TestUkens apper til iOS, Android og Windows Phone

Sjekk ut ukens mobilapper

Se hvilke apper vi anbefaler og hvilke vi mener du bør styre unna.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Sertifikat klasse B

Format: iPhone
Pris: 35,-

Å få tillatelse til å kjøre bil er ikke bare bare. Det er en drøss med kurs og krav som skal tilfredsstilles, og i kjølvannet av dette følger en hel industri.

Sertifikat Klasse B.

For mange kan den praktiske oppkjøringen være en stor utfordring, men også teoriprøven er en hard nøtt for mange.

Lappen allerede i boks? Her er de beste bilappene

Ikke for alle og enhver

Enten har spørsmålene blitt vanskeligere, eller så har noe kunnskap gått i glemmeboken. Selv for oss som er erfarne sjåfører kreves det godt med tøy og bøy av de små grå for å svare rett på noen av spørsmålene.

Det finnes selvsagt mange apper som hjelper deg med å øve til teoriprøven. For iPhone finnes det flere apper, og denne er en av de bedre i våre øyne. Den koster riktignok 35,-, men den kjøpes til gjengjeld enkelt i telefonens App Store. Ulikt mange andre førerkortapper, kreves det ingen registrering eller kuponger for å få full utbytte av appen.

Appens hovedfunksjon er å øve på teoriprøven. Du kan enten ta en standardtest, eller du kan tilpasse antall og type spørsmål som du måtte ønske. Hvis du trenger flere forsøk for å få nok antall riktige svar, finnes det også en statistikkfunksjon hvor du blant annet kan se hvilke kategorier du må øve mer på.

I tillegg har du flere andre funksjoner. Her finner du beskrivelse av forskjellige lover og regler knyttet til oppkjøring. Videre har du også en loggbok hvor du kan loggføre øvelseskjøringsturene dine inkludert kjøreforhold og type trafikk du kjørte i.

Når det gjelder brukergrensesnittet så kunne vi godt tenkt oss at spørsmålene rent grafisk skilte seg ut fra svaralternativene, samt at valgt svar ble tydeligere markert.

Brukergrensesnittet ser ikke desto mindre bra ut og er enkelt å bruke, og vi kan derfor anbefale denne appen til deg som har iPhone og som er på vei til å skaffe deg førerkort.

Last ned til iPhone »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Period Plus

Ukens kuriøse:

Period plus

Format: iPhone
Pris: 21,-, finnes i reklamefinansiert gratisversjon

Ja, damer. En mensen-kalender for iPhone er ukens kuriøse utfordring for Amobils appredaksjon.

PeriodPlus.

Kvinner fører visstnok ofte kalender over menstruasjon, eggløsning og fruktbare dager. Dette er det sikkert mange flere menn som burde være (mer) takknemlige for. Uansett, nå kan du gjøre dette på telefonen din – dersom du har en iPhone og laster ned PeriodPlus.

Infotainment

I appen kan du loggføre omtrent hva det måtte være, fra migrene via dagens vekt til akneutbrudd. Appen kalkulerer også din faktiske sykluslengde basert på de dataene du legger inn. Dette kan være nyttig dersom du planlegger/vil unngå å få barn (stryk det som ikke passer) eller vil vite om PMS-trollet har tenkt å ødelegge årets ferie. Et tips er å sette opp varslere som spretter opp på telefonen.

Skulle du gå lei av statistikk, kan du i stedet spille “mensenspillet Cotton Plop”, ta en quiz eller få din daglige dose sladder direkte i appen gjennom samarbeidet med nettmagasinet POPSUGAR.

Vi tar den rosa, dere!

Selv om det finnes en del apper der ute som gjør nettopp dette på ulike mobiler, er PeriodPlus spekket med funksjonalitet i et relativt greit grensesnitt i en verden hvor det kanskje er sterkere fokus på rosa mønster og sjatteringer enn på brukervennlighet.

Hva angår fargevalg og fjas, “synder” vel også PeriodPlus, men blir det for mye kan du jo alltids bytte farge i innstillingene. Og dersom du vil ha en dagbok med lås på, kan du sette opp et eget passord for appen for å unngå uvedkommendes innsyn.

Les også: Denne appen står folk i kø for

PeriodPlus finnes i gratisversjon med reklame – eller kan oppgraderes for 21 kroner direkte fra appen hvis du vil slippe reklamen.

Vi legger til at vi i Amobil ikke tar ansvar for eventuelle lykkelige omstendigheter som måtte oppstå grunnet manglende beskyttelse på appens "trygge" dager.

Last ned til iPhone »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

iTeori

Styr unna denne:

iTeori

Format: iPhone og Android
Pris: 35,-

Mens du som har iPhone har flere gode teoriapper å velge mellom, er det verre stelt for deg som har en Android-telefon.

iTeori.

Denne appen, iTeori, finnes som det lett spekulative og misvisende navnet antyder også til iPhone, men det er et godt eksempel på de elendige appene for Android som finnes for deg som skal ta førerkort.

Snarvei på snarvei

Som mange av brukerne har kommentert, har appen noen mangler i oversettelsene her og der, og det er tydelig at dette ikke er en norsk app opprinnelig. Så ille som enkelte av kommentarene skulle tyde på, synes vi derimot ikke at det er.

Verre er det at mange spørsmål kommer igjen og igjen, og vi setter spørsmålstegn om det faktisk er så mange spørsmål som leverandøren hevder.

Videre er ikke brukervennligheten mye å skryte av – på tross av fargerike illustrasjoner på flere av spørsmålene.

Som du kanskje har skjønt – dette er ikke verdt 35 kroner.

Hvis du har en Android-telefon, er det desverre ikke så mange gode apper å velge mellom. Av de andre appene er det flere som krever registrering, og tillegg krever at du kjøper pass på nettsiden til leverandøren. For oss virker dette bare som en kreative måte å unngå betalingsmodellen i programbutikken.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill

Ukens spill

Order & Chaos Online

Format: iPhone, Android, Windows Phone (testet)
Pris: 49,-

Order & Chaos Online.

Order & Chaos Online har vært ute en stund på Android og iOS. Det er derimot akkurat kommet ut på Windows Phone, og er derfor med blant månedens utvalgte.

Dette er det første massive online rollespillet til Windows Phone. Har du noengang vært innom spill som World of Warcraft, Rift eller Guild Wars vil du kjenne deg godt igjen. Dette er stort, du spiller sammen med mange andre, og du har mange timer med spill foran deg.

Øverste nivå er etter hvert kommet opp til 70, og sammen med utgivelsen til Windows Phone har det kommet mer innhold til Android og iOS. I tillegg til dette er brukergrensesnittet endret mye siden jeg spilte det sist, og det har blitt mye bedre.

Order & Chaos Online.

Krever mye av telefonen

Grafikken er fortsatt god, og krever litt av telefonen du spiller på. Min Nokia ble periodevis veldig varm når jeg spilte, på grensen til at jeg slo av og lot den hvile litt.

Du kontrollerer figuren din med venstre og høyre tommel, og ulike egenskaper brukes ved å trykke på ikonet på skjermen. Kontrollene fungerer veldig godt, de er lette å lære seg og alt er plassert på en logisk måte. Kampene mot ulike monstre er utfordrende, men etter noen nivåer har du god kontroll på figuren din.

Order & Chaos Online er et stort, online rollespill som kan sammenlignes med World of Warcraft på veldig mange måter. Visse forenklinger er det selvsagt, men dette er et spill du kan spille i time etter time, og fortsatt oppleve progresjon og se nye steder.

Last ned til iOS »
Last ned til Android »
Last ned til Windows Phone »

Ukens spill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni spillanbefalinger.

Se også Amobils oversikter over essensielle mobilapper:

Les også
Apper til Android og iOS: Dette er ukens apper
Les også
Apper til Android og iOS: Her er ukens app-godbiter
Les også
Apper til Windows Phone, Android og iOS: Sjekk ukens utvalgte apper
Les også
Her er sommerens app-høydepunkter
Les også
Apper til Android og iOS: Se ukens utvalgte apper
Les også
Ukens utvalgte apper til Android, iOS og Windows Phone: Se ukens utvalgte apper
Les også
Ukens utvalgte apper til iOS, Android og Windows Phone: Her er våre utvalgte apper
Les også
Anbefalte apper til iPhone, Windows Phone og Android: Her er ukens anbefalte apper
annonse