TestLG G Flex 2

LGs bøyde telefon har blitt bedre og billigere

Men fortsatt er vi ikke helt fornøyd med G Flex 2.

Kort om LG G Flex 2

LGs G Flex 2 har havnet på testbenken. Telefonen ble lansert for fire måneder siden, under CES i Las Vegas, og er oppfølgeren til den originale G Flex-modellen. Også den nye telefonen har fleksibel skjerm, og kan (sannsynligvis) sittes på uten at den knuser. Men det vi er mest interessert i er hvordan den er å bruke.

Forrige generasjon avslørte nemlig en del mangler, og det var spesielt skjermen som skuffet. LG bruker en egen type OLED-skjerm i G Flex-modellene. Plastic OLED er navnet, og det er i grunnen det det høres ut som. En bøyelig OLED-skjerm bygget på plastfilm. Ulempene vi fikk stifte bekjentskap med i forrige utgave var uren fargegjengivelse og forsinkelser i oppfrisking av bildet.

Under lanseringen av LG G Flex 2 merket vi ingenting til disse problemene. Men lysforholdene i salen er ofte krevende, og i tillegg hadde LG låst lysstyrken i skjermene ganske høyt.

Fortsatt litt støyete P-OLED-skjerm

Nå som vi har testenheten helt for oss selv en stund, er det første vi gjør å skru ned lysstyrken kraftig. Her har skjermkvaliteten blitt en god del bedre, men det sitter fortsatt «urenheter» i skjermen. Vi overdriver litt for forklaringens del, men det minner tidvis litt om å trekke en avis rundt under matpapir.

Vi er fint i stand til å lese skjermen, og til å se bilder og video. Men flytter vi rundt på innholdet, ser vi at ujevnhetene i skjermen står i ro, under det gradvis panorerende bildet. Effekten er veldig merkelig, og det er egentlig bare LGs P-OLED-skjermer vi har opplevd den på så langt.

Treghetene i skjermen fra forrige G Flex har imidlertid ikke blitt med videre. Dermed vil du ikke lenger se en ny nettside gradvis vaske ut den forrige, slik vi kunne oppleve med originalen. Avhengig av hvilke nyanser som ble brukt kunne det ta inntil ti sekunder å helt erstatte forrige skjermbilde med LG G Flex. Det slipper vi å tenke på her.

En kjapp avklaring er på sin plass. Skjermen i G Flex 2 er god, og vesentlig bedre enn den som sto i forrige utgave. Men konkurransen i mobilmarkedet har lenge handlet om skjerm, og kvaliteten blir gradvis bedre i konkurrentenes produkter også. Telefoner fra Samsung, Apple og HTC, for ikke å nevne LGs egen G3. G Flex 2-skjermen er grei, men et synlig steg unna de beste, med andre ord.

Android 5 med LGs menyer

LG var tidlig ute med oppdatering til Android 5.0 Lollipop på sin mer ordinære toppmodell, G3. Den fikk programvaren rundt juletider. Nå er det en selvfølge at nye toppmodeller lanseres med siste generasjon Android, og LGs bøyde telefon kommer med programvare som vi langt på vei drar kjensel på fra G3.

Med kjapp innmat og enten to eller tre gigabyte RAM (avhenger av mengde lagringsplass) burde LG G Flex 2 være kjapp i alt den foretar seg. Det er den også mesteparten av tiden, men vi merker relativt ofte at den tar seg en liten pause her og der.

Disse små pausene har vi sett her og der både på HTCs One M9 og i Samsungs Galaxy S6-modeller. Av nyere telefoner er det altså fortsatt Motorolas Nexus 6 som står igjen som den vi har opplevd best flyt i menyene fra. Det er også kun Samsungs S6 som jevnt over slår siste Nexus i ytelsestester.

To generasjoner G Flex fra LG. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det betyr ikke at dette er noen treg telefon den er rask nok i langt de fleste sammenhenger. Men den bidrar litt til følelsen av at denne generasjonen har sendt oss ett hakk til bake i stedet for fremover i opplevd ytelse.

Visuelt skulle G Flex 2 by på en relativt velkjent opplevelse for deg som har brukt Android tidligere. I nyeste utgave har designen fått seg en oppdatering, men for det meste er strukturen i menyene bevart.

Litt krevende stillemodus

En endring som en del har klaget over i nye Android 5 er fraværet av en ren stillemodus. Søkegiganten har i stedet lagt inn en mulighet til å prioritere kontakter og varslinger. I teorien skal du dermed få full kontroll, og varsling for tingene du ønsker å bli varslet om, mens telefonen er stille resten av tiden.

Den buede skjermen gjør ikke så mye fra eller til for brukeropplevelsen, men den ser spesiell nok ut i hvert fall. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Målsetningen er svært god, men det spørs hvor mange mobilbrukere som faktisk tar seg bryet med å sette opp dette i detalj. Både Samsung og HTC har bevart den klassiske stillemodusen i sine nye flaggskip, mens LG ser ut til å gjøre en slags merkelig mellomting i G Flex 2.

Her ser nemlig innstillingene for lyd eller lydløs ut omtrent slik vi er vant til, men vi møtes av en litt snodig, og ikke fullstendig oversatt, melding så fort vi forsøker å sette telefonen til lydløs. I realiteten er dette helt og fullt Googles prioritetsløsning, bare med LGs gamle tegn for lydløs modus og litt engelsk blandet inn.

Det betyr at selv ikke alarmer kan avbryte stillheten fra G Flex 2. Du kan imidlertid tillate enkelte kontakter og kalenderoppføringer å bråke. I aller nyeste Android-utgave kan man sette stillemodus frem til neste alarm, denne utgaven er ikke tilgjengelig for G Flex 2.

Alt i alt byr G Flex 2 på en god, om enn litt upolert brukeropplevelse. Knappene på baksiden har nå vært med oss gjennom to, øyeblikkelig tre, generasjoner smarttelefoner fra LG. Vår erfaring er at disse er en vanesak i praktisk bruk av telefonen. Du kommer sannsynligvis til å låse den (opp) med dobbeltapp på skjermen uansett, og det ligger hendige volumkontroller i menyene.

På neste side får du blant annet sammenlikne bilder fra G Flex 2 og flere av dens konkurrenter. Bli med videre »

LG G Flex 2 16GB
7
Bra

LG G Flex 2 16GB

sitat"G Flex 2 gjør første generasjon til skamme, men når fortsatt ikke helt i mål."

Fordeler

 • Krysse av
  Relativt rimelig til toppmodell å være
 • Krysse av
  Støtter minnekort
 • Krysse av
  Spesiell og gjenkjennelig design
 • Krysse av
  Rask nok til det meste
 • Krysse av
  God kamerakvalitet
 • Krysse av
  Fleksibel skjerm gjør at telefonen skal tåle mer

Ting å tenke på

 • Bytt
  Middels batteritid
 • Bytt
  Selvreparerende lakk fungerer fortsatt ikke spesielt bra
 • Bytt
  Noen tregheter her og der
 • Bytt
  Skjermen viser ikke rene farger ved lav belysning