ut eller hopper oppover skjermen. I stedet flyter de pent og ryddig i samme hastighet som fingeren din beveger seg.

Så langt det siste året har også Samsung og Google lansert telefoner med høyere oppdateringsfrekvens, men trenden startet i OnePlus 7 Pro og Asus ROG Phone i fjor.

En litt kjipere trend som også startet hos OnePlus og Asus var tendensen til økt strømforbruk med høy oppdateringsfrekvens påslått. Vi har sett Galaxy S20 Ultra bli tydelig påvirket av dette fenomenet - med 120 hertz oppdatering påslått spiser den strøm i et irriterende høyt tempo.

Med Huaweis P40 Pro var det imidlertid lite behov for å skru av 90 hertz. Den varer, som nær sagt alle andre Huaweier, i et par dager per lading. Jeg er fristet til å si at Huawei beviser at 90 hertz er veien å gå, men P40 Pro overgår også enkelt OnePlus-modellene som heller ikke har mer enn 90 hertz. Å strekke batteritiden med skjermen på bånn pinne er et område Huawei sier de har jobbet ekstra med.

P40 Pro er ingen superkompakt telefon, men den ligger likevel bedre i hånden enn mange telefoner den kan sammenliknes med.

Overraskende enkel å leve med

Å leve med Huawei uten Google blir enklere og enklere. Jeg har som regel flere mobiler på meg, og via Mate 30 Pro og Mate Xs har jeg hatt i månedsvis hatt nesa i Huaweis «tredje økosystem», ved siden av Google og Apples.

App Gallery er butikken som forsøker å erstatte Google Play på de nyere Huawei-telefonene. Og den gjør det på en stadig bedre måte, selv om den fortsatt ikke er helt i mål. Blant forbedringene som er på plass siden mitt første møte med løsningen er at Facebook- og Whatsapp-appene nå har sine egne oppføringer i butikken. De er ikke faktisk i butikken, men siden tjenestene har direkte nedlastinger av appene sine leder butikken deg forholdsvis sømløst til disse appene som kan lastes ned i nettleser.

I tillegg deiset Snapchat inn i App Gallery bare dager før Huaweis store lansering.

Forsiden preges til en viss grad av et fokus på norske eller europeiske apper. Men fortsatt fremstår appbutikken litt som et sammensurium av kjent kvalitet og ukjente apper med logoer som likner på de vi faktisk vil ha. Spesielt er dette åpenbart hvis jeg søker etter kjente apper som ikke er der. Et søk på instagram gir meg for eksempel mange titalls logokopier og apper med navn som likner - det gir irriterende assosiasjoner til økosystemer fra Samsung og Microsoft som ikke klarte seg. Samtidig vet vi at Huawei kjører en variant av Android, der bare enkelte av tjenestene som kjører er litt annerledes. Å få en app til å virke med Huawei er vesentlig mindre arbeid enn å bygge den helt på nytt fra bånn, slik utviklerne måtte for henholdsvis Bada og Windows Phone.

At det er relativt lett å bli med vises av at en rad mer eller mindre lokale og viktige apper allerede er på plass, eller på vei inn i App Gallery. Blant dem er:

 • Tidal
 • Spond
 • Coop og Coopay
 • En mengde billettapper til kollektivtrafikk (Mobillett/WTW)
 • Altibox
 • P4 og selskapets søsterkanaler
 • Altibox
 • Alt fra Schibsted, inkludert VG og Peil
 • Opplysningen 1881
 • Full Office-pakke fra Microsoft
App Gallery bærer preg av alle de kjipe kopiappene som bor der. Og av den irriterende tendensen til å ikke ha innholdet vi søker etter når vi søker. APK Pure (skjermdump nummer to fra venstre) bøter til en viss grad på det, men heller ikke der finnes alt. Ellers må du bruke alternative kartapper til Google Maps og Netflix vil ikke virke, mens ViaPlay og PrimeVideo for eksempel funker utmerket.

Noen viktige mangler vi ikke kommer oss rundt

Det er fortsatt vesentlige apper som ikke er med i Huaweis økosystem. To av de viktigste heter Vipps og Netflix. Men heller ikke Spotify er å se noe sted i App Gallery.

Vipps har så langt virket temmelig avvisende til å bli med, og på lanseringsdagen til P40-serien er det for det meste kaldt vann å få som respons når vi melder tjenestens pr-ansvarlige Hanne Kjærnes:

– For å fungere er Vipps avhengig av Google Mobile Services (GMS). Blant annet er deler av sikkerhetsmodellen i appen avhengig av dette, i tillegg til varslinger og stedstjenester, slik at vi skal finne steder du kan bruke Vipps i nærheten av deg. Huawei Mobile Services, som de nå tar i bruk i stedet for GMS kan dekke store deler av de samme behovene, men for oss vil det trengs betydelige investeringer for både å etablere og vedlikeholde dette. Vi har god dialog med Huawei og kommer til å følge med på hvordan utviklingen er fremover. Per i dag har vi ingen konkrete planer om når Vipps fungerer på telefoner som kun har HMS. I følge Huawei påvirkes ikke modeller der Vipps fungerer i dag, da de fortsatt kommer til å ha GMS også i fremtiden.

For å få et inntrykk av hvor vanskelig dette er spurte vi folkene bak 1881-appen, Giant leap og fikk følgende svar:

– Erfaringen vår etter å ha utviklet en av våre kunders Android-apper til fase 2 og HMS-støtte er at dette arbeidet verken var veldig komplisert eller omfattende, forklarer Geir Myhrsveen som leder forretningsutvikling for mobil i selskapet.

Akkurat hvor vanskelig det er å støtte dette nye økosystemet virker det altså å være noe uenighet om, men det kan se ut til at Vipps er et stykke unna å dukke opp på nye Huawei-telefoner.

Fra Netflix har vi så langt ikke fått noe svar om deres tjeneste vil virke. Utgangspunktet er altså at tjenesten rett og slett ikke vil være tilgjengelig på Huawei-produkter med det første.

Hverken Vipps eller Netflix er i utgangspunktet mulig å tvinge til å fungere på en Google-fri Huawei. Men det er det en hel del andre apper som kan overtales til.

Andre viktige mangelapper:

 • Tesla var hverken i App Gallery eller APKPure
 • Hovedappen for Philips Hue var heller ikke noe sted
 • Mange mobilbankapper vil mangle
Huawei P40 Pro ved siden av Samsung Galaxy S20 Ultra.

I tillegg til det som åpenbart funker, og de få tingene som slett ikke vil funke har vi gråsonen. I gråsonen finner vi apper som Spotify, Ruter Billett, Instagram og Facebook Messenger. De to siste har Facebook tilsynelatende ikke direkte nedlastinger for, og de dukker heller ikke opp i det hele tatt i App Gallery, til tross for at du altså ledes automatisk til selve Facebook-appen fra App Gallery.

En løsning de fleste vil foretrekke med en ny Huawei i dag er å ha en appbutikk ved siden av Huaweis egen. Heldigvis finnes det et knippe slike, og de kan lastes ned og brukes sømløst ved siden av App Gallery. Jeg har for det meste brukt APK Pure siden jeg tok i bruk Mate 30 Pro. Appbutikken har sin egen sikkerhetsløsning, og Huawei sjekker også sikkerheten i apper som lastes ned før de installeres. Du kan imidlertid gi butikken tillatelse til å gjøre alt i bakgrunnen, slik at appene dine holdes oppdatert og du bare får beskjed dersom en av dem ikke består sikkerhetstesten på vei inn.

Her kan du hente ned gratisapper og apper som henter betaling gjennom andre løsninger enn Googles. Det betyr at Spotify og Ruter Billett er mulig å hente ned. Det samme er Viaplay og Amazon Prime Video. Instagram og Messenger hentes også uten problemer herfra, og fungerer fint.

Men vær obs på at du kan laste ned ting som ikke virker herfra. For eksempel er det fullt mulig å laste ned Google Play-butikken og Gmail-appen. Men du vil ikke få dem til å virke. Eller, Gmail-appen vil kunne virke som generell e-postapplikasjon mot alle andre tjenester enn Googles egen. Selve innloggingen mot Google-tjenestene i Googles egne apper er ikke støttet med Huawei P40 Pro. Det betyr for eksempel at du fint kan bruke Google Chrome som nettleser, men du får ikke logget inn for å synkronisere innhold i den.

Ekstremt rask og tilnærmet bugfri

Når vi så vet hva som funker og hva som ikke funker med Huawei P40 Pro er det på sin plass å kommentere kvaliteten på programvaren her.

Denne telefonen er antakeligvis den minst buggete jeg noen gang har brukt før en lansering. Alt virker som det skal. Gjennom den siste uken har jeg hatt to ulike programvarer på telefonen, og selv om oppdateringen et par dager før lansering lovte bugfikser og nye funksjoner var det aldri bugs av betydning å spore i noen av de to versjonene.

Enkelt og greit føles begge Huaweis programvarer betydelig «friskere» enn selv nåværende programvare i Samsungs S20 Ultra.

Om det ikke var for at fraværet av Google-støtte gjorde valget mer komplisert - hadde det vært veldig, veldig enkelt å anbefale kineserne over koreanerne. For P40 Pro er en maskin som aldri stopper. S20 Ultra har fortsatt litt rusk i forgasseren.

Verdt å nevne er forresten fjernkontrolløyet på toppen av telefonen som gjør at du kan styre TV-en eller stereoanlegget med mobilen.

Fantastisk kamera

Huawei har mer eller mindre revolusjonert mobilkameraene etter P20 Pro for et par år siden. Det var Huawei som for alvor ga oss muligheter til å fotografere i mørket, og med P30 Pro ble de den første store mobilprodusenten til å inkludere kraftig optisk zoom også.

Apple og Samsung har begge forsøkt å følge i Huaweis fotspor. Men enn så lenge er begge på ulike vis et lite stykke unna å fullt ut hamle opp med Huawei på stillbilder i dårlig lys. Apple har ikke zoom som matcher kinesernes, og selv om Samsung nå har fått heftig maskinvare i sitt kamera, virker det som den sviktes av programvare. Det er for eksempel fortsatt til dels store problemer med å få appen til å fokusere riktig, og spesielt når lyset er dårlig - som jo er akkurat der S20 Ultra-kameraet burde kunne gjøre en god jobb med sin digre sensor og lyssterke optikk. Begge gjør en så god jobb på video at de klorer seg godt innpå kineserne - video har ikke vært en stor satsing derfra så langt.

Med P40 Pro får du fem ganger optisk zoom i telefonen. Den gir 10x hybridzoom, og hvis du trekker nåla helt til himmels får du 50 ganger zoom, der en stor del av det er digitalt. Som med S20 Ultra er zoom noe særlig forbi 10x relativt meningsløst, og kunne enkelt blitt erstattet av en vanlig beskjæring i ettertid. Og igjen som med S20 Ultra er zoom inntil 10x helt kurant.

I mørket er det forholdsvis god ytelse å få fra P40 Pro-kameraet, men ytelsen har ikke økt veldig betydelig fra fjorårets Mate 30 Pro.

Men det som virkelig skinner med kamerafunksjonene på denne mobilen er hvor vanvittig rask den er på avtrekkeren. Det er aldri noen ventetid for fokusering eller knipsing. Jeg klarte såvidt å fange en due på vei til å ta av fra en liten sølepytt. Den eneste grunnen til at den ble uklar var hastigheten på bevegelsene mot mørk bakgrunn - bevegelsesuskarphet er vanskelig å unngå når det er mørkt.

P40 Pro klarte likevel å mer eller mindre fryse bevegelsen i luften fra øyeblikket jeg så bevegelsen skje og hamret på avtrekkerknappen. Ingen annen mobil fotograferer like raskt som dette, og hadde lysforholdene vært riktigere, eller bevegelsene bare ørlite grann saktere ville bildet blitt upåklagelig.

Til sammenlikning sliter jeg med å ta klare bilder av katteskinnet mitt når det dasser bedagelig i min retning i oppkjørselen utenfor huset. En due på vei til å ta av er ganske mye kjappere i bevegelsene enn en latsabb av et pelsdyr.

På dagtid tar kameraet uansett gode bilder, slik de fleste mobilkamera gjør. Og telefonen har fått litt mindre påtrengende automatiske løsninger for ansikter og «beauty» enn tidligere.

Ytelse i toppklasse

Ytelsen i alt av menyer er bedre enn i så godt som noen annen telefon på markedet. Den samme ytelsen ser vi også i spill. I PUBG Mobile er for eksempel alt raskt og smidig selv med maksimale kvalitetsinnstillinger påslått. Også Fortnite fungerer bra på telefonen, men siden dette spillet her som på S20 Ultra klager over at Android-versjonen på mobilen er for ny til at den kjører fullt så bra som den kan. Spillet virker, men ytelsen spretter litt opp og ned, og det er ikke mulig å velge 60 fps i innstillingene, slik det er for en del eldre Huawei-telefoner

En liten irritasjon med selve telefonen er imidlertid at høyttaleren ved siden av USB-kontakten er lett å dekke over når du spiller. Det er mildt irriterende. Det er også verdt å nevne at det ikke er to høyttalere her, så stereolyd får du ikke.

Fortnite til venstre og PUBG Mobile til høyre. Sistnevnte flyter svært godt på telefonen, mens Fortnite er litt mer middels ytelse på. Per dags dato er det relativt få telefoner som drar Fortnite på beste mulige måte og i 60 fps. Eldre Huaweier er blant dem - mens denne må klare seg med 30 fps.

Og ellers, da?

P40 Pro har fortsatt såkalt piezoelektrisk høyttaler, der lyden hamres ut gjennom glasset som dekker skjermen. I P30 Pro ga dette helt ålreit lyd, mens i P40 Pro er lyden enda bedre. Det er faktisk ikke merkbart i det hele tatt at det ikke er snakk om en vanlig høyttaler, og på slutten av testen måtte jeg lete etter høyttalergrill manuelt og dobbeltsjekke med Huawei om det fantes en her som jeg ikke hadde sett.

Google Maps er naturlig nok ikke med her, slik de øvrige Google-appene heller ikke er det. Men Huaweis nye telefoner bruker kart fra TomTom. Disse kartene blir synlige når du bruker kartapplikasjoner som ikke har sine egne kart. Det er flere gratis og reklamefri kartapplikasjoner som kan lastes ned fra App Gallery, deriblant Karta og Maps.me, der sistnevnte bruker kart fra OpenStreetMap.

Fingerleseren under skjermen er også lynende rask. Men du trenger den svært sjelden, siden det er tredimensjonal ansiktsgjenkjenning på denne telefonen. Dette gjøres med to kamera og et IR-lys som befinner seg bak et hull øverst til venstre i skjermen. Løsningen fungerer meget bra, og i motsetning til Samsungs Galaxy S20 Ultra som ber deg taste kode til alle mulige tidspunkt, virker det som om P40 Pro faktisk klarer å unngå å be om pinkoder når du har brukt telefonen innenfor de siste 24 timene. Hos Samsung dukker beskjeden om «ekstra sikkerhet» gjerne opp morgenen etter at du sist låste den opp med ansikt eller finger, og i praksis bruker jeg nesten aldri biometriløsningene på koreaneren. Med P40 Pro bruker jeg nesten utelukkende ansikt, og det fungerer også i dårlig lys. Noen få ganger må jeg fiske frem fingeren for å låse opp med avtrykk. Kun et par ganger i testperioden har jeg måttet taste koden min - og det er som forventet gitt mengden bruk.

Ellers er kjente og kjære hits her på P40 Pro som tidligere. Du får rask trådløs lading og du får reverslading. Det følger med en 40 watt sterk lader i esken. Med Samsung må du kjøpe en svindyr lader utenom for å dra full nytte av raskeste ladeløsning, det slipper du her. Og det til en telefon som er betydelig billigere i utgangspunktet.

Skal du betale for en «oppgradering» på ladefronten, er det i så fall verdt å vurdere P40 Pro+ som kommer senere, og har raskere trådløs lading. Men med støtte for inntil 27 watt fra trådløse ladere er slett ikke galt, med tanke på at inntil nylig var 15–20 watt regnet som trådløs hurtiglading. Dette krever selvsagt sin ladeplate, og akkurat denne får du ikke med i eska når du kjøper P40 Pro.

5G er hjertelig til stede, og virker som bare det. I skrivende stund har fortsatt ikke Galaxy S20 Ultra fått oppdateringen som faktisk skrur på 5G.

Til slutt

Huawei P40 Pro hadde vært en av årets soleklare anbefalinger om det ikke var så ulikt hvem den var perfekt for. Jeg bruker ikke Vipps i stor grad, og Netflix bruker jeg helst hjemme eller på nettbrett. Jeg er også vant til å finne frem litt selv, for eksempel ved å søke opp og laste ned en ekstra appbutikk til mobilen for å hente ned tingene App Gallery ikke byr på. For meg er ytelsen, batteritiden og skjermkvaliteten P40 Pro byr på i tillegg til det fantastiske kameraet en nær uimotståelige kombinasjon. Skulle jeg gitt karakter bare for meg hadde den landet på 9,5 av 10 og med anbefaltstempel og det hele.

Dessverre er det ikke fullt så enkelt.

Vipps har blitt en tilnærmet obligatorisk tjeneste i Norge. Og mange ser faktisk på Netflix mens de er på farten. Mobilbetaling som nå er mulig overalt kan gjøres med Google Pay, men foreløpig ikke med Huawei Pay. Sistnente er på vei mot markedet, men fortsatt ikke klar. Om noen måneder kan du altså betale med en P40 Pro, men ikke i dag.

Og er du ikke forberedt på å jakte litt rundt etter appene dine kan du få Facebook og Whatsapp, men ikke Messenger og Instagram.

Alt dette er mulige «deal breakers» for mange. Samtidig er dette en best i klassen-telefon. Ytelsen er kompromissløs. Batteritiden er meget god. Den følger opp skjermtrenden med å ha 90 hertz oppdatering så den er svært behagelig å lese på. Kameraet er som sedvanlig fra Huawei av ypperste klasse. Hvis det finnes en telefon der ute det er verdt å ta hoppet ut av Googles varme omfavnelse for, så er det Huawei P40 Pro.

Eventuelt sannsynligvis også P40 Pro+ som kommer litt senere i år.

Alt dette til en pris som er noenlunde innafor sammenliknet med svindyre konkurrenter, gjør at P40 Pro får en sterk karakter, men at vi avventer anbefaltstempelet til en senere anledning. Denne er ikke for alle. Men du verden for en telefon du får hvis du vet hvordan og er villig til å prøve.

PS! Ved forhåndskjøp av telefonen inkluderer Huawei 50 gigabyte skylagring i ett år, og hodetelefonene Freebuds 3 som vanligvis koster rundt 1.800 kroner.

Huawei P30 Pro
Fortsatt et supert alternativ

Huawei P30 Pro

fra 5445:-

P30 Pro kom i fjor vår, og har et utmerket kamera og en nær kompromissløs brukeropplevelse. Designen tar seg også godt ut og du får lynrask hurtiglading i en tett telefon. Med trådløs lading og reverslading til tilbehør som Freebuds eller Buds+, for eksempel, trenger du ikke dra på flere ladere. Dette er den siste Huawei-telefonen som har Google-tjenestene, så her får du all den fabelaktige Huawei-maskinvaren og de raske EMUI-menyene uten å måtte forholde deg til barnesykdommer og kompromisser nå mens Huaweis eget økosystem og appbutikk er helt ferske.

OnePlus 7T Pro 256GB
Kineser med knallgod skjerm

OnePlus 7T Pro 256GB

fra 6340:-

Hvis både P40 Pro og S20 Ultra blir i dyreste laget kan OnePlus' 7T Pro være et alternativ. Dens sterkeste side er 90 hertz-skjermen, som er like god og behagelig å lese på som skjermen i P40 Pro. Et annet likhetstrekk er de vanvittig raske og effektive menyene som ikke lar seg stoppe av noe som helst. Her får du også Google-tjenestene så du slipper å tenke på direkte nedlastinger eller alternative appbutikker. Kameraet er helt ålreit til prisklassen og type mobil å være, men det er fortsatt ett av de svakeste trekkene i 7T Pros verktøykasse. Telefonen er heller ikke sertifisert vanntett, slik konkurrentene er. Den skal likevel tåle en dusj når det regner. Obs, obs! Hvis du har tid til å vente er sannsynligvis OnePlus 8-serien på vei ganske snart - det ryktes at det blir lansering 15. april og da kan dagens 7T-serie bli billigere, eller kanskje du kan få mer for pengene i 8-serien?

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G SM-G988B 128GB
Heftig skjerm og ålreit kamera

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G SM-G988B 128GB

fra 9023:-

S20 Ultra er en maskinvaremessig tour de force. Flere digre kamerabrikker sørger for å ta ålreite bilder, også i dårlig lys. En skjerm som oppdaterer ved 120 hertz er svært behagelig å se på, selv om den drikker en del strøm fra det store batteriet. Telefonen er helt vanntett, og her får du selvfølgelig Google-tjenestene. Pluss i boka for kraftig stereolyd og massevis av funksjonalitet. Men på listen over nedsig er den vanvittige prisen, den voldsomme størrelsen og vekten samt en programvare som liksom aldri blir helt polert. Enkelte bugs og små stopp preger brukeropplevelsen selv ukevis etter at telefonen har kommet i salg, og oppdateringen som gir den 5G er fortsatt ikke rullet ut. Hvis du vil lade like raskt som med P40 Pro må du kjøpe en lader til 500 kroner ved siden av.

annonse