Tek.no

Test

Dette er ukens apper

Juster ned nyttårsforsettene litt denne uken. Og lag monstre!

Kurt Lekanger / montasje
24 Jan 2016 08:00

Movesum

Haren og skilpadden

Har du blitt innhentet av nyttårsforsettene dine allerede? Ikke fortvil, bare legg lista litt lavere.

Jeg liker best de idrettsforskerne som mener at du ikke trenger å trene, bare bevege deg mer. Da er jo utfordingen kun å bli motivert nok til å reise seg og komme i gang. Det skal Movesum, som er utviklet av Lifesum-svenskene, hjelpe deg med. Filosofien bak appen er ukomplisert: Det er om å gjøre å sette seg mål som er mulige å nå. Deretter når du dem. Høres det for enkelt ut? Ja, det er en skritteller, men det er en som funker.

Når du starter appen, får du en rask innføring i bruken. Deretter gir du appen tilgang til bevegelsesdata og helsedata. Og vips – så ser du hvor mange skritt du har gått i dag, og hva det tilsvarer i sunn og usunn mat og drikke. Har du beveget deg lite, kan det tilsvare en god del asparges og brokkoli, men svært lite øl eller burger. Visste du for eksempel at du må gå 3275 skritt for å forbrenne et glass øl, som har 163 kalorier? En pil nedover viser deg dagens mål, som du kan sette så lavt eller høyt du vil. Så utfordres du til å klare målet sju dager på rad.

Movesum gir deg stadig meldinger om hvordan du ligger an i løypa. Og løypa føles ikke som en kjip monsterbakke, men mer som en hyggelig påsketur.

Movesum

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Les også