Tek.no

Test

Ukens utvalgte apper

Denne uka dreier det seg om feriesyslene slektsgransking, oppussing og melking!

Shutterstock

MyHeritage

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder «søppel» plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

MyHeritage

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Det er selvsagt veldig hyggelig å møte slekta igjen. Men et stykke ut i ferien kan man ha gått tom for aktuelle og nærliggende samtaleemner, og de begynner å kretse faretruende nær slekt du knapt ante at du hadde. Visste du for eksempel at tremenningen din i Krødsherad hadde bygd seg ny løe i fjor? Eller at din grandonkel Arild måtte hesje to ganger, fordi det regnet under slåttonna?

Melkespreng

Du merker at samtalene krever mer og mer nikking og «nja»-ing, etter hvert som slektskunnskapene dine blir satt på stadig hardere prøver. Før eller siden kommer noen støvete album på bordet, og da begynner hardkjøret. Det hagler med navn på fjerne slektninger, utflyttede norskamerikanere, bortgjemte elveos og dalstråka innafor. Og når kyrne Litago og Melkespreng bringes på bane, er det er på tide å ta tyren ved hornene, så å si. Her må du prøve å få oversikten, først som sist. Nå sitter du midt i kildematerialet, og slektstre-appen MyHeritage er få tastetrykk unna.

Nettstedet Myheritage.com har 75 millioner brukere og 27 millioner slektstrær, så det kan godt være du er nevnt eller henger på et tre der allerede. I den nylig oppdaterte appen kan du søke gjennom hele nettstedet etter slekt og venner, og utforske til du ikke ser skogen for bare slektstrær. Er det smått med kjendiser i slekta, har appen en funksjon der du kan finne ut hvilken kjendis du likner på. Jeg liknet på Johnny Damon. Det er han nok stolt av. Men først og fremst kan du forske på ditt eget tre, og der det trengs, kan du legge til slektninger du har oppdaget. Så kan du legge opp bilder du har knipset i fotoalbumene på bordet, og alle viktige datoer. Du kan velge å oppdateres på alle bursdager og viktige hendelser i slekta. Til slutt kan du synke endringene i slektstreet tilbake til nettstedet, så andre slektninger du ikke visste du hadde, også har fått utbytte av ferien din. Med litt flaks, kan du ta en avstikker til grandonkel Arild for å smake melk rett fra jura til odelskua Melkespreng neste sommer!

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »