Tek.no

Test

Asus ProArt PA246Q

Jørgen Elton Nilsen
27 Apr 2011 21:10

Introduksjon

Med ProArt PA246Q vil Asus bringe en profesjonell skjerm hjem til de som ikke ønsker å tømme lommeboken.

Asus er ikke spesielt kjent for produksjonen av skjermer, det er hovedkort og bærbare maskiner som står deres hjerte nært. De har også laget flere skjermer, og lot kanskje seg selv mest merke da de lanserte "Designo MS" i 2009.

Etter at de billige og helt streite skjermene med TN-paneler slo igjennom for flere år siden har de dominert markedet. Nå begynner produsentene endelig å flytte seg over til IPS-panelene i stor grad. Disse har bedre bildekvalitet, men er noe tregere. Den store ulempen for disse panelene på det tidspunktet da TN-panelet slo igjennom var derimot den høye prisen. De siste to årene har vi derimot sett at prisen har falt betraktelig, og flere og flere migrerer nå over til nettopp IPS.

I Asus PA246Q sitter det nettopp et IPS-panelet, mer spesifikt et P-IPS-panel. Asus vil med denne skjermen rette seg spesielt inn mot fotoentusiastene, skjermen kommer nemlig med en rekke funksjoner innebygget for slikt bruk. Kanskje viktigst av alt støtter den hele 98 % av Adobe RGB-spekteret.

Bli med over på de neste sidene, så tar vi en nærmere kikk!

Takk til Asus som sendte produktet til test

Les også