Til hovedinnhold

Gaming

TestMario Kart 7 (3DS)

Klarer Mario å kjøre fra Bowser?

Tøyseracer-spillet er morsomt, og penere enn noen gang.

[Gamer.no]: Motorene er varme, de røde skallene er ladde og vi er klare for en ny runde Mario Kart. Den uhøytidelige tøyseraceren-serien får nå sitt sjuende avsnitt, og denne gangen får du bryne deg på racing i stereoskopisk 3D.

Spillet lanseres nemlig kun til den håndholdte 3DS-en, og det betyr at spillet både kan spilles i 3D og uten — alt ettersom hva man ønsker.

Vann i fordelerlokket gjør visst ikke noe.

Hvis du mot all formodning skulle være ukjent med Mario Kart-konseptet, kan det egentlig oppsummeres slik: Kjente og kjære figurer fra Mario-verdenen kjører om kapp på mer eller mindre småabsurde og kreative baner.

Underveis peprer de hverandre med svært utradisjonelle våpen, som for eksempel Koopa-skall i diverse farger og bananskall, og motstanderne dine blir desto mer slu og sleipe for hvert hakk på kubikkskalaen du spiller i.

Kjent oppskrift

Mario Kart har fulgt tilnærmet den samme oppskriften siden vi første gang fikk fyre av røde skall til Super Nintendo i 1992. På sett og vis er det akkurat slik vi vil ha det, for hvorfor endre en oppskrift som funker? Likevel skulle jeg gjerne sett større nyvinninger i Mario Kart 7 enn det vi tilbys.

Muligheten for å tilpasse karten din med karosseri, hjul og vinge er et velkomment innslag, for det gjør det lettere å sette sammen en kart som passer ens egen spillestil. Muligheten for å sveve og å kjøre under vann gir også en annerledes og variert kjøreopplevelse.

De tolv nye banene er både detaljrike og godt tilpasset 3DS-ens 3D-funksjon, som — for å si det på klisjémåten — tilfører spillet en helt ny dybde. Vi serveres også et gledelig gjensyn med tolv klassiske baner fra tidligere Mario Kart-spill.

På autopilot?

Jeg er ikke sikker på om Nintendo byr på nok nyheter i Mario Kart 7 til at det er verdt pengene dersom man ikke er blodfan av serien. For all del, spillet er morsomt som bare Mario Kart kan være, og det er penere enn noen gang, og ønsker du deg nye baner vil det lett kunne by på flere timer med underholdning.

Likevel føles det unektelig som at Nintendo har laget Mario Kart 7 på autopilot.

Dom Nintendo 3DS: 7/10 GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Mario Kart 7 på Gamer.no »

annonse