Tek.no

Test Cooler Master Elegance Collection

Skal det være et pledd til mobilen?

Cooler Master leverer mobil- og nettbrettbeskyttelse laget i syntetisk ull.

Kurt Lekanger, Amobil.no
Kurt Lekanger
26 Sept 2012 19:00
Cooler Master Elegance Collection. Fra venstre: Afrino Folio, Cormo Sleeve, Exmoor Folio og Dorset Pouch.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Coolermaster Cormo Sleeve beskytter iPad-en.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Cooler Master Afrino Folio ser ut som en veske. iPad-en festes i et gummihylster på innsiden.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Cooler Master er en produsent som er mest kjent for å produsere PC-kabinetter, kjølevifter, strømforsyninger og andre komponenter til PC-er. Det ikke så mange vet er at Cooler Master også leverer en rekke ulike produkter beregnet på mobiltelefoner og nettbrett.

Blant produktene er en serie med beskyttelsesetuier for mobil og nettbrett. Vi har fått inn noen av disse produktene til test, som alle har det til felles at de er laget av det vi først trodde var filt av ekte ull – men som er syntetisk ull.

God polstring

Cooler Master kaller produktene for Elegance Collection, og i tillegg til det gråmellerte ullignende materialet har produktene også detaljer i lær. Etuiene er laget for iPhone 4/4S og iPad, men noen av dem vil helt sikkert også passe til en del andre mobiltelefoner og nettbrett. Spesielt iPad-etuiene som bare består av en lomme til å legge iPad-en i, vil passe fint hvis du har et annet nettbrett i omtrent samme størrelse.

Vi fikk inn flere ulike etuier for iPad og iPhone. Det ene, Afrino Folio, ser ut som en veske (mest for damene, kanskje?). På innsiden av Afrino er det en gummiholder som du fester iPad-en i, slik at du bare kan brette etuiet opp og la iPad-en ligge med skjermen opp når du vil bruke den – uten å måtte ta den ut av etuiet. Etuiet kan også åpnes slik at det fungerer som en "fot" for å skråvinkle nettbrettet.

Det andre iPad-etuiet, Cormo Sleeve, er mer som en stor lomme du plasserer nettbrettet i. Siden det er forholdsvis romslig kan det passe også til enkelte andre nettbrett – så lenge det ikke er større enn iPad. Etuiet lukkes ved å snurre en lærsnor rundt to knapper på fronten. Kanskje litt tungvint – men mange vil nok mene det er et stilig designelement. Cormo Sleeve har også en ekstra lomme på innsiden, for tilbehør, papirer og andre ting.

Det finnes også en variant av Cormo Sleeve, som ser nesten lik ut på utsiden, men som har et gummihylster på innsiden til iPad-en – nesten som på Afrino Folio. Etuiet brettes rundt iPad-en – og med stoffvalget i denne ser det nesten ut som om du pakker inn iPad-en i et ullpledd.

Cooler Master Dorset Pouch har en liten lærstropp øverst som brukes til å løfte telefonen ut av etuiet.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Cooler Master Exmoor Folio.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

iPhone-etuier

Vi fikk også inn to ulike typer iPhone-etuier. Dorset Pouch er utformet som en lomme du putter telefonen ned i. Det myke materialet gjør at telefonen er godt polstret. For å få ut telefonen kan du dra i en liten lærstropp, og telefonen vil løftes ut av etuiet.

Vi likte Dorset Pouch bedre enn det andre etuiet, Exmoor Folio. Sistnevnte er formet som en slags sjuende sans, en liten "bok" du åpner opp, med to lommer på innsiden – én til mobiltelefonen og en til en liten notisbok eller andre ting du måtte ønske å ha med deg.

Problemet med Exmoor Folio er at det er tungvint å ha telefonen innpakket på denne måten. Når det ringer blir du først nødt til å fikle med lærstroppen som lukker etuiet og deretter få telefonen ut av lommen på innsiden får du får besvart anropet. Da er det en viss fare for at vedkommende som ringte har lagt på for lenge siden.

Alle etuiene skal være vannavvisende, det vil si at de ikke er vanntette – men at vannet skal prelle av.

Etuiene er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge, men skal bli det ganske snart ifølge produsenten. Inntil da er det mulig å kjøpe dem via Cooler Masters egen nettbutikk. Prisene varierer fra 25 til 35 euro – det vil si ca. 185 til 260 kroner.

Les også
Brodit iPhone-holder med ekstern antenne: Denne gir deg bedre mobildekning i bilen
Les også
Logitech Solar Keyboard Folio: Dette iPad-tastaturet lades av solen
Les også
Pong iPhone- og iPad-deksler: – Bedre dekning og mindre stråling
annonse

Les også