Tek.no

Test

Nokia 7230

13 Juli 2010 15:19

Design og brukervennlighet

7230 er ikke den minste skyvetelefonen vi har sett. Med sine 100 gram er den heller ikke den letteste. Men begge disse faktorene kan vi lett tilgi når vi ser hvor stor skjermen er. 2,4 tommer er en riktig så deilig skjermstørrelse på en telefon til under tusenlappen.

Skjermen har en oppløsning på 320 x 240 piksler, en oppløsning som er i ferd med å innta stadig flere av mobilene i prisgruppen til 7230. Strengt tatt er ikke dette nevneverdig fantastisk på denne telefonen, da en lavere oppløsning ville ødelagt opplevelsen av den store skjermen totalt.

Poenget er uansett at dette til sammen gir en god og oversiktlig skjerm, med skarpe ikoner og tekst. Fargene er det heller ikke noe å utsette på.

Knirk og dårlige taster

7230 er forholdevis godt skrudd sammen. De to delene er godt festet i hverandre, og skyvemekanismen kunne ikke vært mer behagelig.

Trykker du rundt omkring på telefonen mens den er sammenslått derimot, høres både det ene og det andre knirket.

Telefonen har fem menytaster pluss en femveis navigasjonstast i midten av disse. Dessverre er ikke de fire tastene så veldig funksjonelle. Disse går i ett med plastikken som dekker forsiden av telefonen, og har ingen forhøyning av noe slag.

Dette gjør tastene litt vel harde og vanskelige å treffe av og til, spesielt når man skriver SMS og skal viske ut noe. Det hjelper heller ikke at tasten for å viske ut er plassert øverst på sin side av telefonen, altså så langt unna talltastene som det er mulig å komme.

Ja, også bråker de en del.

Talltastene er vi heller ikke helt fornøyd med. De opplevdes som altfor harde, tynne og for lite responsive. Etter noe bruk kan de føles litt bedre, men vi skulle fortsatt gjerne sett at Nokia hadde valgt en litt mykere plastikk – både for fingrenes skyld og for å dempe tastelyden litt. Ja, for de båker nemlig en del, talltastene også.

Baksiden av telefonen er i den samme nevnte plastikken. Halvgrove riller gjør at du får et godt tak i telefonen.

7230 har én snarveistast, og den er til kameraet. Vil du gjøre andre ting, som å styre volumet under samtaler, må du trykke opp eller ned på den femveis navigasjonstasten.

Gjør den personlig

Menyene til 7230 er av typen Series 40. Disse er enkle og oversiktlige. Hvilemodusen kan du gjøre nokså personlig. Den er nemlig delt opp i "usynlige" felter som du kan fylle opp med funksjoner og snarveier til programmer du bruker mest.

En snedig funksjon vi vil trekke frem, er muligheten for å endre skriftstørrelse både i menyer og i meldinger. Dette er ikke noe nytt i seg selv, men for de som trenger litt ekstra store bokstaver kan 7230 være å foretrekke. Med den 2,4 tommer store skjermen blir bokstavene nemlig nokså store.

Du kan også laste ned egne temaer til menyene, slik du kan med alle andre mobiler med dette menysystemet. Grunnen til at vi nevner det i dette tilfellet, er at samtlige av de forhåndsinstallerte temaene på 7230 er mer eller mindre psykedeliske, noe som faktisk gjør menyene mindre oversiktlige enn de behøver å være. Et kjapt google-søk på "mobile themes series 40" eller liknende fraser tar seg til et vell av temaer du kan kle mobilmenyene dine i.

Salgspakken inneholder det nødvendigste:

  • Nokia 7230 med batteri
  • Lader
  • Håndfrisett
  • Bruksanvisning