Tek.no

Test Xiaomi Redmi 5 Plus

Xiaomi Redmi 5 Plus er en totalpakke av de sjeldne

Her får du alt du trenger for en billig penge – og til og med et ålreit kamera!

Torstein Norum Bugge, Tek.no
10 Sept 2018 16:48

Introduksjon til Xiaomi Redmi 5 Plus

Dagens testprodukt Redmi 5 Plus kaster seg ut i et marked spekket med gode mellomklassemobiler, ledet an av Motorola Moto G6 Plus og Nokia 7 Plus.

Det er ingen enkel oppgave, men heldigvis har den et par ting som taler i dens favør. Først og fremst er startprisen på 1 790 kroner svært, svært forlokkende gitt prosessoren på innsiden: Qualcomm Snapdragon 625.

Tidligere telefoner med den samme brikken i har vi sett lansert til godt over dette prisnivået, gjerne opp mot 3 000 kroner.

Det viktigste her er at brikken bygger på en moderne 14 nanometers arkitektur, som altså gir bedre ytelse og batteritid enn en god del andre løsninger på markedet. Det så vi blant annet i disse Snapdragon 625-utstyrte telefonene:

Den virkelig store forskjellen på telefonene over og Redmi 5 Plus er skjermen, som her har fått 18:9-aspekt og avrundede hjørner. En moderne «look», rett og slett.

I undertegnedes øyne har 18:9-aspektet flere fordeler. For det første egner det seg godt til å se serier og film på, fordi disse ofte er filmet i et bredere aspekt enn det tradisjonelle 16:9-aspektet uansett. For det andre blir enhetene lengre og tynnere, og dermed noe mer håndterlige. Og for det tredje: det ser jo så innmari moderne og fjongt ut!

Mindre moderne og fjongt er det at ladeinngangen er en Micro-USB-variant. Vi er villige til å tilgi Xiaomi gitt prisen, og du får jo tross alt Quick Charge 3.0 også med en slik – men USB Type-C er overlegen på alle måter og vil være å finne i stadig flere dingser fremover.

Nuvel. Batteristørrelsen på 4 000 mAh i den syltynne kroppen kan ingen ta fra Redmi 5 Plus. Vi er på grensen til imponerte over hvor tynn telefonen er gitt kapasiteten, og i praksis er dette en telefon som uten problemer kommer seg gjennom en hel dag på én lading og vel så det. Bra!

To ålreite kameraer med noen fiffige funksjoner

Batteristørrelse er vel og bra på en telefon, men det hjelper lite å holde liv i en telefon man ikke får noe ut av. Heldigvis er ikke dette noe Xiaomi har glemt i utviklingsprosessen, og Redmi 5 Plus leverer eksempelvis to flotte kamera – til sin pris.

Torstein Norum Bugge, Tek.no

For det er ikke noen Moto G6 Plus-konkurrent vi har i hende her, men så koster da også Redmi 5 Plus nesten halvparten så mye. Kun 1 790 kroner skal billigste leverandør ha for telefonen, og da er handlingsrommet for klaging nokså begrenset.

I alle fall når opplevelsen er såpass solid som her.

Hovedkameraet tar stort sett både skarpe og greit balanserte bilder, uten artefakter, grusomt lav oppløsning eller manglende dynamisk kontroll som i fordums billigmobiler. Den er også ganske rask på avtrekkeren, så du slipper for det meste unna bevegelsesuskarphet som eksempelvis Nokia 3 var plaget med. Skjønt, tar du Redmien med på nattfotografering vil du oppleve dette i større grad. Dette skyldes optikken, som ikke gir en blenderåpning større enn f/2.2.

Torstein Norum Bugge, Tek.no/kollasj

Bildebrikken i seg selv er kuriøst nok utstyrt med Dual Pixel-teknologi, som tradisjonelt sett har gitt oss gode mørkebilder. Her virker det mest som en slags motvekt til det høye f-tallet, slik at vi totalt sett sitter igjen med et helt greit kamera for mørke situasjoner, heller enn et elendig ett.

Frontkameraet leverer på sin side pene bilder uten alt for mye mykhet i undertegnedes skjeggparti, og får altså et godkjent-stempel. Det skal også få et solid pluss for en dedikert frontblits – dette burde flere produsenter drive med!

Litt voldsomt grensesnitt og ikke nyeste Android

Spilloptimalisering er hardt prioritert i MIUI.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/skjermdump/kollasj

Hva angår resten av telefonen, så er det en svært ålreit skjerm vi finner i fronten. Som tidligere nevnt er både aspektet og utformingen veldig moderne, og oppløsningen på 2 160 x 1 080 gjør det til en krevende øvelse å finne enkeltpiksler. Også fargene og lysstyrken er langt bedre enn vi forventer fra denne prisklassen. Kort sagt: et knallbra panel.

Lyddelene er vi mindre imponerte over. Bunnhøyttaleren er relativt skral og svak, og hodetelefonutgangen kunne hatt noe høyere volum. Men for all del – i en tid der minijack-inngang i seg selv er en sjeldenhet tar vi den gledelig i mot.

Om du kjøper Redmi 5 Plus vil det uansett ikke være dette du først og fremst biter deg merke i – det vil nok være Xiaomis MIUI. Dette er nå i versjon 9, og er, som alltid, et ganske tungt grensesnitt på toppen av Android. Samtidig, det er også et svært gjennomført grensesnitt – og i siste iterasjon ganske pent også. Fra å tidligere ha vært en nokså skamløs etterligning av Apples iOS-system har MIUI i dag funnet en unik og egen stilart – og vi liker det.

Det er klart: det er en læringskurve her. Menysystemet er heller ikke det enkleste å finne frem i, og det følger med en bråte med Xiaomi-spesifikke apper her. Men stort sett fungerer det godt, og mye av det er genuint nyttig. Navigeringssystemet, som ligner sterkt på det du finner i Apples iPhone X, fungerer også overraskende godt og sømløst.

Ja, så skulle vi bare gjerne sett at Android-versjonen var på 8-tallet og ikke 7.1.2.

Konklusjon – Den beste totalpakken under 2 000 kroner vi har testet

Redmi 5 Plus er en litt snodig telefon som vi i utgangspunktet hadde små forhåpninger til. Som regel pleier ikke undertegnede å sjekke spesifikasjonslista spesielt grundig før et stykke uti en test, for å unngå å farge testopplevelsen av forutinntatte forventninger.

Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Derfor var det spesielt gledelig å oppdage at en telefon til knapt 1 800 kroner leverte en såpass god opplevelse som det Redmi 5 Plus gjorde. Spesielt imponerte er vi over følgende:

 • Kamera – Dual Pixel-teknologi og fasedeteksjon gir langt bedre bilder enn forventet
 • Prosessor – Snapdragon 600-serien er vanligvis forbeholdt langt dyrere telefoner
 • Skjerm – God oppløsning, super lysstyrke og moderne utforming
 • Batteri – 4 000 mAh i en syltynn kropp. Imponerende og utholdende

Også byggematerialene må få en liten hedersomtale. Her finner vi kun metall og glass, og dertil i en fargekombinasjon vi knapt har sett noe annet sted før. Hvit front og blåanodisert metall gjør at Redmi 5 Plus skiller seg ut fra den gemene hop, det er sikkert.

Det vi trekker mest for er et litt utfordrende programvarebekjentskap i form av MIUI, den svake lyddelen og – aller mest – Micro-USB-porten i bånn. Sistnevnte burde vi vært foruten i 2018. Men, den gjør det den skal, forsåvidt – og har dertil hurtiglading. Så til prisen er det lite å plukke på egentlig. MIUI er dessuten blitt veldig mye bedre i sine siste iterasjoner, og er overraskende rent for direkte søppel i apputvalget. Så er det nå en gang bare slik at tilsvarende telefoner med ren Android nok alltid vil ha et lite forsprang i opplevd ytelse – men forskjellen er mye mindre enn før.

Totalopplevelsen du får fra Redmi 5 plus er kort og godt svært god. Om du har et veldig stramt budsjett men vil ha en moderne telefon, så er dette kort og godt ditt beste alternativ. Punktum.

Alternativ til Xiaomi Redmi 5 Plus:

Xiaomi Redmi 5 Plus 32GB
8.5
Meget bra

Xiaomi Redmi 5 Plus 32GB

sitat"Skal du ha telefon til under 2 000 kroner? Kjøp en Redmi 5 Plus."
 • Krysse av
  Bra kamera med Dual Pixel-teknologi og fasedeteksjon
 • Krysse av
  Frontblits!
 • Krysse av
  Knallbra skjerm
 • Krysse av
  Lekkert og lekent design
 • Krysse av
  Svært batteri og super batteritid, hurtiglading
 • Krysse av
  Pent og oppryddet grensesnitt
 • Krysse av
  Lav, lav pris
 • Bytt
  Udugelig bunnhøyttaler
 • Bytt
  Micro-USB-inngang
 • Bytt
  Ren Android har raskere opplevd ytelse
 • Bytt
  ...får den ny Android?

Les også