Tek.no

Test

Hot Fuzz

8 Sept 2007 10:00

Simon Pegg spiller superpurken Nicholas Angel i Londonpolitiet. Han er så god at han får resten av styrken til å virke latterlig dårlig. Angel er best i alt; rekorder i løping, ekstrakurs i alt fra biljakt til alle mulige kampsporter og innehaver av den gjeve arrestasjonsrekorden. Med andre ord; Angel er bare for god.

Ut på tur, aldri sur

Filmen begynner når Angel blir omplassert til Englands stilleste by, en liten plass som ikke har opplevd et dødsfall på mer enn 20 år, en by som vinner årets landsby-priser på fast basis. En by med hemmeligheter.

Det er først når en rekke mistenkelige "ulykker" skjer at Nicholas begynner å ane ugler i mosen, er det et mønster mellom alle disse dødsulykkene? Selvsagt er det det, og vår helt må, sammen med sin partner, prøve å finne ut av det hele. Hot Fuzz balanserer mellom crazy-humor og intelligent referansehumor, dessverre så klarer den ikke å overbevise på noen av punktene. Til å være en action-komedie så er faktisk plottet overraskende bra og det kunne lett vært plottet til en storartet thriller.

Høyt tempo

Det som holder tempo oppe i filmen mens det forholdsvis intrikate plottet broderes ut er en god jobb på klippebordet. Vi blir servert korte klipp som kan minne stilistisk om scenen som brukes i "Requiem for a Dream" når en sprøyte settes. "Hot Fuzz" gjør en brukbar jobb med å ta politikomedier på kornet, og gir en brillefin tegning av mønsterbygda og dens monstre. Timothy Dalton gjør en flott jobb som filmens mest utpregede "bad guy" og Simon Pegg fyller rollen som parodi på superpurk bra, men det er en platt og endimensjonal rolle som i seg selv er irriterende enkel.

Tidvis heseblesende action.

Utgivelsen er brukbart utstyrt på bonusfronten. Man får slettede scener, "out takes", en alternativ flip book, storyboards, kommentatorspor og trailere. "Out takes" er som vanlig morsomt, men det meste av bonusmateriale er ganske standard og gir ikke en virkelig hevning av filmen. Intervjuer savnes kanskje mest. Det følger også med en "barnevennlig versjon" uten banning, hvor enkelte av filmens scener er spilt inn hvor ord som "fuck" er byttet ut med "fudge" eller "funk".

Konklusjon

Som parodi på "Politiskolen" og lignende politifilmer så er "Hot Fuzz" morsom og treffende, men man må anstrenge seg for å virkelig kose seg med filmen. Ser du den med et nøytralt sinn så er den ganske tørr og malplassert. Liker du britisk (sort) komedie så er ikke "Hot Fuzz" det dårligste kjøpet du kan gjøre, men for de fleste så er det bedre ting å bruke pengene på. Utgivelsen har et helt kurant bonusmateriale, men ikke nok til å rettferdiggjøre kjøpet om du allerede har sett filmen og bare er ute etter ekstra godsaker.

Se trailer til Hot Fuzz

annonse