Tek.no

Test

The Dog Problem

Søt musikk - lukter dette klisjé?
16 Juni 2008 07:00

Den deprimerte forfatteren Solo (Giovanna Ribsi) går til psykolog like ofte som de fleste går på jobben. Nå er han blakk, og spør psykologen hva han skal gjøre; han har ikke råd til flere timer, men trenger fortsatt hjelp. "Har du noen gang vurdert å skaffe deg et kjæledyr?" svarer psykologen. Solo kan ikke tro sine egne ører. Er det virkelig en så enkel løsning på problemet?

Han går til innkjøp av en hund senere samme dag, men får raskt erfare at hunder både tisser og bæsjer og er lite lystne på å gå ut på verandaen når nøden melder seg. Solo har i utgangspunktet ikke den sterkeste psyken, og han leter desperat etter noen som vil kjøpe den lille hunden. Virkelig ille blir det imidlertid når det blir rift om hunden, og Solo finner ut at han har mest lyst til å beholde den selv.

Klisjéfylt - på en original måte

Hvilke assosiasjoner får du om jeg sier "amerikansk komedie"? Standardsvarene er lite flatterende; oppbrukte arketyper som nerden, skjørtejegern, heite jenter, gangsteren, usammenhengende og uoriginal historie, lite overbevisende skuespill med mer. "The Dog Problem" har alt dette, men har gjort noen smidige og vellykkede unnamanøvre for å styre unna de verste klisjegrøftene.

Til filmens fordel bør det påpekes at skuespillet er jevnt over bedre enn forventet. Selv de rollefigurene det er minst sannsynlighet for å møte på gata blir ikke overspilt i noen tilfeller, og skuespillerne fortjener kraftfull applaus for det. Protagonisten Solo knytter tette bånd både til hunden og filmseere; varmen og sårbarheten han utstråler fra tid til annen kan lokke frem både tårer og smil.

Søtt og sjarmerende

Hva kan være søtt med en mann og en hund? Undertegnede, som tilhører den feminine delen av befolkningen, kunne snakket i timesvis om hvor søtt det er å se menn vise kjærlighet ovenfor små skapninger som babyer, hundevalper eller andre dyreavkom. Istedenfor å høre på mitt tullprat kan du jo alltids se "The Dog Problem" isteden. Sjansen er stor for at du får et svært godt inntrykk av hva som faktisk er "gulligt" ved menn i omsorgsroller - selv om mannen i dette tilfellet er en lettere forstyrret forfatter.

Skuespillerne gjør en overraskende god jobb.

Det later forøvrig til at undertegnede anmelder har en forbannelse hengende over hodet når det gjelder ekstramateriale. Bonussnadderet på "The Dog Problem" er over på under et minutt, har en underholdningsverdi på litt under null og gir vond ettersmak. Tvi.

Konklusjon

"The Dog Problem" er en erketypisk amerikansk komedie med den lille vrien som gjør at den skiller seg ut fra mengden. Filmatiseringen av forholdet mellom valp og eier er til tider søtt og varmt som nystekt Creme Brulée, men jevnt over ikke god nok til å hoppe lenger opp på karakterstigen. Ekstramaterialet hjelper forøvrig heller ikke - snarere tvert imot.

annonse

Les også