Test

Panasonic TX-P50G20

Panasonic TX-P50G20

Testresultater

Meget god på HD, silkemyke bevegelser, tilkoblingsmuligheter, bra sortnivå
Dårligere på SD, traust design, ikke innebygget Wi-Fi.0

Selv om sommeren er over oss, med fint vær og varme kvelder, ser fortsatt mange av oss på TV. Kanskje er du på jakt etter en ny storskjerm til stua for å se siste innspurt av fotball-VM, fortsettelsen på Tour de France eller nyte ferien med god film.
Vi har testet Panasonic TX-P50G20, en 50- tommer stor plasmaskjerm med høyt utstyrsnivå og meget god bildekvalitet til i underkant av 12 000 kroner (på nett).
Om Panasonic TX-P50G20
Den nye modellen inneholder Panasonics trettende generasjon plasmapanel, også populært kalt G13. Skjermen takler selvfølgelig Full HD, og har en responstid på 0,001 millisekunder. Testmodellen vi har tatt for oss er 50-tommer, men modellen fås også som 42- eller 46-tommer.
Videre inneholder skjermen 600 Hz Sub-Field Drive, er THX-sertifisert og har et nytt og forbedret panel med Infinite Black. Skjermen har mulighet for å kobles mot internett, enten kablet eller trådløst (ekstra utstyr).


Les også vår test av Panasonics nyeste 3D-plasma.
Design
Den nye skjermen Panasonic gir deg på ingen måte noen ”wow-følelse” når du pakker den opp. Skjermen er nokså anonym i designet, med en ren sort ramme. Noe som gjør at den sklir inn i stuen uten å tiltrekke for mye oppmerksomhet, noe som ikke nødvendigvis bør være noe negativt.
LED-teknologien bidrar til LCD-skjermene har blitt ultra tynne. TX-P50G20 er basert på NeoPDP-teknologi, som gjør at midjemålet på denne skjermen er rett i overgang av tre centimeter i dybden.
Foten som medfølger er enkel å montere ved hjelp av en stjerneskrutrekker, og har en svinbar funksjon. Designet på denne er også nokså moderat, men står godt i stil til resten av skjermens anonyme design.
Brukervennlighet
Menyene på denne modellen er ryddig og lettfattelig, selv om grafikken er traust. Men deler av menyen har allikevel fått en oppussing. Trykker du på Viera-Tools-knappen får du opp den nyoppussede menyen, der du blant annet kan velge å hente frem filmer og bilder fra en PC i hjemmenettverket, eller koble deg oppimot internett og for eksempel se videosnutter fra YouTube.

TX-P50G20 har nokså gode ferdiginnstilte bildemoduser fra fabrikk, deriblant de to nye profesjonell 1 og 2. Men, er du på jakt etter det perfekte bildet må du inn i menyen og finstille litt for at resultatet skal bli aller best. Du har gode justeringsmuligheter her, deriblant gode muligheter til å justere hvitbalansen.


Fjernkontrollen til TX-P50G20 er helt lik forgående kontroller fra Panasonic, ergo enkle å lese og trykke på, men nokså kjedelig.
Tilkoblingsmuligheten
På den nye flatskjermen fra Panasonic får du det aller meste av tilkoblinger du måtte trenge. Blant annet har du to gode gamle Scart-innganger, fire HDMI (hvorav en med HDMI 1.4-støtte), PC-inngang og komponent.
Videre har du en digital optisk lydutgang, analoge tilkoblingsmuligheter og en SD-kortleser på siden av apparatet. Modellen har også mulighet for MPEG4, slik at du kan kjøpe en kortleser og benytte programkortet direkte i flatskjermen for å se kanalene (for eksempel RiksTV eller Canal Digital kabel).

Skjermen har som nevnt mulighet til å kobles til internett og det er en LAN-port bakpå skjermen. Den kan også tilknyttes trådløst, men da må du kjøpe en Wi-Fi-dongel utenom (koster rundt 800 kroner).

Det er også et par USB-tilkoblinger på TX-P50G20. Her kan du blant annet koble til en ekstern harddisk eller minnepinne dersom du ønsker å ta opp direkte via TV-en (for eksempel om du har en kortleser og programkort fra RiksTV).

Les del 2 av år test av TX-P50G20 her.