Tek.no

Test

Fire fine apper som gjør sommeren bedre

Her er ukens app-anbefalinger.

Shutterstock/montasje
28 Juni 2015 08:00

Momondo

Pek og reis

Det er deilig å være norsk i Danmark. Men danskene sender deg gjerne verden rundt, via sin norske versjon av appen Momondo.

Hvis du er lei av den norske «sommeren» allerede, er det fortsatt mulig å redde stumpene ved å ta første og beste fly sørover. Og da mener jeg selvsagt Kristiansand, og til og med destinasjoner enda lenger unna. Kanskje har du fått anbefalt et spesielt område i Barcelona eller på Kreta. Da kan du via appen markere området med fingertuppen, og så får du opp prisinformasjon om hotellene innenfor det valgte området. Fiffig. Deretter kan du bestille fly via samme app.

Når du åpner appen, kan du straks legge inn ønsket dato og destinasjon, for den vet allerede hvor du er, og deretter velger du antallet reisende. Så velger du flyreisen blant alle søkeresultatene som kommer opp, før du videresendes til flyselskapet eller et nettreisebyrå for betaling. De billigste blir listet opp først. Deretter kan du velge å finne et hotell, da er det bare å klikke hotellfanen rett ved siden av flyfanen. Så velger du by. Klikker du på kikkertsiktesymbolet ved siden av stedsvalg, kan du velge blant hoteller på stedet der du er. Det vil uansett dukke opp fire faner, som er Beste vurdering, Billigst, Nærmest og Mest populær, og under fanene listes resultatene opp i stigende eller synkende rekkefølge, alt ettersom. Men du kan også klikke på symbolet øverst til høyre for å komme til et kart der du kan markere området du er interessert i via adresse, ved å feste en nål, eller ved å tegne en sirkel rundt det aktuelle området. Sirkelen kan godt være oval. Deretter kan du zoome inn og vurdere hotellene i området eller filtrere dem etter stjerner, pris, overnattingstype, rangering og fasiliteter. Etterpå kan du velge hotell, og du blir videresendt til Booking.com eller en annen bookingtjeneste for hoteller, der du kan fullføre bestillingen.

Momondo

Format: Android og iOS
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone »