Tek.no

Test SteelSeries Sensei Raw

SteelSeries' nye spillmus ypper med klassikerne

Men hvorfor måtte de lage den så glatt?

Torstein Sørnes, Hardware.no
14 Feb 2014 17:35
annonse

Introduksjon

Det er begynner å bli en stund siden vi har testet spillmus fra SteelSeries, men den danske produsenten har et utvalg på hele fem modeller, hver i ørten forskjellige utgaver. Vi har fått tak i en av de mest populære, nemlig SteelSeries Sensei Raw Edition.

Ordet Sensei stammer fra Japan og betyr læremester, og Raw-versjonen vi har fått inn til test er en ny og nedstrippet utgave av den originale Sensei-musa.

SteelSeries Sensei Raw. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Du får ikke med så mye spennende, men det er alt du trenger. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Mer

Sensei Raw er en ganske tradisjonell spillmus med tanke på form og funksjoner. Utformingen minner litt om en blanding mellom de gamle kjenningene Logitech MX518 og Microsoft Intellimouse, og er dermed godt utprøvd og elsket av mange spillere verden over. Overflaten på toppen er blank og glatt, mens på sidene er teksturen litt røffere med et gummiert belegg. Det er også mulig å få musa med gummibelegg på toppen eller andre fargetema som hvit, grå eller gul.

Også for venstrehendte

Avago ADNS-9500 lasersensor med 5700 DPI. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Mer

Musa er fullstendig symmetrisk, og har to tommelknapper på begge sider. Som standard er disse satt til å bla frem, tilbake, opp og ned i nettleser og filbehandleren. Disse knappene har som vanlig relativ lang vandring, for å forhindre uønskede klikk når du veiver med tommelen eller lillefingeren. Midt på toppen finner vi en knapp og tilhørende indikatorlys for å velge mellom lav og høy sensitivitet, som for øvrig kan endres i programvaren.

annonse

Under musa finner vi en velkjent lasersensor av typen Avago ADNS-9500, med oppløsning fra 90 til 5700 DPI. Det er også tre store telfonbelegg, som dekker store deler av overflaten.

Den flettede nylonkabelen kobles til med USB 2.0 og måler to meter i lengden, som bør være nok til å nå den stasjonære datamaskinen etter en runde rundt skjermen. Kabelen virker solid, men er til gjengjeld litt stiv noe som kan være en ulempe i bruk.

Steelseries sendte musen inn til test.

Les også