Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestLG G Flex 2

LGs bøyde telefon har blitt bedre og billigere

Men fortsatt er vi ikke helt fornøyd med G Flex 2.

Kort om LG G Flex 2

LGs G Flex 2 har havnet på testbenken. Telefonen ble lansert for fire måneder siden, under CES i Las Vegas, og er oppfølgeren til den originale G Flex-modellen. Også den nye telefonen har fleksibel skjerm, og kan (sannsynligvis) sittes på uten at den knuser. Men det vi er mest interessert i er hvordan den er å bruke.

Forrige generasjon avslørte nemlig en del mangler, og det var spesielt skjermen som skuffet. LG bruker en egen type OLED-skjerm i G Flex-modellene. Plastic OLED er navnet, og det er i grunnen det det høres ut som. En bøyelig OLED-skjerm bygget på plastfilm. Ulempene vi fikk stifte bekjentskap med i forrige utgave var uren fargegjengivelse og forsinkelser i oppfrisking av bildet.

Under lanseringen av LG G Flex 2 merket vi ingenting til disse problemene. Men lysforholdene i salen er ofte krevende, og i tillegg hadde LG låst lysstyrken i skjermene ganske høyt.

Fortsatt litt støyete P-OLED-skjerm

Nå som vi har testenheten helt for oss selv en stund, er det første vi gjør å skru ned lysstyrken kraftig. Her har skjermkvaliteten blitt en god del bedre, men det sitter fortsatt «urenheter» i skjermen. Vi overdriver litt for forklaringens del, men det minner tidvis litt om å trekke en avis rundt under matpapir.

Vi er fint i stand til å lese skjermen, og til å se bilder og video. Men flytter vi rundt på innholdet, ser vi at ujevnhetene i skjermen står i ro, under det gradvis panorerende bildet. Effekten er veldig merkelig, og det er egentlig bare LGs P-OLED-skjermer vi har opplevd den på så langt.

Treghetene i skjermen fra forrige G Flex har imidlertid ikke blitt med videre. Dermed vil du ikke lenger se en ny nettside gradvis vaske ut den forrige, slik vi kunne oppleve med originalen. Avhengig av hvilke nyanser som ble brukt kunne det ta inntil ti sekunder å helt erstatte forrige skjermbilde med LG G Flex. Det slipper vi å tenke på her.

En kjapp avklaring er på sin plass. Skjermen i G Flex 2 er god, og vesentlig bedre enn den som sto i forrige utgave. Men konkurransen i mobilmarkedet har lenge handlet om skjerm, og kvaliteten blir gradvis bedre i konkurrentenes produkter også. Telefoner fra Samsung, Apple og HTC, for ikke å nevne LGs egen G3. G Flex 2-skjermen er grei, men et synlig steg unna de beste, med andre ord.

Android 5 med LGs menyer

LG var tidlig ute med oppdatering til Android 5.0 Lollipop på sin mer ordinære toppmodell, G3. Den fikk programvaren rundt juletider. Nå er det en selvfølge at nye toppmodeller lanseres med siste generasjon Android, og LGs bøyde telefon kommer med programvare som vi langt på vei drar kjensel på fra G3.

Med kjapp innmat og enten to eller tre gigabyte RAM (avhenger av mengde lagringsplass) burde LG G Flex 2 være kjapp i alt den foretar seg. Det er den også mesteparten av tiden, men vi merker relativt ofte at den tar seg en liten pause her og der.

Disse små pausene har vi sett her og der både på HTCs One M9 og i Samsungs Galaxy S6-modeller. Av nyere telefoner er det altså fortsatt Motorolas Nexus 6 som står igjen som den vi har opplevd best flyt i menyene fra. Det er også kun Samsungs S6 som jevnt over slår siste Nexus i ytelsestester.

To generasjoner G Flex fra LG. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det betyr ikke at dette er noen treg telefon den er rask nok i langt de fleste sammenhenger. Men den bidrar litt til følelsen av at denne generasjonen har sendt oss ett hakk til bake i stedet for fremover i opplevd ytelse.

Visuelt skulle G Flex 2 by på en relativt velkjent opplevelse for deg som har brukt Android tidligere. I nyeste utgave har designen fått seg en oppdatering, men for det meste er strukturen i menyene bevart.

Litt krevende stillemodus

En endring som en del har klaget over i nye Android 5 er fraværet av en ren stillemodus. Søkegiganten har i stedet lagt inn en mulighet til å prioritere kontakter og varslinger. I teorien skal du dermed få full kontroll, og varsling for tingene du ønsker å bli varslet om, mens telefonen er stille resten av tiden.

Den buede skjermen gjør ikke så mye fra eller til for brukeropplevelsen, men den ser spesiell nok ut i hvert fall. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Målsetningen er svært god, men det spørs hvor mange mobilbrukere som faktisk tar seg bryet med å sette opp dette i detalj. Både Samsung og HTC har bevart den klassiske stillemodusen i sine nye flaggskip, mens LG ser ut til å gjøre en slags merkelig mellomting i G Flex 2.

Her ser nemlig innstillingene for lyd eller lydløs ut omtrent slik vi er vant til, men vi møtes av en litt snodig, og ikke fullstendig oversatt, melding så fort vi forsøker å sette telefonen til lydløs. I realiteten er dette helt og fullt Googles prioritetsløsning, bare med LGs gamle tegn for lydløs modus og litt engelsk blandet inn.

Det betyr at selv ikke alarmer kan avbryte stillheten fra G Flex 2. Du kan imidlertid tillate enkelte kontakter og kalenderoppføringer å bråke. I aller nyeste Android-utgave kan man sette stillemodus frem til neste alarm, denne utgaven er ikke tilgjengelig for G Flex 2.

Alt i alt byr G Flex 2 på en god, om enn litt upolert brukeropplevelse. Knappene på baksiden har nå vært med oss gjennom to, øyeblikkelig tre, generasjoner smarttelefoner fra LG. Vår erfaring er at disse er en vanesak i praktisk bruk av telefonen. Du kommer sannsynligvis til å låse den (opp) med dobbeltapp på skjermen uansett, og det ligger hendige volumkontroller i menyene.

På neste side får du blant annet sammenlikne bilder fra G Flex 2 og flere av dens konkurrenter. Bli med videre »

LG G Flex 2 16GB
7
Bra

LG G Flex 2 16GB

sitatG Flex 2 gjør første generasjon til skamme, men når fortsatt ikke helt i mål.

Fordeler

 • +
  Relativt rimelig til toppmodell å være
 • +
  Støtter minnekort
 • +
  Spesiell og gjenkjennelig design
 • +
  Rask nok til det meste
 • +
  God kamerakvalitet
 • +
  Fleksibel skjerm gjør at telefonen skal tåle mer

Ting å tenke på

 • Middels batteritid
 • Selvreparerende lakk fungerer fortsatt ikke spesielt bra
 • Noen tregheter her og der
 • Skjermen viser ikke rene farger ved lav belysning

Funksjoner, kamera og ytelse

Det er på tide å ta et litt dypere dykk i hvordan LG G Flex 2 er å bruke. Som sin forløper har også G Flex 2 en litt nervepirrende paradegren. Lagt med skjermen ned på bordet, kan nemlig den buede telefonen trykkes flat, uten at noe knuser.

Hvor nyttig det er til hverdags er vel litt usikkert. Men det er i hvert fall et synlig bevis på at den burde tåle en del om man for eksempel sitter på den mens den ligger i baklommen.

Konstruksjonen føles ellers ganske solid og god. Her er det ingenting som knirker, eller virker lite holdbart.

Ikke så veldig ripesikker

Lakken som ligger på baksiden skal reparere småriper på egen hånd. I realiteten handler det mest om å kamuflere dem. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Her er det likevel verdt å få med en sak til. LG bruker nemlig lakk på baksiden av G Flex-modellene som skal være mer motstandsdyktig mot riper enn annen lakk. Er ripene grunne nok, skal lakken kunne hele seg selv, er påstanden. Denne typen lakkprodukter har bilprodusenten Nissan vært kjent for i noen år, og de har også blitt brukt på løse telefondeksler.

Såvidt vi vet er LG den eneste mobilprodusenten som har brukt denne typen lakk direkte på egne produkter. I forrige generasjon av G Flex fikk vi ikke et fryktelig godt inntrykk av denne løsningen, men så utsatte vi den også for litt mer enn LG kanskje ventet.

I denne testen har vi foreløpig ikke gått til angrep på G Flex 2 med stålull. Men telefonen har allerede fått seg noen små skavanker i den ellers blanke overflaten. Selv om esken lover at G Flex 2 skal helbrede ripene selv, kan det altså være greit å passe litt ekstra på denne, som på alle andre småting som er dyre.

G Flex 2 koster en del når den nå havner i norske butikkhyller. Rundt 5500 hardt ervervede kroner blir prisen. Samtidig er dette vesentlig rimeligere enn både de fleste av dagens nye toppmodeller, og forrige generasjon G Flex – både da den ble sluppet, og tilsynelatende også nå.

God på underholdning

For den prisen får du en av de råest spesifiserte telefonene i 2015, og definitivt en med et litt uvanlig partytriks. Den kan bøyes flat mot et bord, og skal sannsynligvis tåle det. Iøynefallende er den også, selv om noe av luven har blitt tatt av Samsung og deres mildt sagt spesielt designede Galaxy S6 Edge.

Telefonen kommer med en rekke funksjoner for nytte og underholdning, og det er god lyd i hodetelefonutgangen. Det er ikke like mye krefter her som det er i en toppmodell fra HTC, men forutsatt et sett hodetelefoner av det noenlunde lettdrevne slaget er lyden her meget god. De medfølgende øreproppene er også blant de bedre du får levert med en mobiltelefon i dag.

LGs menyer er oversiktlige og greie, men de virker ikke alltid helt gjennomarbeidet, med flere merkelige oversettelser og noen tregheter her og der. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En enkel og god musikkspiller hører også til. LGs variant er ikke spesielt tungt lastet med funksjoner, men den kan vise deg musikken sortert som mapper, og den kan kobles til skytjenestene Box og Dropbox. Dermed er mye av det viktigste på stell.

Vekk med gimmickene

Et par av de mindre nyttige gimmickene fra forrige generasjon G Flex er vekk i denne utgaven. Der LG gjorde et poeng av at du kunne åpne en slags kinovisning på den forrige utgaven, er hele kinomodusen vekk i G Flex 2. Like greit, etter undertegnedes mening. Rekk opp hånden i kommentarfeltet dersom du brukte den på originalen.

Funksjonen var inspirert av kinosaler og den kurvede skjermen. Nå virker det som om både LG og Samsung er enige om at bøyde skjermer først og fremst er pent å se på, og ikke i like stor grad funksjonalitet i seg selv. I praksis merker du ikke noe til bøyen når du bruker telefonen til filmtitting eller annen underholdning.

Et element i underholdningsutvalget som mangler i G Flex 2 er stereohøyttalerne som HTC og Sony har satset på de siste årene. Lyden er ofte ikke den beste i eksterne høyttalere, men som nødløsning kan innebygget stereolyd være kjekt å ha. Den enkle høyttaleren bak på telefonen lager mer enn høy nok lyd til å gjøre nytten som ringe- og håndfrihøyttaler i hvert fall.

Fjernkontrollen gjort riktig, og enkelt

IR-øyet har gjort et slags comeback i toppmobiler de siste par årene, og det er å finne også i G Flex 2, sammen med en svært enkel og grei fjernkontrollapp. Grunnen til at vi liker LGs app bedre enn alternativene vi får fra Samsung og HTC, er at appen ikke tar 100 prosent utgangspunkt i TV-abonnementet ditt.

Noe av apputvalget som følger med på LG G Flex 2. Merk at Smart Notice-widgeten har sagt «Komme i gang ... vent» hele uken, til tross for at den har funnet flere gjøremål underveis. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Vi får stadig flere måter å konsumere medier på. DAB-radioer har ofte nesten ubegrenset «rekkevidde», fordi det er bygget inn nettradiofunksjonalitet. Netflix, HBO og Viaplay forandrer mediebruken vår på mange forskjellige enheter, og den oppvoksende generasjonen ser stadig mindre på ordinære TV-sendinger.

Da føles det helt riktig med LGs fjernkontrollapp som tar utgangspunkt i dingsen du skal kontrollere først, og som ikke forutsetter ett eller annet TV-abonnement som mange i dag kan klare seg helt fint uten.

Ønsker du en fjernkontroll som tar utgangspunkt i TV-abonnementet ditt er uansett Peel-appen som inkluderes av HTC og Samsung gratis nedlastbar fra Google Play. Ønsker du en app av samme type som følger med, men med flere funksjoner er vår faste nedlasting Smart IR Remote fra Color Tiger, men den koster også rundt 55 kroner å kjøpe.

Målt ytelse på det jevne

LG G Flex 2 kommer med Qualcomms Snapdragon 810 på innsiden. Det er en åttekjernet og 64-biters systembrikke som i utgangspunktet skal være lynrask. Likevel har telefonene vi har testet på plattformen så langt reagert litt tregere enn vi kanskje hadde forventet.

Heller ikke ytelsestestene viser dramatiske forskjeller på Snapdragon 805 og Snapdragon 810, der så godt som alt skal være nytt i den siste varianten. Motorolas Nexus 6 er utstyrt med forrige generasjon brikke, og er likevel like rask, eller raskere, enn LGs Snapdragon 810-utstyrte telefon i to av de tre testene vi har kjørt.

G Flex 2 har et overtak i Geekbench 3, som først og fremst måler ordinær appytelse, og ikke befatter seg like mye med grafikk som de to andre testene.

Det du forventer av verktøy

G Flex 2 kommer ikke med det største utvalget forhåndsinstallerte apper. Dermed er det ikke voldsomt mye utenom de etablerte normene for nyttefunksjoner her.

Du får en ålreit e-postleser, en lettversjon av ThinkFree Office, filbehandler og notatblokk med tilkobling til Google Docs. Alt dette er nyttige tillegg, men også noenlunde vanlig etter hvert.

Testfoto fra LG G Flex 2. Makro. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Vi noterer oss at heller ikke på LG G Flex 2 støtter den ordinære GMail-appen Exchange-konti, slik den gjør på Google og Motorolas egen Nexus 6. Ønsker du å ha all e-posten din i én app må du altså deaktivere GMail-synkronisering og benytte deg av den vanlige e-postleseren. Løsningen er litt mer kronglete om du har to-stegs autentisering aktivert, og gode søkeresultater er det Googles egne apper som leverer.

Ellers er telefonen god på lydkvalitet under samtaler, og et tastatur som du kan bygge om nesten slik du selv ønsker gjør den dessuten til en fryd å taste på. Til tross for at dette er en ganske stor telefon, og at LG tradisjonelt har vært svært gode på batteritid, oppleves brukstiden på en lading her som på det jevne. I testperioden har vi måttet lade G Flex 2 hver natt for å ikke våkne opp til strømreserver på magre 10-15 prosent.

Testfoto fra LG G Flex 2. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Et godt mobilkamera

LG har historie på å lage kompetente mobilkamera. Så også i G Flex 2. En gang i blant tenderer kameraet mot litt småblasse bilder, men det er egentlig den eneste viktige unoten vi finner her. Ellers gjør kameraet her en god jobb på både eksponering, fargegjengivelse og hvitbalanse.

LG bruker fortsatt laserlys til å sørge for hurtig fokusering, og G Flex 2 er derfor merkbart raskere til å finne fokus enn enkelte av sine konkurrenter. Både Samsung Galaxy S6 og HTC One M9 bruker noen øyeblikk på å stille om fokuset i kameraene sine, mens LGs banantelefon nærmest har fokuset inne idet du peker på noe.

Dette er nyttig i selve øyeblikket du tar bildet. LGs telefon vil i noen tilfeller bruke litt lenger tid på å kjøre i gang selve kameraappen enn lynraske Galaxy S6 Edge. Dermed er det i praksis dødt løp hastighetsmessig mellom de to mobilkameraene. Kvalitetsmessig er likevel bildene fra S6 noen nesehår kvassere enn fra G Flex 2.

Flere bilder fra kameraet i LG G Flex 2, og konkurrenter som Samsung Galaxy S6 Edge, Apple iPhone 6 Plus og HTC One M9 finner du i fotokarusellen under. Bli med til neste side for å lese konklusjonen »

LG G Flex 2 16GB
7
Bra

LG G Flex 2 16GB

sitatG Flex 2 gjør første generasjon til skamme, men når fortsatt ikke helt i mål.

Fordeler

 • +
  Relativt rimelig til toppmodell å være
 • +
  Støtter minnekort
 • +
  Spesiell og gjenkjennelig design
 • +
  Rask nok til det meste
 • +
  God kamerakvalitet
 • +
  Fleksibel skjerm gjør at telefonen skal tåle mer

Ting å tenke på

 • Middels batteritid
 • Selvreparerende lakk fungerer fortsatt ikke spesielt bra
 • Noen tregheter her og der
 • Skjermen viser ikke rene farger ved lav belysning

Konklusjon

Med en utsalgspris på rundt 5500 kroner er LGs G Flex 2 en forholdsvis rimelig toppmodell, i dagens marked. Flere av konkurrentene koster betydelig mer. Men samtidig må du leve med at dette ikke er en lytefri telefon.

Vi ønsker oss først og fremst en enda bedre skjerm, og vi hadde forventet noe mer flyt i menyene enn det G Flex 2 disker opp med. Nå er ikke skjermen i G Flex 2 veldig dårlig, men det er noen ting det er vanskelig å unngå å irritere seg over når man først har lagt merke til dem. Ujevn fargegjengivelse er en slik ting for undertegnede.

Vi ønsker oss bedre skjerm

I dagens utvalg av mobiltelefoner er det som regel så jevnt høy kvalitet på skjermene blant modellene på midten og opp mot toppen av prisstigen at det er vanskelig å se forskjell bare med øynene.

Her er det ganske lett å se at det er urenheter i P-OLED-skjermen. Den har ellers god fargegjengivelse, og lysstyrken opplever vi som tilstrekkelig. Som alle OLED-varianter er skjermen i G Flex 2 i stand til å vise svart helt perfekt, ettersom hver enkelt piksel har sin egen belysning.

Telefonen virker ellers solid og velbygget. Den har forbedret lakk på baksiden som skal reparere de minste ripene helt på egen hånd, uten at vi merket så mye til det i testperioden. Noen små brukstegn var synlige på telefonen etter en ukes tid med telefonen på testbenken.

Rask men kunne vært raskere

LG G Flex 2 er utstyrt med Android 5.0 Lollipop, og menyene ser dermed litt annerledes ut enn de vi kjenner fra tidligere generasjoner Android-telefoner. Strukturen er likevel omtrent lik, og foruten fraværet av en klassisk stillemodus er det meste ved det vante.

Vi kunne likevel ønsket at en telefon av dette kaliberet var litt kjappere. Opplevelsen den byr på er ikke alltid så umiddelbar som vi føler vi kan forvente av en telefon til greit over 5000 kroner. Motorolas Nexus 6 rusler effektivt forbi G Flex 2s små pauser selv med forrige generasjon systembrikke på innsiden.

Det sagt er telefonen stort sett kjapp, den tar gode bilder og den er en utmerket underholder under de fleste forhold. Den ser også svært spesiell ut, en egenskap mange setter pris på. Når den da også er billigere enn mange av sine konkurrenter kan den være et godt alternativ.

Alternativene

Men dersom du er kompromissløs, og har velfylt lommebok, er det vanskelig å komme utenom at Samsungs Galaxy S6 Edge har tatt mye av designluven fra LG G Flex 2, og den gjør det uten å forsake skjermkvalitet i det hele tatt. Her er det aller meste på stell. Fra innerst til ytterst, med trådløs lading bygget inn, fantastisk rask innmat og gode menyer. Sammen med bra byggekvalitet er dette alternativet vi tenker på først etter å ha brukt G Flex 2 i noen dager. Her mister du imidlertid muligheten til å bruke minnekort, og du bør muligens unngå å bøye den.

Ser vi til en telefon som er litt nærmere beslektet i størrelse og i pris, er Nexus 6 fra Motorola et ålreit alternativ. Telefonen har litt svakere kamera enn G Flex 2, men den er betydelig kjappere i bruk og har bedre skjerm.

Liker du LGs telefoner er fortsatt inneværende toppmodell fra selskapet et knallbra valg. LG G3 har blitt oppgradert til Android 5, og er i dag å få kjøpt fra rundt 3000 kroner.

LG G Flex 2 16GB
7
Bra

LG G Flex 2 16GB

sitatG Flex 2 gjør første generasjon til skamme, men når fortsatt ikke helt i mål.

Fordeler

 • +
  Relativt rimelig til toppmodell å være
 • +
  Støtter minnekort
 • +
  Spesiell og gjenkjennelig design
 • +
  Rask nok til det meste
 • +
  God kamerakvalitet
 • +
  Fleksibel skjerm gjør at telefonen skal tåle mer

Ting å tenke på

 • Middels batteritid
 • Selvreparerende lakk fungerer fortsatt ikke spesielt bra
 • Noen tregheter her og der
 • Skjermen viser ikke rene farger ved lav belysning
annonse