Tek.no

Test

Asus GeForce GTX 560 DirectCUII TOP

17 Mai 2011 18:22

Introduksjon

Høsten 2009 lanserte AMD deres Radeon HD 5870, det som var startskuddet for DirectX 11-generasjonen med skjermkort. Siden den gangen har både AMD og Nvidia sluppet og komplementert to serier hver. AMD har satset på å fylle hele spekteret med skjermkort, fra produkter som bare koster et par hundrelapper til 5500 kroner. Nvidia har derimot konsentrert seg om den øverste delen av markedet.

Resultatet av AMDs satsning var blant annet at et par "unødvendige" skjermkort så dagens lys. Både HD 5830 og HD 6790 var to skjermkort som lå alt for nære sine brødre i pris, men ikke ytelse, og ble dermed litt unødvendig.

Nå kan det virke som om Nvidia prøver seg på noe lignende, om vi skal dømme ut i fra produktnavnet. I januar i år lanserte de GeForce GTX 560 Ti, et skjermkort som toppet sin prisklasse på den tiden. I dag er kortet noe billigere, prisen har sunket fra originalt 2000 kroner til rundt 1700 kroner

I dag lanserer Nvidia deres GeForce GTX 560. Forvirret? Merk deg at det nå er snakk om et skjermkort uten Ti-benevnelsen på slutten. Hva blir prisen? Rundt 1500-1600 kroner avhengig av modell, altså hakket under det originale GTX 560 Ti-kortet.

Vi skal ikke forhåndsdømme et produkt, men vi er smått redde for at dette skjermkortet kan falle i sin egen felle. Vi regner med at kortet plasserer seg tett oppunder GTX 560 Ti, og vi håper det legger seg så nære at det faktisk er verd de kanskje to hundrelappene i pris.

GTX 560 er ett av de kortene der produsentene står fritt til å leke seg, Nvidia har selv ikke sluppet noen dedikert referanseversjon. Det betyr at mange forskjellige modeller vil finne sin plass på markedet. Klokkefrekvenser vil variere, fysisk størrelse og ikke minst kjøleløsning. I dag har vi fått toppmodellen til Asus til test, nærmere bestemt GeForce GTX 560 DirectCUII TOP.

Bli med over på neste side, så skal vi se nærmere på nøyaktig hva som skiller GTX 560 fra GTX 560 Ti.

Takk til Asus som sendte kortet til test.