Test

Motorola V3xx

V3xx har det sedvanlige Razr-tastaturet. (Alle foto: Marius Valle)

Design, skjerm og menyer

Telefonen er heller ikke spesiel tykk.

Motorola fortsetter å ri Razr-serien sin. Denne gangen har vi fått ta en nærmere titt på selskapets nye variant med super-3G, V3xx.

Vi vil gjerne takke Elprice.no for utlånet av Motorola V3xx.

V3xx er ikke telefonen du kjøper for å skille deg ut. Designen er nemlig prikk lik Razr V3 og V3i. Motorola har med andre ord ikke noe ønske om å fornye designen sin.

Og det er sikkert greit nok om du liker Razr-telefonene. V3xx er nemlig ikke store karen, selv om Razr-modellene ikke lenger er de minste i butikkene.

Razr-taster
Også når du åpner V3xx ser den helt lik ut som sine forgjengere. Du finner for eksempel den samme tastematten i metall som de andre Razr-, Rizr og Krzr-modellene har.

Dette fungerer greit, siden tastene er skilt fra hverandre med en gummirand. Det er imidlertid enklere å treffe feil tast på dette tastaturet enn på andre løsninger.

På utsiden av telefonen finner du taster til å styre lyd, starte kameraet, og en valgfri programmerbar "smarttast".

Det er ikke noe å si på byggekvaliteten. Fremsiden og batteridekselet er utført i metall, mens resten er i plast. V3xx føles solid.

Det er heller ikke noe knirking eller noe slark som er verdt å nevne. Noe annet hadde for øvrig vært merkelig, med tanke på at Motorola har brukt denne designen i over to år.

V3xx bringer alt i alt ikke noen designmessige nyheter til markedet. Det er det heller ikke nødvendigvis noe galt i, siden denne designløsningen fungerer bra. Dette er nemlig en telefon som lett sklir ned i de fleste lommer.

V3xx har de vanlige Motorola-menyene.
Skjermen er skarp og klar.

Skarp skjerm
Motorola har utstyrt V3xx med en flott 2,2 tommers skjerm. Den er skarp og lyssterk, og en fryd å kikke på bilder og video med, og fungerer bra til spill og nettsurfing.

På utsiden av telefonen sitter det en liten fargeskjerm. Denne er langt fra lyssterk og skarp, men den duger fint til de oppgavene den har, altså å vise klokken og om noen har ringt eller sendt SMS.

Motorola-menyer
Vi har benyttet anledningen til å klage over Motorolas menyer når vi har testet selskapets telefoner tidligere. De største ankepunktene har vært rotete oppsett og dårlige oversettelser.

Denne gangen skal vi imidlertid se nærmere på hva som faktisk har blitt bedre. Selv om hovedmenyen er den samme triste Motorola-menyen vi er vant til, har det skjedd ting i undermenyene.

Først og fremst setter vi pris på multimediamenyen i V3xx. Her kan du enkelt finne frem musikk, video, bilder eller annet multimediainnhold. Spesielt liker vi at du kan finne musikk med søkekriterer som artist, sjanger, album, komponist, samtidig som du kan bla igjennom all musikken din.

Innstillingsmenyen er også mer oversiktlig, med de forskjellige innstillingsvalgene sortert med ikoner. Vi syns imidlertid fortsatt at innstillingsvalgene er delt opp i for mange ulogiske kategorier.

Menyene er ellers lynraske i responsen, og du slipper å vente på at ting skal skje. Vi liker også at de fleste undermenyene nå er ikonbaserte i stedet for tekstlistebaserte.

Vi syns fortsatt at Motorolas menyer henger etter konkurrentene med tanke på brukervennlighet og intuitivitet.

For eksempel kommer feilmeldiner opp i motsatt rekkefølge av hva vi er vant med fra andre telefoner, slik at de med ett virker fullstendig ulogiske. Vi syns også menyene har litt mange valg, og at de samme valgene går igjen. Videokameraet finner du for eksempel to steder i menyen.

Menyene er heller ikke spesielt pene. Det er imidlertid en vanesak, så det er for all del ikke umulig å venne seg til.