Tek.no

Test

Blue Tiger BH-M20

18 Mar 2011 18:00

Blue Tiger Stereo Bluetooth Headset (BH-M20) er et rimelig alternative for deg som vil ha hendene fri mens du snakker i mobiltelefonen. Settet er utstyrt med en mikrofon som ifølge produsenten reduserer støyen fire ganger, hva nå det måtte bety.

Skuffer med iPhone
I vår test brukte vi hodesettet med to ulike mobiltelefoner, Nokia N8, og iPhone 4. Vi må medgi at vi ble litt forbauset over hvor stor forskjellen viste seg å være. Mens hodesettet i begge tilfeller leverer meget bra lyd ut til den vi snakker med, så er lydkvaliteten ved lytting flere hakk bedre når vi bruker Nokia N8, enn den er når vi bruker iPhone 4.

Litt av hensikten med denne type hodesett er at du skal kunne holde en samtale gående helt uanstrengt. Dessverre viste det seg at lyden med iPhone ble så dårlig at vi måtte anstrenge oss for å høre hva som ble sagt. Nå skal det tilføyes at høyttalerne i øreklokkene ikke leverte kremlyd fra Nokia-mobilen heller, men resultatet var i alle fall mange hakk bedre enn den ble med iPhone.

Det samme resultatet fikk vi når vi brukte hodesettet med A2DP-overføring (stereomusikk). Igjen ble lyden med iPhone langt dårligere enn den ble med Nokia N8.

Betjening
Hodesettet har volumtaster på venstre klokke. På den høyre klokken har den to taster – en som skipper til neste låt, og en som sender deg bakover på spillelista. Mikrofonbommen sitter på den venstre klokken, og innerst på bommen er det en trykknapp som fungerer som hovedbryter.

Denne tasten brukes også for å aktivere talekommando på mobiltelefonen, og for å besvare eller avslutte anrop. Den brukes også for å sette telefonen i paringsmodus.

Alt i alt er settet enkelt å betjene.

Passform
Settet har lav vekt og er behagelig å bruke, men passe stram bøyle og puter i mykt kunstskinn. Når du har båret det en stund kan du riktig nok bli litt svett på ørene. Bøylen med mikrofonen på er bøybar og plasseres lett så nær munnen at den fanger opp lyden på en bra måte. En vindhette gjør at du kan bruke settet utendørs, og den demper også pustestøy.

Designen på settet er grei nok. Her er mye plast, og settet ser på ingen måte eksklusivt ut. Men så er prisen på 699 kroner heller ikke avskrekkende. Settet gjør det det er ment å gjøre, nemlig å sørge for at du kan føre en mobilsamtale med hendene fri, også i støyende omgivelser. Men noe hodesett for kresne musikkelskere eller motebevisste er det ikke.

Alternativer
Her er at par andre alternativer du også bør vurdere:

Sennheiser HD 238i. Dette settet har kanonlyd, og bruker du iPhone er det å anbefale. Men sammenliknet med Blue Tiger-settet blir det dyrt. Ikke er det trådløst heller.

Klarer du deg med lyd på bare ett øre, kan du se på Avantalk AH5. Dette gir god lyd, og er også litt billigere enn Blue Tiger BH-M20

annonse

Les også