Test

Syv uovervinnelige i HD

Anmeldelse

En meksikansk landsby blir terrorisert av en omreisende banditt og gjengen hans, og noen av innbyggerne reiser til en grenseby i USA for å skaffe hjelp. De finner tøffingen Chris, som raskt setter sammen et lag bestående av totalt syv gode menn – og dermed bærer ferden tilbake til landsbyen for å ta et oppgjør med denne banditten én gang for alle.

John Sturges (The Great Escape) har regissert denne westernklassikeren fra 1960, som er basert på De syv samuraier av Akira Kurosawa fra 1954. Filmen fikk selv flere oppfølgere utover 60- og 70-tallet i varierende kvalitet. I rollene finner vi storheter som Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson, James Coburn og Eli Wallach.

Les også: Blu-ray-utgivelser i november

Ingen slavisk nyinnspilling

Denne filmen har to store fordeler – den er basert på en av de mest internasjonalt hyllede japanske filmklassikerne og har en særdeles sterk rollebesetning. Å ha de barske filmikonene Brynner, McQueen, Bronson, Coburn og Wallach samlet er ikke mindre enn fantastisk i seg selv. At filmen er basert på De syv samuraier er kanskje en ulempe også, da den på uunngåelig vis må bli sammenliknet med Kurosawas klassiker.

Heldigvis er ikke The Magnificent Seven en slavisk nyinnspilling av De syv samuraier. Grunnhistorien er den samme, men filmskaperne har bidratt med flere nye nyanser som gjør at dette føles som et originalt eventyr. Vi får blant annet en langt større konflikt mellom landsbyboerne seg imellom og deres forhold til de innleide beskytterne sine. Dette gir grobunn for en mer spennende og uforutsigbar fortelling.

Flott rollegalleri

De syv uovervinnelige er selv en blanding mellom ulike typer. Yul Brynner er den ubestridte lederskikkelsen, med et blikk som borrer rett gjennom deg, Steve McQueen har rollen som støttespiller til sjefen, men er fremdeles selvstendig på sin egen måte. Charles Bronson knytter tette bånd til barna i landsbyen, mens James Coburn forblir den lakoniske og knivkastende tøffingen du vet er bra å ha på laget. Chico i Horst Buchholz' skikkelse er jyplingen som vil bevise hvor tøff han er, og sammen med de to andre som utviser nyanser av nerver og grådighet utgjør disse en spennende gjeng.

Eli Wallach i rollen som skurken Calvera gjør som alltid en glitrende jobb i å gi rollefiguren sin følelsen av å være levende og dynamisk, og utgjør en solid trussel mot våre "uovervinnelige" helter. The Magnificent Seven trekker med andre ord sin styrke fra spennende rollefigurer og dynamiske allianseforhold, samt en meget god tidskoloritt og fremstilling av Den ville vesten. Filmen er underholdende hele veien og fremstår derfor som god.

Konklusjon

Følg Audiovisuelt på Twitter

The Magnificent Seven er en god, gammeldags westernklassiker fra Hollywood, og leverer en sømløs og underholdende affære som byr på mer enn bare ren gjenfortelling av Akira Kurosawas samuraiklassiker fra noen år tidligere.

Ikke glem å lese om det tekniske eller å se på skjermbildene!