Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy Note 20 Ultra

Nye Galaxy Note lever opp til den svindyre prisen

Denne gangen stemmer det meste for Samsung.

Victus-glass gjør at Galaxy Note 20 Ultra skal tåle vesentlig mer enn sine forgjengere.

Nye Galaxy Note 20 Ultra er Samsungs nye flaggskipmobil. I likhet med forgjengeren S20 Ultra, er den svindyr og toppet med alt Samsung har å by på av teknologi. Men et stappfullt spesifikasjonsark er ikke alltid fasit - noe vi fikk se til fulle med den buggete programvaren Galaxy S20 Ultra kom med da den var fersk.

Og programvaren blir ikke viktigere enn på en telefon som Galaxy Note. Den digitale skjermpennen som følger med er ikke så nyttig uten en hel del spesialiserte funksjoner - og det er snakk om funksjoner som ikke ligger i Android fra før. Dermed har Samsung ekstra mye de må sørge for at virker i denne serien, sammenliknet med de fleste andre Galaxy-produktene som i stor grad baserer seg på Googles programvare, med mindre, og for en ganske stor del kosmetiske, tilpasninger fra Samsung selv.

Kamerahumpen er diger - men den ser nesten ut som noe som kunne kommet fra en gullsmed.

Den gode nyheten kan vi ta med det samme; Galaxy Note 20 Ultra er den beste Samsungen på mange år. Også med tanke på programvaren som følger med. Som vanlig ventes imidlertid oppdateringer når telefonene sendes ut til kjøpere, og disse oppdateringene har vært litt opp og ned i kvalitet. At telefonen fungerer tilnærmet bugfritt allerede er imidlertid et veldig godt tegn.

Den andre gode nyheten; kameraet har blitt langt bedre å bruke enn i S20 Ultra, og leverer stabil og knallgod kvalitet stort sett hele veien.

Men med en prislapp på 15.000 kroner ligger også forventningene skyhøyt.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G SM-N986B/DS 256GB
9.5
Imponerende
Helt rått

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G SM-N986B/DS 256GB

sitatSvindyrt og svinbra fra Samsung.

Fordeler

 • +
  Rask og nær prikkfri ytelse
 • +
  Ekstremt god håndskriftgjenkjenning
 • +
  Kamera tar meget gode bilder under alle forhold
 • +
  Antakeligvis den beste mobilskjermen
 • +
  Høy og god stereolyd rett fra mobilen
 • +
  Overflødighetshorn av funksjoner
 • +
  Pennen kan brukes som fjernkontroll
 • +
  Trådløs Dex gir datamaskinfunksjoner på TV-en
 • +
  Antatt lang levetid (tre storoppdateringer Android inkludert)

Ting å tenke på

 • Middels batteritid
 • Ekstremt dyr
 • Stereolyden har vært enda bedre i andre Samsunger
Pennemenyen spretter opp med en gang du tar pennen ut av mobilen.

Uvanlig diger kamerahump

Designmessig er Galaxy Note 20 Ultra en litt snodig skapning. Personlig synes jeg den er relativt pen å se på, men at telefonen har blitt så tynn i seg selv, at kamerahumpen stikker rundt to-tre millimeter ut fra baksiden får det til å føles litt som den har en legokloss stikkende ut fra seg i lomma.

Men heldigvis ser «legoklossen» temmelig bra ut, med blankt metall som ramme mellom kamerahumpen og baksiden, og senkede metallringer rundt hvert av kameraene.

Telefonen finnes i to farger. Helt svart, og en kobberfarget sak - som i og for seg også havner ganske nærme det som ofte har vært omtalt som «rose gold» av ulike mobilprodusenter.

Den siste av de to telefonene er soleklart den mest iøynefallende, men den har også en praktisk fordel. Der den svarte utgaven er blank på baksiden, og samler fingermerker som et uvær - har kobbervarianten en matt behandling av glasset på baksiden, som gjør at den i praksis omtrent ikke samler synlige fingeravtrykk. Ser du veldig godt etter, ser du gjerne noen fingermerker - men de skriker ikke mot lys fra riktig vinkel, slik fingermerkene på en blank svart overflate gjør.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G SM-N986B/DS 256GB

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G SM-N986B/DS 256GB

En fabelaktig skjerm

Det er et slitt refreng, men Samsung kan skjerm. Og årets Note 20 Ultra har i likhet med Galaxy S-modellene og tidligere Note-modeller en meget god Samsung-produsert OLED-skjerm.

Her får du ikke bare 120 hertz oppdatering som gjør telefonen ekstremt behagelig å bruke og se på - du får også variabel hastighet på skjermen. Det betyr at hvis skjermen kun viser et stillestående bilde, trenger ikke prosessoren å jobbe for å lage 120 bilder i sekundet. Det betyr bedre batteritid og mindre varmeutvikling fra prosessoren, som også til en viss grad får krefter til overs som kan brukes til andre ting som skjer i bakgrunnen - selv om dette primært er en jobb som grafikkdelen av prosessoren gjør.

Som vanlig kan skjermen justeres helt ned i nær 0 belysning, slik at mobilen kan brukes på sengekanten uten å fungere som en «Wake-up light». Det er også deilig med HDR-støtte som favner absolutt alt, og ikke bare video som allerede er laget med HDR-signal kodet inn.

Eksempelvis ble jeg sittende og se «We Hunt Together» i NRKs mobilapp, og uten Samsungs skjermfunksjoner skrudd på ble det en tidvis mørk opplevelse, der detaljer ikke var godt synlige i mange av de dunkle scenene. Men etter å ha skrudd på videoforbedringen ble opplevelsen langt nærmere den man nok ville fått med en «ekte» HDR-variant av serien - der telefonen selv tar seg av å lyse opp enkelte av de mørke delene av relativt mørke scener.

Stort mer behagelig telefon til å se bilder, Youtube eller hva som helst på skal du lete lenge etter.

Nå betyr ikke det at Samsung er alene om gode skjermer. I dag har det blitt et fokus, og du får liknende skjermer fra OnePlus, Motorola og Huawei - og samtlige mobiler koster betydelig mindre enn hva Note 20 Ultra gjør. Men de færreste skjermer har variabel hastighet, slik Samsungen har, og ikke alle mobiler har videoforbedring av typen som koreanerne driver med.

Samsung har laget den sannsynligvis beste skjermen vi har sett i noen mobil. Her kan de kunsten å lage lyssterk, fargeriktig og behagelig skjerm å se på til fingerspissene.

Et hav av funksjoner

Det finnes knapt nok en telefon på markedet med like mange unike funksjoner som Galaxy Note. Mobilen er utformet rundt den digitale S-pennen som bor i en liten garasje nederst på telefonen. Og selv om du kan bruke penn på mange mobiler, med helt vanlig Android-programvare, har Samsung gjort det til en greie at pennen skal gi merverdi.

I år har pennen byttet side i bunnen av telefonen, og befinner seg nå på venstresiden av mobilen. Samsung begrunner det med at det denne gang ikke er knapper på venstre side av telefonen - så pennen havner dermed i et mindre «travelt» område av telefonen. Men personlig hadde jeg foretrukket om den stadig var på høyre side av telefonen. Nedre venstre hjørne på telefonen har en tendens til å havne inni hånden jeg holder telefonen med, og dermed må det til litt justering på grepet og mer knoting enn vanlig før pennen er ute.

Men hvis du tar den ut mens skjermen er avslått, får du opp et enkelt skriveverktøy som dekker hele skjermen, der du kan lage små huskelapper til deg selv. Personlig irriterte jeg meg litt over at pennen var så knotete å ta ut at jeg titt kom borti låseknappen i prosessen - og dermed kom jeg inn til hjemmeskjermene mine i stedet for til notatfunksjonen. Men dette er sannsynligvis mest en vanesak.

Jeg synes ikke sidemenyen er spesielt nyttig, siden jeg uansett setter opp hjemmeskjermene med de samme appene. Men bruksmønster varierer, og kanskje synes du en ryddig og tom hjemmeskjerm med ekstra apper inn fra siden er best. Det kan uansett også skrus av.

Note-pennen har fortsatt innebygget batteri, og kan brukes som trådløs fjernkontroll for Note-serien. Det betyr at du kan bruke den som fjernutløser for kameraet, eller til styring av musikken på telefonen. Du kan også styre andre kamerafunksjoner eller Powerpoint-fremvisning med pennen.

Det har kommet til en rekke nye funksjoner i Notat-appen. Du kan for eksempel hente inn PDF-er og skrive rett oppå, uten å trenge Adobes signeringsapp - selv om den også normalt fungerer bra er den jo et ekstra steg mot å ha støtten rett i telefonen. Du skal også kunne ta opp lyd samtidig som du noterer og få alt sammen presentert på en tidslinje.

Galaxy Note-serien er en typisk mobilserie der man omtrent må bruke telefonen i et år før man har opplevd alle funksjonene den har å by på. I uken jeg har hatt telefonen har jeg ikke brukt alle, men mange av funksjonene. Og stort sett har de fungert meget bra alle som en.

Pennen havner i kroken av hånda når du holder mobilen med venstre hånd. Det betyr at å få den ut av mobilen krever at du skifter grep. Det oppleves som litt lite gjennomtenkt, men er sannsynligvis en vanesak.

Kamera som holder lovnadene

Med Galaxy S20 Ultra var kameraet en av de større skuffelsene. Det lovet 100 ganger zoom, uten å kunne levere annet enn en knapp som laget bilder som liknet på skjermdumper fra Minecraft. Den lovet den største bildesensoren noen gang i en Samsung-mobil - noe som resulterte i at den tok fantastiske bilder nå og da, men kombinasjonen av stor sensor og lyssterkt glass gjorde at mobilen tok ufokuserte bilder ganske ofte. Det gjør S20 Ultra fortsatt av og til, men Samsung har forbedret også det kameraet kraftig og flere av bugsene som plaget den da den var ny er borte. Eksempelvis er en irriterende fargeskifting mot grønt som ofte dukket opp på bilder man tok helt borte nå. Men perfekt er S20 Ultra-kameraet fortsatt ikke. Det kan ikke gi deg et fantastisk bilde hver gang, som er det du forventer når mobilen koster over 15 tusenlapper.

Med Note 20 Ultra ser det ut til at Samsung har anerkjent dette problemet. I stedet for det såkalte Time of Flight-kameraet i S20 Ultra har Note 20 Ultra fått en lasersensor, som ganske enkelt måler avstanden fra mobilen til motivet ditt, om det er innenfor fire-fem meters avstand.

Nå virker fokus på hovedkameraet hver bidige gang. I tillegg er programvaren så ryddig blitt at det går fort, og omtrent hvert eneste bilde - fra hovedkameraet - blir bra. Og kameraet er raskt nok til å ta gode bilder av dyr og barn i bevegelse, for eksempel, noe som var, og til dels fortsatt er, problematisk med S20 Ultra.

De sedvanlige Samsung-egenskapene hører til. Det betyr at fargene pumpes litt ekstra opp - og de kan se spesielt intense ut på OLED-skjermen hvis du bruker Livlig-innstillingen. Kontraster ser også ut til å fremheves litt ekstra. Kombinasjonen gir iøynefallende bilder som virkelig «popper» på skjermen. Det er absolutt ikke de mest naturlige bildene jeg har sett fra en mobil, men det er like fullt noen av de beste jeg har sett.

Vi får ta med at også mørkemodusen har blitt mye bedre enn den har vært. Det hjelper nok på her at hele kameraet oppleves som friskere enn i forrige toppmodell.

Med 50x zoom kan du faktisk lese ting på lang avstand som du ikke har nubbsjans til med bare øynene.

For zoomfunksjonen lover Samsung inntil 50x, som fortsatt er mer enn de kan holde - men ikke så idiotisk mye at alle legger merke til hvor dårlig det er. Det er et ekstra knepp på den optiske zoomen i Note 20 Ultra sammenliknet med S20 Ultra, og med inntil 20–30x fungerende zoom på forgjengeren havner vi i samme område med litt attåt i Note. Fullt 50x utslag gir ikke fabelaktige bilder her heller, men kan potensielt brukes til dokumentasjonsbehov. Dette kameraet fungerer imidlertid dårlig i mørket, men det er som forventet - nesten ingen optiske mobilzoomer har lyssterkt nok glass til å fungere særlig bra når det er mørkt. Det gjelder også Huaweis varianter. Oppå det hele treffer også fokuset dårlig ved zoom i mørket - som gjør det ekstra vanskelig å få noe ut av et innzoomet bilde. Men igjen; dette kameraet er ikke laget for mørkebruk, selv om det er mulig å torturere det litt i skumringsforhold.

Ultravidvinkelen er helt ålreit - og som vanlig ikke fullt på høyde med hovedkameraet, men den gir god fleksibilitet til kameraet når du trenger å få plass til mer i bildene.

Alt i alt er dette et kamera som lever opp til lovnadene fra Samsung.

Pennen har omtrent ikke merkbar forsinkelse, og er både god å skrive med og presis på skjermen. Skriftgjenkjenningen fungerer nesten skummelt bra - og med mine kråketær virker det nesten som om mobilen leser tankene mine. Det fungerer faktisk utmerket å for eksempel chatte med pennen som input.

Batteri og mobilbruk

Dette er en av de beste telefonene på markedet å se film fra, på grunn av den knallgode skjermen. Men lyden er litt middels - det er stereolyd her, men det kommer ikke voldsomt mye lyd fra topphøyttaleren. Dette er mer typen lyd jeg forventer fra telefoner som ikke har «ekte» stereolyd bygget inn, men der talehøyttaleren brukes til den ene stereokanalen. Likevel må det sies at Note leverer høy og klar lyd, og stereoeffekten fungerer greit nok - selv om det ikke er den beste stereolyden jeg har hørt fra en telefon.

På batterifronten har faktisk Note 20 Ultra fått noe mindre batteri enn S20 Ultra. Like fullt oppleves batteritiden som tilstrekkelig, om ikke voldsomt bra. Dette er en telefon du må lade daglig, og du får rundt 3–4 timer skjermtid ut av batteriet i løpet av den dagen. Du kan nok også oppleve lenger batteritid om hovedbruken er film, der egne, strømsnille mekanismer tar over. Det finnes vesentlig bedre telefoner for akkurat denne egenskapen - men for langt de fleste vil denne varigheten bety at Note 20 Ultra klarer seg gjennom dagen. At batteritiden oppleves som så lik forgjengeren, selv om denne har mindre batteri, har nok med to ting å gjøre; den adaptive skjermen som ikke trenger full gass fra prosessoren hele tiden, og at Samsungs programvare har blitt bedre og bedre siden S20 Ultra ble lansert i våres.

Det er verdt å få med at det følger med hurtiglader i esken. Noe annet ville vært spinnvilt til denne prisen. Men at telefonen kun støtter 25 watts lading er litt sært, gitt at S20 Ultra støtter hele 45 watt. Forgjengeren ble imidlertid også bare levert med 25-watts lading, så du måtte kjøpe ekstrautstyr for å benytte den raskeste varianten. Den nye Noten kan ikke akkurat anklages for å lade sakte - men de fleste konkurrenter til rundt 10.000 kroner og opp støtter enda raskere lading enn du får her. Det sagt; de mest ekstreme variantene av hurtiglading sliter nok vesentlig mer på batteriet enn den litt mer sedate varianten i Note 20 Ultra.

Lydkvaliteten under samtale har Samsung hatt god kontroll på i flere år, og den er prima også her.

Når du bruker Note-funksjonene kan de ganske ofte minimeres mens du gjør andre ting, og blir liggende som lettvinte snarveier på skjermen. Dette har vært med i Note-modellene en stund, men det er virkelig nyttig.

God og jevn ytelse

Et problem som har irritert meg med Samsung-mobiler tidligere er at samme hvor mye prosessorkraft de bygger inn, har brukeropplevelsen ofte vært litt knirkete. Programvare har stoppet litt opp her og der, og ofte på kritiske steder som ved bytte mellom landskapsmodus og portrettmodus - for eksempel på vei inn og ut av spill.

Disse tilfeldige stoppene er Galaxy Note 20 Ultra omtrent fullstendig fritatt for. Jeg har opplevd et par små bugs i løpet av min knappe uke med mobilen, men ingen som har gjentatt seg og ingen som har vært veldig plagsomme.

Blir hånd i hanske, men må jobbes med

I den grad noe oppleves som å stå i veien for ytelse på Note 20 Ultra, handler det mer om en annen av Samsungs tradisjoner; de overlesser produktene sine med informasjon og funksjoner - og mobilene varsler om det ganske ofte. Men også her er Note 20 Ultra bedre enn forgjengerne - det er rett og slett en mindre masete mobil enn S20 Ultra og Note 10 var før den. Sammenliknet med de beste i klassen er det likevel fortsatt en del som skal opplyses om også her.

Verdt å nevne er det at Bixby-hjemmeskjermen nå er borte og erstattet av en tilsvarende skjerm døpt Samsung Daily, og Google Assistent er forvalgt om du holder nede hjemknappen eller aktiverer via sveipegester, mens Bixby fortsatt såvidt lever hvis du langtrykker låsetasten.

Det virker uansett som om Samsung ikke lenger prøver å presse Bixby på oss i like stor grad som da de hadde en dedikert knapp til det på mobilene sine. Bixby hadde ikke vært så dumt hvis tjenesten støttet norsk, men å bli prakket på en taleassistent som bare snakker koreansk og engelsk virker mer som noe noen i en markedsføringsavdeling har fått gjennomslag for enn noe Samsung-brukere har ønsket.

Pennen er flyttet fra høyre til venstre side av telefonen. Det går litt ut over ergonomien. Høyttaleren i bunnen er kraftig, men telefonen kommer uten hodetelefonkontakt.

Samsung Pay er også en liten snubletråd når du er fersk bruker av denne telefonen. Jeg bytter som regel umiddelbart til sveipegester for å styre telefonen, og ganske ofte opplever jeg at upresis omgang med markøren som viser hvor du skal sveipe aktiverer Samsung Pay. Igjen er det snakk om en vanesak, og Samsung Pay kan skrus av eller byttes til Googles betalingstjenester hvis du ikke liker det.

En tredje snubletråd her er sidemenyen på telefonen. Den dukker opp hvis du drar fingeren inn langs kanten på skjermen. For meg er det kun en irritasjon - siden jeg uansett setter opp hjemmeskjermene mine med de samme appene, og ekstramenyen blir dobbelt opp. For andre kan det være annerledes - men du kan uansett deaktivere denne menyen.

Både penn og telefon er vanntette. Det anbefales ikke at man bader med produkter selv om de er IP-sertifiserte, men det gir en ekstra trygghet - og i nødsfall kan du være nesten sikker på at mobilen overlever hvis du for eksempel må ta bilde av en søt hund i vannkanten. Garanti og reklamasjon har en tendens til å likevel ikke dekke det om vann skulle trekke inn.

I korte trekk; Galaxy Note 20 Ultra yter meget godt, men den er så stappfull av funksjoner at den må tilpasses en del mer enn andre mobiler for å bli «hånd i hanske» for en ny brukers vaner og ønsker. Det er litt irriterende å måtte gjøre jobben med å flikke på alt, men etterpå ender man opp med en telefon som er nettopp hånd i hanske - og jobben må tross alt gjøres bare én gang.

Det er en lang rad av funksjoner her som jeg i større eller mindre grad har rukket å teste. Og i en test som kryper mot 17.000 tegn nødvendigvis ikke har plass til å få med.

Nytt og tilsynelatende ekstremt nyttig, er muligheten til å bruke Note «som PC» mot en skjerm som støtter trådløs bildeoverføring via Miracast - altså de fleste TV-er. Du får et slags skrivebord, og musepekerstøtte ved å dra fingeren på skjermen. Dette har jeg kun sett fungere i forbifarten, men det virket å være en veldig fin løsning - kanskje spesielt på møterommet, men også til lett jobbing i hjemmet.

Batteritiden kunne vært bedre. Utover det er Galaxy Note 20 Ultra et overflødighetshorn av en verktøykasse - der til og med 50 ganger zoom ikke er en helt gal påstand. Det funker faktisk - til sitt bruk.

Til slutt

Galaxy Note 20 Ultra er Samsungs beste mobil på flere år. Den har smidigere programvare enn tidligere, den tar bedre bilder enn tidligere - og hvis du lever med den tjukke kamerahumpen ser den også særdeles bra ut. At den er først ute med det spesielle Victus-glasset fra Corning gjør også at den potensielt overlever knall og fall fra større høyder enn tidligere modeller - og den skal og være mer ripetålig. Testproduktet har blitt behandlet på sedvanlig dårlig og slepphendt vis av undertegnede, og har likevel ikke fått en eneste ripe på en uke - det er forholdsvis uvanlig for mobiler i min bruk, så det kan bety at slitestyrken faktisk er bedret.

Middels batteritid sammenliknet med de beste konkurrentene er egentlig det eneste virkelige minuset her. Den stive prisen gjør også sitt til å dempe jubelen - det forventes at utstyret er bra når det koster hele 15 tusenlapper.

Ser vi til prisen får du det aller meste av de vanlige mobilfunksjonene Note 20 Ultra byr på fra en OnePlus 8 Pro til rundt 11.000 kroner - altså 4000 kroner mindre. For mange brukere vil forskjellen kunne oppleves minimal med en OnePlus Nord til under fem tusenlapper.

Men Note-serien er unik. Ingen annen mobil tilbyr et så nerdete fokus på penn og håndskriftfunksjoner som den gjør. Det gjør at den kobler seg litt av konkurrentenes prisjag og står på egne ben. Uhorvelig dyre ben, men like fullt. Hvis du vil ha noe som likner på totalpakken Note er, må du bla opp.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G SM-N986B/DS 256GB
9.5
Imponerende
Helt rått

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G SM-N986B/DS 256GB

sitatSvindyrt og svinbra fra Samsung.

Fordeler

 • +
  Rask og nær prikkfri ytelse
 • +
  Ekstremt god håndskriftgjenkjenning
 • +
  Kamera tar meget gode bilder under alle forhold
 • +
  Antakeligvis den beste mobilskjermen
 • +
  Høy og god stereolyd rett fra mobilen
 • +
  Overflødighetshorn av funksjoner
 • +
  Pennen kan brukes som fjernkontroll
 • +
  Trådløs Dex gir datamaskinfunksjoner på TV-en
 • +
  Antatt lang levetid (tre storoppdateringer Android inkludert)

Ting å tenke på

 • Middels batteritid
 • Ekstremt dyr
 • Stereolyden har vært enda bedre i andre Samsunger
OnePlus 8 Pro 128GB
En rimeligere toppmodell

OnePlus 8 Pro 128GB

fra 5797:-

Hvis du klarer deg uten pennen får du et toppers kamera og fantastisk ytelse av OnePlus' toppmodell. Menyene oppfører seg prikkfritt, og telefonen er tett. Noe bedre batteritid og målt ytelse får du også - selv om det er lite som skiller på den opplevde ytelsen mellom de to telefonene. Mye for pengene er det fortsatt ikke - men det er rundt 4000 kroner billigere enn Galaxy Note. Om det er en veldig, veldig god toppmodell - men ikke en verktøykasse - du trenger, så er dette tilnærmet fasit i år.

OnePlus Nord 128GB
Helt inntil toppmodellene for 5000 kroner

OnePlus Nord 128GB

fra 2890:-

OnePlus Nord koster faktisk bare en tredel av det Galaxy Note 20 Ultra gjør. Og til den prisen skulle man tro du ikke fikk allverdens. Men Nord er unntaket. Den er lynende rask, den har god batteritid og svært god kameraytelse - selv om det siste skyldes mer programvare enn de fysiske kameraene som ikke er blant de nyeste. Den er sikret mot sprut, men ikke helt tett. Den har høytytende skjerm - men bare ved 90 hertz, og ikke variabelt inntil 120. Den er i grunnen nest best på omtrent alt - og det blir det en vanvittig god totalpakke av. Om du ikke føler at du trenger hverken skjermpenn eller å tømme kontoen, er dette et fornuftig sted å plassere pengene.

Samsung Galaxy S20 SM-G980F 128GB
Toppmodellfølelsen uten like høy pris

Samsung Galaxy S20 SM-G980F 128GB

fra 5819:-

Hvis du ikke trenger penn, men liker Samsung, er det fullt mulig å få godfølelsen fra Note i en billigere telefon. Her trekker vi frem den helt vanlige Galaxy S20-modellen - og ikke hverken 5G-utgaven eller Ultra. Det skyldes at 5G rett og slett er lite utbredt, og man ser for seg at 4G vil få et relativt langt liv ved siden av 5G uansett. For de fleste er 4G raskt nok, og Ultra-modellen - som fortsatt ikke helt er i mål med å utnytte kamerapotensialet sitt er faktisk dyrere enn Note 20 Ultra. Galaxy S20 får du kjøpt fra rundt 8000 kroner - og den er et prima valg, som tar gode bilder hver gang, har utmerket ytelse og tilstrekkelig batteritid. Skjermen er, som alltid hos Samsung, blant de beste du har sett.

annonse