Tek.no

Test ZyXEL NBG6716

Endelig vil ZyXEL gi deg lynraskt trådløst nett

Slår sammen kraften fra to nett, samtidig.

Rolf B. Wegner, Hardware.no
13 Okt 2013 11:00

Introduksjon

802.11ac har vært tilgjengelig i ganske lang tid allerede, og selv om noen hoppet på lasset ved første anledning, så er det mange som har ventet. Én av aktørene som har sittet på gjerdet en stund er ZyXEL, men nå er selskapet klar med sin første tolkning av det lynkjappe og trådløse nettet.

Ruteren vi har inne til test heter ZyXEL NBG6716. I skrivende stund kan du plukke den opp for så lite som 950 kroner, men det er visstnok bare et midlertidig tilbud. De fleste andre butikkene rundt om selger denne ruteren for rundt 1500 kroner.

Anonym boks

ZyXEL NBG6716 er ikke av typen som skriker mot deg. Ruteren er kledd i glinsende svart på alle kanter, bortsett fra på baksiden. På fronten er det en serie med bølgende spor, på samme måte som du finner på en rekke andre ZyXEL-produkter.

Ruteren står rett opp og ned, på sin egen fot, men det er også mulig å henge den opp på veggen om du heller ønsker det. Det eneste som egentlig ikke er meningen er å legge den flatt, for da blir det trøbbel med dekningen.

NBG6716 har nemlig integrerte antenner, noe som blir stadig vanligere. Dette gir ruteren et renere utseende, og et litt mindre teknodingspreg.

Tilkoblinger for litt av hvert

På baksiden finner du de fleste fysiske tilkoblingene. Her er det inngang for strømadapteren, bredbåndsmodemet ditt og fire kontakter for kablet nettverk.

Kontaktene er fargekodet, og godt merket, så her skal det godt gjøres å koble feil.

På baksiden finner du en av- og påknapp for selve ruteren. Du finner også en tilsvarende knapp på ruterens høyre side, der du også finner egen knapp for det trådløse nettverket.

Med det samme vi er inne på knapper må vi nevne én til. På fronten av ruteren finner du WPS-knappen, som brukes som en rask og brukervennlig måte å koble sammen enheter på.

To USB-tilkoblinger har det også blitt plass til, disse er plassert på ruterens høyre side. Portene står såpass langt fra hverandre at det ikke vil være noe problem med tykke enheter som ellers ville vært umulig å koble inn sammen.

Bli med over på neste side,
så titter vi litt på hva som er av ekstra funksjonalitet »