Tek.no

Test Huawei P9 Lite Mini

P9 Lite Mini sliter med å tukte Motorolas G5-serie

Men designet er noen hakk finere.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim
23 Des 2017 11:00

Introduksjon til Huawei P9 Lite Mini

Huaweis P9 Lite Mini er en forholdsvis kompakt og billig tass av en mobiltelefon. Metalldesign og svakt buede skjermkanter gjør dette til en av de lekrere telefonene du kan kjøpe til rundt 1800 kroner, men hvordan er den å bruke?

Huawei har alltid vært ganske gode på rimelige mobiltelefoner, noe de senest beviste med P10 Lite for en liten stund siden.

I praksis er den ganske middels. Og igjen er det Motorolas fantastiske G5-modeller som ødelegger inntrykket litt. De er rett og slett for gode for de fleste av sine konkurrenter.

Litt lyssvak skjerm

Men tilbake til Huawei-modellen jeg har foran meg.

Telefonen er forholdsvis avstøtende mot fingeravtrykk, og skitt og lort setter seg ikke fast over tid slik at telefonen blir vanskelig å gjøre ren. Den samler imidlertid fingermerker litt kjappere enn mobilene som er aller best på dette området.

Skjermen er fem tommer stor, noe som kunne gjort denne telefonen ganske kompakt. Men forholdsvis store rammer både under, over og på sidene av skjermen gjør at P9 Lite Mini slett ikke er så mini som den kunne vært. Samtidig er prisklassen lav, så noe stort å trekke for er ikke dette.

Litt mer irriterende er det at skjermen ikke er så lyssterk som den gjerne skulle vært. Den fungerer utmerket innendørs, men når solsesongen igjen dukker opp kan det by på trøbbel. Oppløsningen er heller ikke den høyeste tilgjengelige i prisklassen.

Det er en forholdsvis pen telefon til 1800 kroner dette her. Hadde bare brukeropplevelsen vært like god. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Nuppete ytelse

Det største irritasjonsmomentet, og det som gjør P9 Lite Mini til et bare måtelig godt kjøp etter min mening, er den opplevde ytelsen. Det er en helt grei mobilprosessor på innsiden av telefonen, men menyene støter av og til på sirup, og ventetider og små skjønnhetsfeil i det som presenteres dukker opp støtt og stadig.

Slike irritasjonsmomenter slipper man om man går etter de beste modellene i samme prisklasse, der Moto G5 har vært en konstant i året som har gått, med klokkerein ytelse selv om spesifikasjonene er omtrent de samme.

Telefonen fungerer noenlunde bra til hovedformålet: ringing og meldinger. Men litt lavt volum under samtale og fra ringehøyttaleren gjør at den egner seg dårlig for deg som jobber på et bråkete sted.

Kameraet er ikke det beste, men noen ganger imponerer det. Litt irriterende er det at kameralinsen er så tett på kanten av telefonen at fingrene lett kommer med. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Middels kamera for klassen

Kameraet tar noenlunde greie bilder, men sliter en del med støy og bevegelsesuskarphet. Innendørs og i godt lys hender det seg at bildene blir litt blasse selv om kameraet er rent og fotoforholdene er gode.

Til sist har vi mengden lagringsplass, som er litt sparsom. Du får bare 10 gigabyte tilgjengelig plass på denne telefonen, og bør derfor kjøpe et minnekort ved siden av om valget faller på denne.

Alt i alt fikk jeg et bedre førsteinntrykk av denne telefonen enn den klarte å levere over en tids bruk. Prisen er ikke spesielt høy, så det er lett å la den slippe unna med en del av småplukket. Men når det finnes knallbra alternativ på markedet havner denne likevel i skyggen.

Les testen av erkekonkurrenten, Moto G5 her »

Gode alternativ til P9 Lite Mini

Huawei P9 Lite Mini
6
Helt greit

Huawei P9 Lite Mini

sitat"P9 Lite Mini er lekker, men i treigeste laget."
 • Krysse av
  Flott design
 • Krysse av
  Plass for minnekort
 • Krysse av
  Mange funksjoner
 • Krysse av
  Middels kamera for prisklassen
 • Bytt
  Aldrende Android
 • Bytt
  Tidvis treg brukeropplevelse
 • Bytt
  Skjermen kunne vært mer lyssterk
 • Bytt
  Middels kamera for prisklassen
 • Bytt
  Lite tilgjengelig lagringsplass
 • Bytt
  Du finner full-HD-skjermer i billigere telefoner

Les også