Test

HP HDX 18

HP HDX 18 i all sin prakt.

Introduksjon

I nyere tid har det vist seg at bærbare datamaskiner selger bedre enn de stasjonære motpartene (les mer om det her). Men hva hvis man ønsker skrivebordsmaskinens store skjerm og den kraftige maskinvaren paret med den bærbare maskinens mobilitet og fleksibilitet? Det er her HP sin HDX 18 kommer inn i bildet, med 18,4-tommers skjerm med full-HD (1080p) oppløsning samt kraftig maskinvare.

HP har i særlig de siste årene virkelig slått igjennom her til lands, og Pavilion-serien skal man ha bodd langt uti den ville norske natur for ikke å ha fått med seg. Selskapet satser stort på design, og heller ikke HDX 18 har klart å unngå de kreative hodene på designavdelingen til HP.

HDX 18 er en stor maskin, den har en høyoppløst skjerm, og den kan gjøre det meste en stasjonær datamaskin kan. Den er i tillegg fra HP sin side markedsført som en multimediemaskin. Det følger med to fjernkontroller, den har innebygget subwoofer og den har TV-antenne.

Når det kommer til maskinvaren, kan HDX 18 skilte med en Intel Core 2 Duo T9400 prosessor på 2,56 GHz, 4 GB minne, 500 GB harddisk (2x 250 GB), Blu-ray-leser, og et Nvidia Geforce 9600M GT skjermkort. Integrerte funksjoner som fingeravtrykkleser, webkamera osv. tar vi for gitt er på plass på en maskin i denne prisklassen. Batteriet er på 8 celler, uten oppgitt levetid.

Med tanke på størrelsen til denne PC-en, er det nesten galt å kalle den en bærbar, og den veslevoksne vekten på litt over 4 kg gjør heller ikke saken særlig bedre. Maskinen faller under kategorien skrivebordserstatter, og da snakker vi heller slepbar enn bærbar. Uansett, vi har hatt maskinen på testbenken, så les videre for vår vurdering.

Takk til HP som leverte maskinen til test.