Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSony Xperia Z3 Tablet Compact

Sonys nye Z3 Tablet Compact er tynn, lett og vanntett

Dessuten er den spekket som det sømmer seg en toppmodell.

Hovedside

Xperia Tablet Z3 Compact er Sonys første nettbrett i 8-tommer-formatet. Det er muligens derfor de kaller den for Z3-tablet Compact, uten at det finnes noen Xperia Z3 Tablet som ikke er Compact.

Tablet Z3 ble først vist frem på IFA i Berlin, der interessen rundt Sonys produkter var større enn på lenge. Med sin portefølje av vanntette, slanke og raske mobiltelefoner og nettbrett, har Sony posisjonert seg som en aktør å regne med.

Android-brett

Sony Xperia Z3 Tablet Compact er et nettbrett med 8 tommer skjerm, og Android 4.4.4 operativsystem. Små nettbrett finnes det en del av, og det skal mye til for å skille seg ut. Xperia Tablet Z3 Compact er langt på vei en krympet utgave av suksessbrettet Sony Xperia Tablet Z2. På de områdene der brettene er like har vi gjengitt deler av Z2-testen.

Den mest åpenbare forskjellen er at dette brettet er svært mye mindre. Ladekontakten til dokk er plassert under midten, og er den samme magnetkontakten som på mobiltelefonene Xperia Tablet Z2, Xperia Z3 og Xperia Z Ultra. Dokk følger ikke med.

Utgangen for hodetelefoner er flyttet til toppen av brettet, og det er ikke luke over kontakten. Vi liker at denne kontakten nå er på samme side som volumtastene. På det store brettet kommer pluggen i veien om du setter brettet på en bordplate mens du ser film eller spiller.

Sølvtasten på siden av brettet er den samme som på forgjengerne, og fremstår fremdeles som et varemerke for Sony.

Brettet har to luker. Den ene er stor, og sitter under brettet ved siden av kontakten til ladedokken. Her er det plass til minnekort og SIM-kort. Rett rundt hjørnet sitter en mindre luke der du kan koble til en USB-kabel for lading eller dataoverføring.

Det er åpenbart at dette er ment som et produkt du kan stikke i en stor lomme eller liten veske og ta med over alt. Du kan holde det i en hånd som du holder en mobiltelefon, eller du kan holde det i breddeformat, da helst med begge hendene. Kontroll-tastene ligger på skjermen, og følger med når du snur brettet. Dette er en fordel, ettersom det hindrer at du berører feltene uten at det er planlagt.

På hver side av skjermen er det en smal høyttalerslisse. Lyden i høyttalerne er slett ikke så ille som størrelsen kan forlede til å tro.

Sølvtasten som tenner eller slukker skjermen er med i denne generasjonen også.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Du kan også holde brettet som en telefon og snakke i det, som med en hvilken som helst vanlig smartmobil. Lydkvaliteten ved samtaler er god, og du slipper at samtalen gjaller ut av konferansehøyttaleren, slik tilfellet er om du snakker i Xperia Z2 Tablet.

Kjedelig bakside

Baksiden er en stor, litt glatt plastflate med en kameralinse oppe på midten. Baksiden inneholder ellers bare et lite Sony-merke, et enda mindre Xperia-merke og et bittelite merke som viser hvor NFC er plassert. Nede i hjørnet er den nesten usynlige CE-merkingen forsøkt plassert så diskret som EU vil tillate.

Sony er normalt gode på kamera, men her har de spart på kruttet. Fotolys mangler, og kameraet er slett ikke på høyde med det du finner i Sonys toppmobiler.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Baksiden er hverken pen eller stygg. Den er bare dørgende kjedelig. Men hvem sitter vel og stirrer på baksiden av et nettbrett? Selv om brettet er tynt og veier lite, kjennes det solid ut når vi holder i det. Hjørnene er i rustfritt stål, noe som forhåpentlig gjør det mer motstandsdyktig mot dropp i gulvet.

Baksiden på Xperia Z3 Tablet Compact er dørgende kjedelig, uten at det egentlig gjør noe. Til venstre Samsung Galaxy Tab Pro, som har en bakside i imitert skinn. Til høyre iPad Mini 3, som har en bakside i metall. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Om baksiden var enkel, er fronten ikke stort bedre. Du finner et Sony-merke oppe over skjermen når du holder den i høydeformat, og over skjermen kikker et lite kamera på deg. Ellers ser du bare en tynn stripe av plast rundt en rektangulær svart flate.

Når du tenner skjermen ser du at skjermen er blitt større i forhold til den totale overflaten på brettet. Mens Z2 Tablet har en bred ramme hele veien rundt skjermen, er rammen på langsidene av Z3 Tablet Compact ganske smal.

Lekende lett

Det er ingen sak å holde brettet i en hånd, også i breddevisning. Det veier nesten ingen ting, og det er tilstrekkelig med ramme på kortsidene til at du kan holde godt i brettet uten å dekke skjermen. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

En av de beste egenskapene ved Sony Xperia Z3 Tablet Compact er den lave vekten. I kombinasjon med et svært tynt chassis gir dette et brett du kan bruke svært lenge uten å bli sliten i hendene. Den for eksempel 10 prosent lettere enn Samsungs superbrett, Tab S 8.4, som er brettet det er mest naturlig å sammenligne med.

Skjermteknologien Sony benytter gir et svært bra bilde. Her benyttes en triluminos-teknologi, som gir ulik bakgrunnsbelysning på LCD-panelet. Triluminos gjør at mørke områder bli mørkere enn ved tradisjonell LCD-teknologi, der bakgrunnsbelysningen er lik over hele flaten. Sony kombinerer dette med sin X-reality-teknologi, og resultatet er en suveren skjerm for bilder, film, bøker, nettsurfing og arbeid med store regneark. Samsungs Tab S har høyere skjermoppløsning, men 1200 x 1920 punkter er skarpt nok i massevis.

Skjermen har ikke hvite piksler, men en standard RGB-matrise. Skjermen har ekstremt god innsynsvinkel, og er også blitt mer lyssterk for utendørs bruk. Skjermen er blank, og gir en del reflekser. Her er det imidlertid ikke så plagsomt at vi tenker mye på det. Den lyssterke skjermen vil under de fleste forhold trumfe refleksene på en grei måte. Ellers er svartnivå, kontrast og fargegjengivelse helt i toppsjiktet. Brettet har også en innstillingsmeny som lar deg justere fargetemperaturen og intensiteten, i fall du synes fargene kan bli litt vel overmettet.

Om du er opptatt av flerfingring, tillater skjermen på Xperia Tablet Z3 Compact at du bruker alle ti fingrene på en gang.

Gode menyer

Nå finner du menyfunksjonene på samme sted som på mobilen, og ikke rundt omkring i hjørnene på skjermen, slik tilfellet er på Xperia Z2 Tablet.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Sony benytter sitt eget brukergrensesnitt, Xperia UI. Det er ikke så veldig ulikt Googles originalgrensesnitt, men noen små forskjeller er det. Blant annet kan du se en oversikt over alle startpanelene.

Vi har ikke funnet noen overraskelser i Xperia UI. Du har som før mulighet for å trekke ned en statuslinje fra toppen av skjermen, og få oversikt over ulike hendelser som pågående eller avsluttede opp- og nedlastinger, meldinger, epost og så videre. Her finner du også snarveier til en del innstillinger.

Sammenlikner du med Z2 Tablet ser du at Z2 har applikasjonsmenyen oppe til høyre, mens den nå ligger midt mellom de andre faste ikonene på startskjermen, slik er Z3 Tablet Compact mer lik Sonys mobiltelefoner.

Multitasking

Den skjermen du kommer til når du slår på brettet og stryker over skjermen for å åpne skjermlåsen, kalles hjemskjermen. Denne kommer du også til om du trykker på det lille huset midt under skjermen. Dette er den samme «Hjem-knappen» som du finner under skjermen på de aller fleste mobiltelefoner. Kontrollene ligger på skjermen, og følger med når skjermbildet roteres. Her skiller brettet seg fra Samsungs Tab S 8.4, som har en fysisk hjemtast på fronten.

Et tynnere og lettere og mer hendig kompaktbrett skal du lete lenge etter.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Til venstre for det lille huset finner du tilbaketasten, mens du til høyre for huset finner en tast som åpner oppgavebehandleren. Denne viser en liste over programmer som er aktive. Det gjør det svær enkelt å skifte mellom applikasjoner, for eksempel om du jobber med et dokument, og så vil sjekke noe i en e-post, kalenderen eller på en nettside, for så å fortsette med dokumentet ditt. Du kan ikke dele skjermen mellom to applikasjoner, slik du kan på Samsungs brett.

Oppgavebehandleren gir deg også en enkel måte å avslutte programmer på. Du kan velge hvilke du vil avslutte ved simpelthen å trekke dem ut av lista.

Enkel tilpasning av menyene

Du får god oversikt over startpanelene ved å trekke startskjermen sammen så det åpnes en menykarusell. Her legger du enkelt til nye elementer eller paneler.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Du kan ha opp til sju startsider der du legger snarveier og miniprogrammer. Å legge apper eller moduler på disse skjermene er svært enkelt. Knip sammen hjemmeskjermen med fingrene. Da får du en oversikt over alle skjermbildene, og en meny som lar deg velge innhold som skal ligge på skjermen. Her kan du også velge bakgrunner, eller sette gjennomgående fargemotiver for menyene.

På Prisguide.no kan du bestille prisvarsling,
og få beskjed når Sony Xperia Z3 Tablet går ned i pris »

Sony Xperia Tablet Z3 Compact har den samme raske prosessoren som sitter i de fleste av toppmodellene innen mobil og nettbrett denne våren. Det betyr at den har Qualcomm 801-brikkesett, med en firekjernet Krait 400-prosessor. Produsentene klokker vanligvis disse kjernene til 2,3 GHz, slik Sony også gjorde på Xperia Tablet Z2. Nå har de imidlertid valgt å tyne prosessoren til 2,5 GHz.

Den praktiske forskjellen er forsvinnende liten. Viktigere er det at Sony-brettet skriver raskt til minnet, og at det er rikelig med RAM i brettet. Med 3 GB RAM er brettet klar for de tøffeste oppgaver du kan sette et Android-brett på. Grafikkdelen er Qualcomms egen, og heter Adreno 330.

Lynrask

I tillegg kommer at brettet har NFC for kjapp tilkobling til annet utstyr, eller til overføring av filer mellom brett, mobiler og PC-er med NFC-støtte. Bruksområdet for NFC blir stadig utvidet, og på sikt vil NFC kunne erstatte berøringsfrie nøkler, billetter, kredittkort og så videre.

Bluetoothbrikken i Xperia Tablet Z3 Compact støtter bruk av enheter med såkalt ultralavt strømforbruk. (BT 4.0). Det betyr at den kan brukes sammen med ulike typer BT-følere, som steketermometer, fuktmåler, pulsbelte, smartklokke og andre BT-dingser som trekker lite strøm.

Brettet vi har til test kan bruke MicroSIM-kort, og følgelig komme på nett over alt hvor det er mobildekning. Det støtter også LTE, bedre kjent som 4G. Du trenger ikke å være bekymret for at det skal være «feil» 4G-bånd heller. Xperia Z3 Compact støtter alle LTE-frekvensene, også 800-båndet som nå tas i bruk på stadig flere steder i Norge.

Overraskende god batteritid

Brettet fungerer utmerket med synkronisering av e-post og annet innhold mot Microsoft Exchange Server. Eller du kan velge en annen e-posttilbyder.

Tablet Z3 Compact kan brukes til vanlige mobilsamtaler. Du kan sette inn SIM-kort, og blant appene er det en anropsapp som lar deg slå et telefonnummer. Du kan også ringe ved å markere telefonnumre i kontaktlista. Du kan også sende og motta SMS og MMS.

Du kan bruke et rent data-SIM i brettet, men da mister du mobilsamtalefunksjonen.

Batteriet er på 4500 mAh, og gode funksjoner for strømstyring gjør at brukstiden mellom lading er svært god. Bruker du brettet til mer eller mindre sporadisk sofasurfing, vil du kunne vente i dager mellom hver gang du må finne frem laderen.

Brettet har akselerometer, magnetisme-sensor, lysføler og gyroskop.

På neste side ser du hvordan brettet scorer i bencmarktestene vi har kjørt på det.

Litt lite internminne

Tilgjengelig lagringsminne er noe flere av Android-produsentene er forbausende gjerrige på. Sony er ikke noe unntak.

Sony Xperia Tablet Z3 Compact kommer med 16 GB minne, men som en del andre aktører oppgir Sony her det totale minnet. Det avviker svært mye fra det du faktisk har tilgang til. Sletter du alt av apper, bilder, video, musikk, kontakter, epost og liknende, har du likevel ikke mer enn drøyt 11 GB tilgjengelig minne på brettet. Dette minnet fylles raskt om du laster inn et par HD-videoer og synkroniserer en offline-spilleliste eller to fra Spotify.

Du kan også koble brettet mot lagring på skytjenester som Dropbox, Box, Google Disk, Skydrive og så videre. Men det betyr at du enten må strømme data eller laste ned filene for å kunne bruke dem på brettet. Vi synes det er litt kjipt at Sony fremdeles avspiser oss med så liten lagringskapasitet. Ikke følger det med noe minnekort heller, men slike blir stadig billigere. Hvor dyrt det blir vil avhenge av hvor voksent minne du skal ha. I Prisguide.no finner du et 64 GB minnekort med brukbar hastighet til godt under 300 kroner.

Sony Xperia Tablet Z3 Compact koster noe over 4000 kroner. Det gjør at vi har høye forventninger til brettet. Så langt har vi sett att disse innfris i forhold til byggekvalitet, design og teknologi. Hva så med funksjonaliteten?

OfficeSuite er på plass

Brettet kommer med OfficeSuite7, som er et program der du kan åpne og behandle dokumenter. Det første dette programmet gjør når du starter det er å spørre om du vil installere en skrifttype-pakke. Denne koster ca 80 kroner. For disse pengene får du tilgang til 12 nye fonter, deriblant de vanlige Arial, Calibri, Verdana og Times New Roman. I tillegg får du de mindre brukte symbolfontene Webdings, og Wingdings 1-3.

Du kan droppe fontene og gå direkte til funksjonen for å opprette et nytt dokument. Før gav dette deg muligheten til å kjøpe fullversjonen av programmet, men nå er dette inkludert.

Sikkerhetsløsninger

Google har verktøyet du trenger for å finne igjen Android-enheten om den er kommet bort. Du kan zoome deg inn i kartet og se nøyaktig hvor brettet ditt er, eller i alle fall hvor det sist hadde kontakt med Internett. Du kan også låse eller slette brettet. Da blir det ubrukelig for andre straks det kobles til Internett.

Som bruker kan du spore brettet ditt via en nettside, og du kan sende kommandoer som låser eller sletter brettet. Proffbrukere som stiller krav til sikkerhetsløsninger kan merke seg at brettet lar seg fjernadministrere. Innholdet kan krypteres og brettet kan kjøre sikkerhetssertifikater. Bedrifter kan pålegge brukeren en sikkerhetspolicy for å få tilgang til bedriftsinterne tjenester.

Xperia Tablet Z3 Compact har mange nyttefunksjoner, og så vidt vi kan se mangler den bare én av funksjonene fra storebror Tablet Z2. Tablet Z3 Compact har nemlig ikke IR-port, og kan følgelig heller ikke brukes som universal fjernkontroll.

Av andre nyttefunksjoner kan nevnes Chrome, Androids egen nettleser, som her er installert side om side med den «gamle» WebKit-leseren i Android. Nettleserne fungerer bra, og hvilken av dem som er best avhenger mye av dine preferanser.

Vi er på vei til Krasnojarsk, litt nord for Mongolia, og skal ifølge Garmin være fremme klokken 17:34 (en eller annen dag). Vi kjører uten tissepauser i håp om å nå reisemålet før lisensen fra Garmin går ut.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

GPS-en er rask og presis, og har støtte for Glonass.

Kjører du i Norge kan du også bruke den nye appen til Gule Sider, og få gratis navigasjon som ikke krever at du er på nett. Skal du utenfor Norge må du kjøpe kart for å kunne benytte denne løsningen.

Et annet alternativ er å bruke den medfølgende navigasjonsappen fra Garmin. Denne kommer i en prøveversjon der du først må laste ned et kart. Gjør dette over Wi-Fi, så unngår du å tappe 1 GB av datakontoen på mobilabonnementet ditt. Europakartet spiser forøvrig omtrent ti prosent av minnet du har tilgjengelig på brettet ditt.

Alle tjenester er gratis de første 30 dagene. Deretter må du betale for en lisens.

Med Garmins navigasjonsløsning kan du blant annet sjekke hvor mye bilen krenger når du kjører i terrenget.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Husk likevel at dette er et Android-brett. Det betyr at du strengt tatt ikke trenger å bruke penger på navigasjon (ut over databruk), ettersom du allerede har tilgang til gratis navigasjon fra Google.

Et nettbrett er en underholdningssentral, og med sine interesser i spill, film og musikkbransjen har Sony de beste forutsetninger for å skape en komplett underholdningsopplevelse på Xperia Tablet Z3 Compact.

Sony spill

Sony er gode på musikk, også i nettbrettene sine.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Du kan selvfølgelig spille alle mulige Android-spill på brettet, og har du en PlayStation-sixaxis-kontroll, fungerer brettet trådløst med denne kontrollen.

Sony har med sin PlayStation posisjonert seg som en av de store innenfor spillkonsoller. Nå er ikke Xperia Tablet Z3 Compact noen spillkonsoll, men den kan langt på vei fungere som en. Med den nye funksjonen PS4 Remote Play kan du også spille Playstation 4-spillene dine på nettbrettet, forutsatt at du er i samme nettverk som konsollen din.

Brettet kan også brukes som tileggsskjerm om du spiller spill som støtter dette. Da kan du for eksempel ha et kart på nettbrettet som viser deg hvor du er i spill-verdenen. Spiller du på brettet kan du bruke den trådløse spillkontrollen med Xperia Z3 Tablet Compact.

Du kan selvsagt spille alle spillene på Google Play, men får i tillegg tilgang til flere spilltitler som er eksklusive for Sony.

Musikk og film

Brettet har alle Sonys underholdningstjenester, men du kan også velge å bruke Googles egne tjenester for film og musikk, eller du kan laste ned apper for Spotify, Wimp, Netflix eller hva det måtte være. Har du en TV-leverandør som tilbyr TV på brett slik for eksempel Altibox gjør med TV Overalt, vil brettet fungere som en utmerket ekstra-TV for kjøkken, sofa, soverom, eller hvor du måtte finne det formålstjenlig.

Skjermteknologien gjør brettet særdeles egnet for film og TV.

Åpne Xperia Lounge, svar på følgende spørsmål, og du kan vinne todagerstur til Island for å se stedene der filmen Interstellar er filmet. Hvilket spørsmål, Sony?

Walkman-appen inneholder en tjeneste som kalles Music Unlimited og minner om Spotify. Du kan dele informasjon om hva du spiller på Facebook, og den tekniske kvaliteten på lydstrømmen er god.

Siden brettet er vanntett kan du sitte i boblebadet og følge med på alt det du ellers måtte plassert deg foran TV-en for å få se.

Om du ikke liker balansen mellom bass, mellomtoner og diskant i hodetelefonene du bruker, kan du åpne en equalizer der du i tillegg til å kunne fremheve eller dempe enkelte frekvensområder, også kan starte og stoppe hodetelefon- og høyttalerinnstillinger.

Lagrer du musikken din på brettet, kan den spilles av i Sonys Walkman-app, eller i Googles Play Musikk. Begge musikkspillerne leverer bra lyd, men i Walkman-spilleren har du flere muligheter for individuell tilpasning. Blant annet kan du her aktivere lydforbedringsfunksjonen.

Kamera

Kameraet ha de samme smarte funksjonene som Sonys kameramobiler.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Kameraet på Xperia Tablet Z3 Compact er det samme som på forgjengeren. Det er bedre enn på enkelte andre nettbrett. Det tar bilder med 8,1 megapiksler oppløsning, og kan filme i HD. Det med HD-filming må du ta med en klype salt, for selv om det er mange punkter på bildesensoren, blir videobildene på langt nær så høyoppløste som HD-standarden legger opp til.

Et ankepunkt mot kameraet er at det mangler fotolys. Ellers finner du de samme funksjonene som på Xperia Z2, med «fremragende auto», HDR, panorama, scenevalg, bildeeffekter, seriefotografering og mer.

Vi lar oss ikke imponere over dette kameraet, som slett ikke er like godt som kameraet du finner på Xperia Z2, Z3 eller Z3 Compact.

Nederst på neste side kan du se noen bilder vi har tatt med brettet.

Xperia Tablet Z3 Compact har også et frontkamera du kan bruke når du er på Skype, eller om du vil ta selvportrett. Dette kameraet har en oppløsning på 2,2 megapiksler, og også dette kan gjøre opptak i full HD (1080p).

Brettet har ellers disse kamerafunksjonene:

 • 16x digital zoom
 • Forsidekamera for videoanrop
 • HD-videoopptak (1080p)
 • Exmor R™ for mobile image sensor
 • HDR for både bilder og videoopptak
 • Kontinuerlig bildeserie-modus
 • Motivgjenkjenning
 • Sweep Panorama
 • Smilregistrering
 • Ansiktsgjenkjenning
 • Berøringsfokus
 • Superior Auto

Skjermen kommer til sin rett

Sony har lagt til en solid underholdningspakke for den som er interessert i et abonnement.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Formatstøtten er det ikke noe å utsette på. Alle filene vi la inn på brettet lot seg spille av, men det mangler enkelte lydkodeker for video, blant annet DTS, DD og AC3.

Bildeforbedringen sørger for at også eldre filmer ser litt friskere ut i fargene. Forskjellen på å se film med og uten bildeforbedring aktivert, er betydelig. Skjermen på brettet har vi omtalt flere ganger allerede, men vi kommer ikke utenom å nevne den igjen. Vi har nemlig testet hvordan det er å se film på brettet. Setter du brettet i flymodus har du batteri nok til at du kan se film i rundt 8 timer sammenhengende uten å måtte lade.

Overføring av bildet

Har du Chromecast, eller en TV som støtter DLNA, kan du overføre bildet fra brettet til TV-en. Enda enklere er det om du har en Sony-TV. Da fører du bare brettet og fjernkontrollen til TV-en sammen. Når fjernkontrollen oppdager brettets NFC-brikke, sørger den for at resten går automatisk. Foreløpig er det bare noen få TV-er som støtter funksjonen.

Det er tilsynelatende ingen HDMI-utgang på brettet. Men ved hjelp av en liten adapter kan du koble HDMI-kabelen til brettets MicroUSB-port, som støtter MHL.

Ikke best på alt, her er noe alternativer

Sony Xperia Z3 Tablet Compact slår ikke sine argeste konkurrenter på alle områder, men er det eneste av disse tre som er vanntett. (Samsung Galaxy Tab S 8.4, Sony Xperia Z3 Tablet Compact, og Apple iPad Mini 3) .Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Om du trenger et lite og lett nettbrett med ypperlige funksjoner, og som i tillegg er vanntett, så er Sony Xperia Z3 Tablet Compact et svært godt alternativ. Men klarer du deg uten vanntett-biten, får du et brett med bedre kamera, enda heftigere skjerm og litt større batteri til lavere pris, nemlig Samsungs Galaxy Tab S 8.4.

Ønsker du å bruke minst mulig penger på et lite brett som ikke er helt ribbet for funksjonalitet, så kan du vurdere LG Gpad 8.3. Dette koster under halvparten av Sony-brettet, og har samme skjermoppløsning. Det er imidlertid en god del tykkere og tyngre, samtidig som skjermbildet er en god del svakere enn på Sony Xperia Z3 Tablet Compact.

Et tredje alternativ er Apple iPad Mini 3. Dette brettet har chassis i metall, og oppleves derfor som et mer eksklusivt brett enn Sony Xperia Z3 Tablet Compact. Du kan også få det med hele 128 GB minne, men da må du betale en nokså stiv pris. Minnekort støtter iPad ikke.

Benchmark, produktbilder og fotoeksempler

Tablet Z3 gjør det godt i ytelsestester. Tallene i parantes viser hva forgjengeren Z2 oppnådde i de samme testene.

Benchmark

I Geekbench 3 oppnår Sony Xperia Tablet Z3 Compact 2808 (2045) poeng, som er helt i toppsjiktet for nettbrett i dag. I AnTuTu når Xperia Tablet Z3 Compact hele 42347 (33627) poeng.

Geekbench 3 tester ytelsen på svært mange områder, og Sony Xperia Tablet Z3 er gjennomgående helt i toppsjiktet. AnTuTu er mer rettet mot grafikkytelse, og her gir Xperia Tablet Z3 med sin Adreno 330-brikke den beste brukeropplevelsen du kan få på et slikt brett i dag.

tynn-og-lett.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Produktbilder (Se nederst på siden for eksempelbilder fotografert med brettet)

Baksiden på Xperia Z3 Tablet Compact er dørgende kjedelig, uten at det egentlig gjør så mye. Til venstre Samsung Galaxy Tab S5 8.4, til høyre iPad Mini 2.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no
annonse