Til hovedinnhold
TestApper du må ha på mobilen

Her er ukens anbefalte apper

Få orden på mailboksen din, bli flinkere til å lage mat eller finn perfekte skiforhold.

Ukens anbefalte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" kommer vi hver lørdag fremover til å finne frem til fem beste appene vi har testet i løpet av uken.

Her er ukens app-anbefalinger:

Nigella Lawson Quick Collection

Format: iPhone
Pris: 21,-

Noen mat-apper er ekstra forseggjorte med tiltalende design og bilder som gir deg vann i munnen. Nigella Quick Collection er en slik app.

Nigella Lawson Quick Collection.

Det er ikke første gang vi ser kjappe og enkle retter presentert av en kjendiskokk, men vi konstanterer at det virker etter hensikten denne gangen også.

Les også om Jamie Olivers matapp

Ingen er feilfri

En ulempe ved denne appen, som den har til felles med mange av de andre store mat-appene, er at mengdemålene ikke er metriske. Det krever derfor noe omregning for å få doseringen av de ingrediensene rett.

Som navnet på appen antyder så er dette en samling med retter som er enkle og raske å lage. Og selv om mange av oss kan sitte i timesvis og se på Hellstrøm tilberede de lekreste retter, er det jo slik at når middagen skal lages, så skal det gå fort, og vi skal helst ha alle ingrediensene i kjøleskapet allerede.

I så måte er denne appen glimrende, og er rettet mot hverdagsmatlagingen - som det tross alt er mest av.

Hvorfor det akkurat for mat-apper har blitt så vanlig med kjendiser som lager egne apper, har ikke vi noen formening om. Med mindre du har motforestillinger mot en app som blir frontet av et kjent TV-fjes, kan du trygt legge til denne appen på iDingsen din.

Last ned til iPhone »

På de neste sidene kan du lese om en helt genial e-postapp, en app som gir deg informasjon om skiforholdene, og et annerledes sosialt nettverk kalt Couple.

Mailbox

Format: iPhone
Pris: Gratis

Det er ikke ofte vi kan si at en app virkelig kan gjøre en forskjell, men Mailbox er faktisk en slik app.

Mailbox.

En tom innboks viser at du er en effektiv og dyktig medarbeider, og noen vil kanskje si at det er et tegn på indre harmoni.

Få ro i sjelen

Mailbox er appen som hjelper deg med dette på en genialt enkel og praktisk måte. Selvsagt kan du gjøre mye av det Mailbox tilbyr uten appen, men Mailbox gjør det for det første svært enkel, i tillegg til at den faktisk gjør deg oppmerksom på gode måter å behandle innboksen din på.

Med enkle fingertrykk kan du flytte e-posten ut av innboksen, eller du kan bli minnet om å gjøre noe med en e-post på et senere tidspunkt.

Med Mailbox blir det umulige mulig – nemlig å komme til bunns i innboksen.

Et par begrensninger finnes. For det første virker den foreløpig kun med Gmail. For den andre er det kø for å lov lov å bruke appen.

Les også: Denne appen står folk i kø for

Denne ventetiden er rett og slett fordi Mailbox ikke vil slippe til for mange brukere samtidig, de prioriterer heller at de som begynner å bruke appen skal få en god opplevelse uten treghet og forsinkelser.

At dette er en god app, er de hundretusener som står foran deg i køen og venter på å få bruke appen et godt tegn på.

Denne appen er rett og slett et must, her er det bare å laste ned og stille seg i kø!

Last ned til iPhone »

Couple

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Ved første øyekast kan konseptet Couple virke noe sært. Etter å ha testet denne appen, som er et slags sosialt nettverk for to personer, må vi si at ideen ikke er så dum allikevel, dog med en viss fjortisfaktor.

Couple.

Couple er en app som lar deg dele og kommunisere med kun én person.

Romantikk i hverdagen

Her kan du gjøre alt fra trivielle ting som å dele handlelisten, til å sende romantiske meldinger til hverandre.

Du kan stort sett gjøre det samme som i andre sosiale nettverk, bortsett fra at dette nettverket kun består av to personer: deg og din kjære.

Du vil derfor naturlig bli mer privat her enn du vil på for eksempel Facebook hvor du kanskje ikke er trygg på hvem du faktisk deler innhold med.

Blant de mer spesielle funksjonene, som nok passer best for nyforelskede, er muligheten til å holde fingeren på skjermen og berøre skjermen på samme sted som din partner.

Selvsagt kan du også legge inn viktige datoer i forholdet, nå er det for eksempel slutt på å glemme årsdagen for når dere ble sammen.

Om du er post-Valentindagforelsket eller bare vil ha en privat kanal til kjæresten din, så er Couple altså midt i blinken.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Skiinfo

Skiinfo / Ski Report

Format: Android/iPhone
Pris: gratis

Nordmenn er ikke bokstavelig talt født med ski på beina, heldigvis – for det kunne blitt en trang fødsel. Men mange av oss liker godt å stå på ski likevel. Appen Skiinfo, eller Ski Report som den også heter på noen telefoner, er beregnet på deg som vil sjekke forholdene i skibakken før du drar. Appen er gratis og tilgjengelig både til Android og iPhone.

Puddervarsel

I appen Skiinfo / Ski Report kan du altså sjekke forholdene i de totalt over 2000 vintersportsteder i hele verden, mange av dem i Norge. Fra før ligger blant annet Norefjell, Oslo Vinterpark (Tryvann) og Kongsberg inne på Østlandet, men du kan også søke opp for eksempel Hurdal eller Nesbyen dersom det er mer aktuelt.

Hensikten med appen er altså at du skal kunne sjekke forholdene i skibakken. Det fungerer veldig bra noen steder, mens andre steder kanskje ikke har noe oppdatert informasjon overhodet. Her skal du egentlig få vite hvor mye snø som har kommet, om det er puddersnø eller nysnø, om løypene er maskinpreparert og hvor mange heiser og nedfarter som er åpne. Igjen, noen steder har mer oppdatert info enn andre, men trykker du på "Webcams" vil du som regel få frem et bilde av bakken som ikke er mange timer gammelt. Og bare det kan jo være til stor hjelp. Når du selv kommer til bakken kan du også laste opp ditt eget bilde for å vise hvordan forholdene er.

En egen funksjon i appen, som kalles Pudderalarm, gir deg et valgfritt varsel når det kommer nysnø. Du bestemmer selv hvor mye snø som må ha kommet for at det skal kunne utløse et varsel. I tillegg får du værvarsel, levert av Meteorologisk Institutt (Yr.no), direkte i appen. Twitter-meldinger og noe annen info ligger også inne i appen.

Vi gir Skiinfo / Ski Report en ganske varm anbefaling i kulda, og tror den kan passe godt både for de som leker seg i bakken på påskeferie, og de som kjøper sesongkort og jakter puddersnø. Det skal likevel sies at infoen kunne vært bedre oppdatert en god del steder.

Last ned Skiinfo / Ski Report til Android eller iPhone

Sulten på flere apper? Her finner du alle våre app-tester »

Se også:

annonse