Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Panasonic P42G10E vs Samsung LE46B535

Introduksjon

I løpet av det siste året har vi hatt et aldri så lite fokus på projektorer når det gjelder tester av visuelle produkter. 14 modeller har blitt testet, hvor flere av kandidatene er meget aktuelle til bruk i stuen.

For folk flest er imidlertid en TV et mer naturlig valg som bildeformidler i stua, og vi skal nå flytte blikket i den retningen.

Vi har plukket ut to modeller i samme prisklasse, én fra Panasonic og én fra Samsung. TV-ene koster rundt 7000 kroner (dagsprisen varierer litt) og måler henholdsvis 42" og 46" diagonalt.

Takk til MPX.no og Panasonic som lånte oss produktene til test.

Ulik teknologi

Modellen fra Panasonic er en plasmamodell, mens modellen fra Samsung benytter LCD-teknologi.

Forskjellene mellom de to bildeteknologiene blir bare mindre og mindre, og klarer vi i dag og skille særlig mellom disse? Er det egentlig hipp som happ hva du velger?

Dette er ikke en test som vil kåre en av de to teknologiene som en vinner, det har vi rett og slett ikke bredt nok grunnlag til å gjøre. Det vi derimot ønsker å gjøre er å ta en liten stikkprøve på hva dagens marked kan tilby.

Så, hva er hovedforskjellen mellom disse populære og prismessig overkommelige TV-ene og hvilken passer best til ditt bruk?