Tek.no

Test Acer Aspire S3-392G

Syltynn bærbar med dedikert skjermkort

Acer har funnet et godt kompromiss mellom potens og pondus.

Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no
annonse

Innledning

Acer er en kjent aktør i bærbarlandets budsjettsegment, og etter at de gikk inn for å kapre de mest kjøpesterke kundene i vinter, prøver de nå også å få en fot innenfor i mellomsegmentet.

Dagens testmodell, med det fulle navnet Aspire S3-392G, har mange likhetstrekk med selskapets sterkere og mer velutstyrte Aspire S7, i alle fall på utsiden. På innsiden har Acer imidlertid sett seg om etter rimeligere komponenter for å appellere med en unik, velbygget og portabel PC også til dem som ikke trenger alle de teknologiske nyvinningene som sitter i toppmodellene.

Egen grafikkbrikke

En tokjernet Haswell Core i5-prosessor klokket til 1,6 GHz ligger i sentrum, men det mest interessante med Acers Aspire S3 er den dedikerte grafikkbrikken. Denne er det Nvidia som står for, og vi ønsker selvsagt å teste om det er noe mer futt i deres GeForce GT 735M enn Intels sedvanlige integrerte HD-Graphics-brikker, som det florerer av i lignende maskiner. Denne kan potensielt bidra til å sende spillytelsen et godt stykke oppover, men kanskje på bekostning av batteritiden, noe vi også skal måle oss frem til.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Acer har fått på plass seks gigabyte minne og en terabyte hybridlagring. Vi skulle helst sett den byttet i en 128 gigabyte stor SSD, men akkurat det er det sikkert flere meninger om. Vi velger om ikke annet å sette pris på den gode lagringskapasiteten dette gir. Skjermen er noe av det viktigste på en bærbar datamaskin, og vi er spente på om Acer har gitt sin S3 et panel med bedre kvalitet enn de spanderte på sin S7, nå som de har gått for et vanlig full-HD-panel og ikke et høyoppløst ett.

annonse

Den raske nettverksytelsen et 802.11ac-kort tilbyr får du ikke med i pakken i denne omgang, så om du stiller høye krav til trådløs overføring av filer må du se til en adapter, som er ekstrautstyr.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Aspire S3 er med sine 1,8 centimeter tykkelse ikke like slank som den kraftigere S7, men denne har heller ingen dedikert grafikk og ligger i en annen prisklasse. Vekten på 1,63 kilogram har vi heller ikke noe imot.

Øvre mellomklasse

Vi er litt usikre på prisen Acer har lagt seg på. S3 plasserer seg nemlig i den øvre mellomklassen, under modellene med SSD-lagring og ultrahøyoppløste skjermer, men et godt stykke over den gjengse budsjettmaskinen med sammenlignbare komponenter. Vi gjetter på at Acer er på friertokt til de som ikke trenger den aller ypperste teknologien, som høyoppløste skjermer og SSD-lagring, men likefullt ønsker seg en stilfull, solid og tynn bærbar.

annonse

Over de neste sidene blir det dermed vårt oppdrag å gå igjennom alt, fra utførelse og egenskapene til den dedikerte grafikkbrikken, for å finne ut om S3-392G er verdt de omtrent 9000 blanke kronene Acer ber om.

De fulle spesifikasjonene kan du se i vår Prisguide-tjeneste, hvor du også kan sammenligne S3 mot andre modeller, ved å legge maskinene i en sammenligningsliste.

Testmaskinen har vært på lån fra Acer.

Les også