Til hovedinnhold

Dette er ukens apper

Shutterstock (montasje: Tek.no)

News360

Nyheter rund baut

Ingen nyheter er gode nyheter, sier man ofte i Hollywood-drama. Hva da med nyheter i 360-graders vinkel?

Mye tyder på at nyheter har kommet for å bli, og da spesielt utenlandske nyheter. Mye av det som skjer her i landet, hører hjemme på Norge Rundt. Ikke at det er noe galt i det, men noen ganger er det greit å vende blikket utover. Men leser du nyheter på mobil, er det kriterier som bør innfris: De bør være oppdaterte, korte og lett tilgjengelige. Dessuten bør appen kunne lære av vanene dine. Det vil si at du med relativt begrenset feedback forteller appen hvilken type nyheter du vil lese flere av, og omvendt. News360 er en slik app.

Når du starter News360, velger du ut emner du er interessert i, og så er det bare å begynne å lese. Appen registrerer hvilke nyheter du leser og hvilke du ignorerer, og «husker» dette senere, slik at du får flere nyheter av typen du leser. Dessuten kan du gi tommel opp og ned for nyheter for å akselerere denne prosessen. Du kan også dele og lagre nyheter. Appen har 3D-touch i iOS, der du får et sammendrag av den aktuelle nyheten ved lett trykk.

Fungerer også på Apple Watch.

News360

Format: Android, iPhone og Windows Phone
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone » Last ned til Windows Phone »

PackPoint

Pakkepoenger

Nå står snart en ny, stor glemmeuke for døra: Vinterferien! I år skal hyttenøkkelen med, enten den vil eller ei! Det har du skrevet i glemmeboka.

Fins det noe mindre trivelig enn å oppdage at du har glemt ski og staver når du har kommet fram til vintereventyret? Ja, at du glemte å slå av komfyren før du dro… Med mindre du har husket å legge igjen en husnøkkel hos naboen. Med litt flaks har du iallfall lommeboka med deg, så du kan leie skiutstyr. Hvis de har din størrelse. Det er liksom alltid noe å glemme, fra ørepropper og hodepinetabletter til iPad og ladere. Heldigvis fins det mange apper som skal hjelpe deg med slikt. En enkel og god app er PackPoint.

Når du starter appen og har gitt de nødvendige tillatelser, gir du den beskjed om du er hankjønn eller hunkjønn, og du er i gang. Det første du skriver inn, er reisemålet. Appen foreslår dermed aktuelle kategorier for reisemålet og viser deg været på destinasjonen. Skal du til Beitostølen, får du selvsagt forslag om lister til vinteraktiviteter, men også svømming, jogging og restaurantbesøk, f eks. Antall artikler kan justeres, og du kan også skjule forslag som er uaktuelle. Når du huker av det du har pakket, legges disse nederst og markeres. Til slutt kan du dele listen med reisefølget via e-post, sms eller sosiale medier.

Den betalte versjonen kobler seg opp mot Tripit og Evernote, og den lar deg lage egne aktiviteter og redigere lister.

PackPoint

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Facet

Fasett og hørt

Er reiselysten på bånn? Syns du alt ser likt ut overalt, og at det nesten er det samme hvor du reiser? Tullebukk!

«Reising er livsfarlig for fordommer, sjåvinisme og trangsynthet», mente Mark Twain, mens James Michener sa: «Unngår du maten, ignorerer skikkene, frykter religionen og unngår folk, kan du like godt bli hjemme.» Når går flyet?

Et fly forurenser neppe mer enn peisen hjemme på sure vinterdager, så reis med god samvittighet. Det er mange steder å bli inspirert av på nettet, og mange venner som sender forlokkende bilder av solnedganger og middagstallerkener. Vent litt, det har vi hjemme også! Vi trenger litt mer eksotisk inspirasjon, og gjerne videosnutter! Facet gir oss det.

Når du starter appen, setter den kjapt i gang med å vise «fasetter», som er videosnutter og tips fra hele verden; parader, båtturer, strender, utfarter og restauranter med små infobiter. Andre fasetter kan dreie seg om musikk, vin, burgere, helikopterturer osv. Trykk på i-en i bildet, og du får se et kart over området, trykk på fasettbildet av bidragsyteren for å finne flere snutter i samme område. Så kan du sveipe opp for å oppdage nye steder. Logger du deg inn, kan du legge inn egne fasetter.

Facet

Format: iPhone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til iPhone »

Ukens mobilspill

Hjelp, jeg er på en fremmed planet!

I Chrashlands blir romskipet ditt skutt ned av et lite hyggelig romvesen, og du havner på en planet uten spesielt mye annet enn deg selv, en datamaskinhjelper og pågangsmot. Målet er å komme seg opp i rommet igjen, og levere den dyrebare lasten du hadde med deg.

Ved første øyekast så har Crashlands mye til felles med Don't Starve. Du må samle sammen materialer, ta det med tilbake til en type base, og bygge oppgraderinger, våpen og rustning slik at du kan utforske enda mer av planeten du befinner deg på.

For å bevege figuren din trykker du enkelt og greit på skjermen, og det fungerer godt. Eventuelle verktøy man måtte trenge kommer automatisk frem. Hvis du for eksempel trykker på et tre, kommer sagen frem automatisk fra romdrakten din.

Spillet er vellaget, enkelt å lære og komme i gang med, og gir timesvis med god underholdning. Humoren er kjempebra, og dialogene mellom deg og hjelperen din fikk meg til å skratte godt gjentatte ganger.

Solid, vellaget og morsomt overlevelsesspill.

Crashlands

Format: Android og iOS
Pris: 49-55 kroner

Last ned til AndroidLast ned til iOS

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no, som hver måned lager en stor oversikt over de beste spillene. Her kan du lese hele artikkelen –med ytterligere ni anbefalinger »

Se alle våre app-anbefalinger på denne samlesiden »

annonse