Tek.no

Test

Samsung Galaxy Mini

Audun M Solheim
15 Mai 2011 06:01

Samsung Galaxy Mini, eller S5570 som den også heter, er en forholdsvis liten Android-telefon. Hvis du nå tenker på knøtte-telefoner á la Sony Ericsson X10 Mini, så må vi ile avkreftende til og først som sist slå fast at liten er Galaxy Mini ikke.

Størrelsesmessig er den rett og slett en helt normal, kompakt telefon med berøringsfølsom skjerm.

Ikke gratis

Nei, Samsung Galaxy Mini er ikke gratis, men den er omtrent så billig som du får en skikkelig Android-telefon. Her får du det meste du trenger for en drøy tusenlapp.

For denne tusenlappen får du ingen blank og lekker telefon som sidemannen på bussen misunner deg. Du får derimot en telefon som selv om den har et visst billig-preg, er godt sammenskrudd og er god å trykke på.

Ikke bare er de få fysiske tastene gode å trykke på, men skjermen har også god respons. Skjermen har en svært moderat størrelse, og ikke minst er oppløsningen typisk for billige touch-telefoner, altså lav.

Skjermen er kanskje den egenskapen ved Galaxy Mini hvor sparekniven har satt sine mest tydelige spor, men som vanlig så får du det du betaler for. Selv om skjermen for mange vil virke simpel, så får du allikevel mye skjerm for pengene.

Dessverre har ikke den moderate skjermen gitt seg utslag i moderat strømforbruk. Vi måtte lade telefonen hver annen natt. I seg selv er ikke dette avskrekkende, men vi ser ofte bedre batteritider på telefoner med skjermer på denne størrelsen.

Froyo og TouchWiz

Galaxy Mini kjører versjon 2.2 av Googles operativsystem Android for mobiltelefoner. Det vil si at du har det aller meste av det du trenger i menyene, og kun de aller mest teknokåte vil savne mye i menyene. Grensesnittet er tilpasset av Samsung og har fått navnet TouchWiz. Dette kjenner vi fra en rekke tidligere Samsung-modeller.

I dette tilfellet har Samsung gjort en god jobb, og klart å legge til noen hendige finesser uten å knote til grensesnittet unødvendig. Galaxy Mini er altså enkel å bruke, om enn ikke like enkel som de tidvis minimalistiske Android-menyene som Sony Ericsson har på enkelte av sine modeller.

Teknisk nok

Galaxy Mini kan ikke skilte med de aller nyeste funksjonene og de mest uforståelige forkortelsene på spesifikasjonslisten sin, men det mest nødvendige er på plass. Du har kjapp dataoverføring nesten uansett hvor du befinner deg, og vet du ikke hvor du befinner deg så kan den innebygde GPS-en sammen med Google Maps fortelle deg det.

Etter å ha funnet ut hvor du er trenger du sannsynligvis litt hjelp til å vite hva du skal gjøre, og det kan kalenderen i Galaxy Mini hjelpe deg med. Den kan for eksempel synkroniseres med en eller flere Exchange-kontoer, og gjør at du ikke bare vet hva du skal men har full tilgang på e-post og synkronisert adressebok. Kontaktene i adresseboken kan forøvrig like gjerne være importert fra Facebook-kontoen din, og selvsagt kan du koble sammen kontaktene i adresseboken dersom du henter kontakter fra flere kilder.

Vi har allerede slått fast at du er litt forvirret, men at du til tider har problemer med å høre hva motparten sier er nok telefonen sin feil. Vi ble nemlig ikke spesielt imponert over lydkvaliteten under samtale, noe som gjorde at vi måtte konsentrere oss ekstra for å føre en samtale i støyete omgivelser.

Konklusjon

Samsung Galaxy Mini er et godt alternativ hvis du vil ha en billig telefon med trykkfølsom skjerm. Riktignok gir den moderate størrelsen og oppløsningen på skjermen ikke den optimale opplevelsen av Android-menyene, men for deg som er ute etter din første Android-telefon eller bare vil ha en billig mobil uten å gi slipp på trykkfølsom skjerm, så er Galaxy Mini absolutt et alternativ.

Du får da verken topp lyd under samtale eller spesielt bra batteritid, men så ryker det til gjengjeld ikke av kredittkortet etterpå heller.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Samsung Galaxy Mini på amobil.no »

Alternativer

Det har etterhvert dukket opp en rekke telefoner med trykkfølsom skjerm til drøye tusenlappen. Et eksemepel er LG Optimus One. Da får du bedre skjerm, men må også ut med noen hundrelapper mer.

I denne prisklassen finner du også Sony Ericsson Xperia X8, men den er først og fremst et alternativ hvis du vil ha det aller enkleste og minimalistiske grensesnittet i menyene.

Les også
26 smarttelefoner
annonse

Les også