Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Gigabyte P55A-UD6

Innledning

8. september ble Intels LGA1156-plattform lansert. De nye prosessorene kombinert med det ferske brikkesettet P55 for plattformen, skulle tilby Nehalem-prosessorenes ytelse også for dem som syntes et X58-system var i dyreste laget. På nyåret ble en rekke nye prosessorer for LGA1156-plattformen lansert, og kunne skilte med 32-nm teknikk og integrert grafikkprosessor.

Selv om P55-brikkesettet ikke støtter Intels nye integrerte grafikkprosessor, er brikkesettet forsatt aktuelt for mange. Vi har tidligere sett på hovedkort utstyrt med P55-brikkesett fra MSI, Asus og Gigabyte. Sistnevnte var representert av modellen P55-UD5, et kort som imponerte på mange områder. Enda ett kort fra Gigabyte har nå funnet veien til testbenken, vi ser nærmere på Gigabyte P55A-UD6.

Den nye toppmodellen kan blant annet skilte med 6 minnespor, USB 3.0 og SATA 3.0.

Takk til Gigabyte som sendte hovedkortet til test.