Tek.no

Test Asus ROG Phone 2

ROG Phone 2 er nydelig til spilling, og enda litt til

Men til Fortnite er det bedre alternativer.

Gamingtelefonen ROG Phone 2 fra Asus ser svært spesiell ut, men den har egenskaper alle kan sette pris på. Hvis man kan leve med designen, altså.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim
9 Nov 2019 06:00

Telefon til å spille på, sa du? Frem til nå har svaret vært en helt vanlig iPhone, eller kanskje en Huawei eller en Samsung. Men PC-produsentene mener fortsatt at spillmobiler skal være noe utenom det vanlige.

Asus og Razer er størst på disse mobilvariantene så langt. Og i dag skal vi se nærmere på denne høstens ROG Phone 2. Som navnet antyder følger den opp den originale ROG Phone-mobilen som kom i fjor. Her er det mye som ikke er som vi er vant til.

Hele designen er veldig annerledes. Telefonens ytterkanter er riktig nok avrundede, slik de er på mobiler flest, men på forskjellige steder bryter det inn en kantete gamer-estetikk. Kamerahumpen på baksiden er en slags trapesliknende mangekant, og langs høyre del av baksiden går det en skråstilt ... greie, med det som ser ut som ventiler øverst. På midten av baksiden; et intenst fokuserende øye, som kan lyse opp i ulike farger. Javel - dette er åpenbart ikke en iPhone.

Mer ordinær forside

Forsiden av telefonen ser langt mer tradisjonell ut. En stor skjerm på midten og veldig smale rammer på langsidene. Øverst og nederst har ROG Phone 2 litt mer å ta i enn telefoner flest for tiden, og det er naturlig nok, gitt at den skal fungere som spillmaskin. Det krever også litt plass å bygge inn de kraftige stereohøyttalerne som er her.

En viktig del av det som gjør denne telefonen spesiell har med nettopp skjermen å gjøre. Dette er intet mindre enn en 120 Hz AMOLED-skjerm. Hvis du ikke liker tall og forkortelser betyr det kort sagt dette; vi snakker antakeligvis om markedets aller mest behagelige mobilskjerm å hvile øynene på. For deg som spiller snakker vi også om den raskeste.

Skal du spille PUBG på telefonen er ROG Phone 2 en av de aller beste, om ikke den beste, telefonen du kan gjøre det på.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Den vanvittige skjermen og lyden i høyttalerne er forøvrig ekstremt enkle å fordype seg i ved filmtitting. Frontplasserte stereohøyttalere med bredt lydperspektiv og stor og lyssterk HDR-skjerm med rask oppdatering er en fryd å se Netflix, Viaplay eller Prime Video på.

Dette er ikke en design som appellerer til alle. Antakeligvis appellerer den heller ikke til alle gamerne der ute. Men for noen er dette kult, og estetikken er den samme som du finner i alt fra gamingstoler til Asus’ egne ROG-skjermer. Den gir kanskje mening som en slags motkulturdesign til de mer trauste telefonene som også må se ut som de har noe å gjøre på et møterom.

Gaminginspirerte menyer

Menyene i ROG Phone 2 er, vel ... de ser veldig ut som menyene i futuristiske spill. Alle ikonene til de ulike appene er rundet, og rundt seg har de det som kan se ut som et slags sikte. Asus’ egne apper har dessuten relativt enkle design i neonfargede striper. Eh, friskt dette her, Asus. Det hele ser vel kanskje mer påtvunget ungdommelig ut enn særlig lekkert og brukbart. Men du kan ta bort hele ROG-designen om du vil. Da lander du tilbake på en design som ser mer ut som ren Android fra Google, men med enkelte innslag av «Asusk» design her og der.

Selvfølgelig må menyene også være litt ekstra «gaming». Du kan heldigvis velge bort menystaffasjen hvis du vil.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Bruksmessig er det mye nyttig her. Asus har faktisk noen idéer som selv ikke garvede mobilprodusenter som Samsung eller Apple har hatt gjennom sine drøyt ti år på markedet. For eksempel kan du aktivere roaming for én gangs bruk, slik at bryteren er av til neste gang du skal utenfor landet. Min største vanlig bommert er at jeg glemmer roamingknappen på, og samtidig lar apper oppdatere seg via 4G. Det straffer seg noen ganger når jeg lander utenfor Europa og roamingknappen fortsatt står på. Det er et problem ingen Asus-telefon vil gi deg.

Menyene er lynende kjappe, og det samme er berøringsresponsen i denne telefonen. Ifølge spesifikasjonene sjekker den etter tastetrykk raskere enn noen annen mobil. Det er i det hele tatt ingenting å utsette på ytelsen her. Selv ikke de ganske vanlige små rykk-og-nappene fra Android-mobiler er noe sted å finne i denne mobilen.

Er den noe tess til gaming?

Asus sier de har laget ROG Phone 2 for å ikke bli varm og for å ikke skru ned hastigheten ved varme. Min erfaring er at den målte hastigheten kan variere ganske mye. Og i Fortnite spretter bilder-per-sekund-måleren rundt. Av og til responderer heller ikke alt helt knirkefritt i akkurat dette spillet. Men akkurat Fortnite krever optimaliserte telefoner for å fungere bra.

USB-C-kontaktene er plassert sånn at kablene ikke kommer i veien når du spiller.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I Fortnite-konkurrenten PUBG er opplevelsen langt, langt bedre. Redaksjonens mest drevne PUBG-spiller kommenterer at spillet virker å dra nytte av den lynraske skjermen. Ergonomien i telefonen, med avrundede hjørner og mulighet for viftekjøling av hendene som holder den talte også positivt, ettersom mobiler pleier å bli svært varme over tid.

Vi kjørte også Antutu mangfoldige ganger på rad på Asusen side om side med OnePlus 7T Pro (McLaren). Det er knapt mulig å merke forskjell i nedskruing av prosessorhastigheter eller andre egenskaper. Den eneste større forskjellen jeg ser er at Asusen tidvis har større hopp ned i ytelsestall enn OnePlusen, men øyeblikket etter er ytelsestallene helt like igjen, og da har det neppe med temperatur å gjøre. I PUBG merket vi heller ikke noe til dette.

Du kan henge en vifte på baksiden. Ifølge pressemateriellet skal den kjøle hendene dine og telefonen. Det er nok mest hendene dine som drar nytte av denne - men der hjelper den til gjengjeld godt.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Mer gjennomtenkt for spillerne

Ved siden av sporadiske søkk i målt ytelse er den andre forskjellen på ROG Phone 2 og OnePlus 7T Pro i praksis at førstnevnte ofte kan bli en del varmere, men viften som følger med og kan hektes på bak kompenserer en god del for det.

Les også
OnePlus 7T Pro: Endelig en spesialtelefon som ikke koster skjorta

Ladeporter plassert i bunnen eller i ene hjørnet på telefonen gjør at du slipper å ha en kabel som stikker ut mellom fingrene dine når du spiller og lader samtidig. De såkalte Air Triggersene fungerer omtrent som skulderknappene på en spillkontroll, og kan settes opp for å styre knapper på skjermen så du slipper å trykke over grafikk du ser på.

Til sist er det de små tingene, som at lydstyrken og kvaliteten fra de frontrettede stereohøyttalerne er fenomenal, og at skjermen i motsetning til mange andre mobiler ikke er avrundet som gjør dette til en mobil som uvanlig godt egnet til spill.

Gamingtelefon til fotografering?

Kameraene på baksiden av ROG Phone 2 er akkurat de samme to kameraene du finner på baksiden av den vesentlig billigere, men svært så fotokapable, Zenfone 6-modellen de slapp tidligere i år.

Kameraet i ROG Phone 2 ser kanskje annerledes ut enn det du finner i Asus Zenfone 6, men det er akkurat det samme under den kantete designen.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det betyr at du får relativt grei funksjon fra skumring og ned til noenlunde mørkt. En nattfotomodus gir deg god hjelp, men klarer seg ikke fullt så langt inn i natten som de beste modellene fra Apple og Huawei.

På dagtid blir bildene pent eksponerte og som regel uten større synlige feil som større utbrente områder eller for synlig overoppskarping. I det hele tatt gjør ROG Phone 2 en meget god figur på foto, og mangler først og fremst finpussen fra de aller beste.

Funksjonsmessig er det verdt å merke seg at den mangler ting fra de aller beste. Det er ikke de aller mest brukte funksjonene det dreier seg om; du får ikke optisk zoom her og du får heller ikke makrofunksjon. Både Huawei og OnePlus oppnår ned mot to centimeter nærgrense for bilder av bittesmå ting.

Noe tess som vanlig telefon?

Det er mange delte ønsker mellom gamere og folk som bare bor på telefonen. Ett av dem er lang batteritid, og med hele 6.000 mAh batterikapasitet er ROG Phone 2 et monster på batteritid. Den varer og varer, og klarer seg fint i tre dager hvis du ikke bruker den tungt.

Hurtig opplading er også et pluss, og med hurtiglader i pakken går det raskt å fylle det svære batteriet igjen.

Responsiv og presis skjerm er en annen ting alle bør vite å sette pris på. Det gir deg et overtak i spill, og det gir deg et overtak mot ordboken når du taster tekstmeldinger. Lyden i høyttalerne er også god når du ringer, og ikke minst vet den å bråke når noen andre ringer deg.

Med sitt digre batteri, sin gode ytelse og sin fantastiske skjerm er det slett ikke bare gamere som kan sette pris på ROG Phone 2s gode sider. Men så var det designen, da.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En telefon for deg som spiller mye

Så hva er en ROG Phone 2? Vel, det er en merkelig designet telefon. Jeg har til gode å se noen bryte ut i henrykt dans over RGB-lyset på baksiden og det kantete ytret. Et hevet øyenbryn er langt vanligere reaksjon.

Designen har imidlertid sine fordeler, og hvis du spiller mye på mobilen ser du små forbedringer mot mobiler flest nesten overalt. Rent teknisk er det ikke fryktelig mye som skiller en ROG Phone 2 fra en OnePlus 7T Pro. Men praktisk er det mye. Viften som kjøler hendene dine mens du spiller. De to ulike USB-C-portene som gjør at du kan lade fra ulike steder på siden av telefonen, og uansett slipper å holde fingrene sprikende rundt ladekabelen mens du spiller.

Du kan også kjøpe et lass av gamingorientert utstyr til, som du knapt finner til noen annen telefon på markedet. Samtidig er ikke absolutt alt stas her. En OnePlus oppfører seg litt jevnere ytelsesmessig. En Huawei kjører Fortnite mangfoldige ganger bedre - fordi spillet er tilpasset den.

Hvis du virkelig, virkelig spiller ofte og lenge på mobilen din er en ROG Phone et meget godt valg. Den er et ålreit valg også for deg som tåler designen og bare vil ha en god telefon med kjempelang batteritid også.

Asus ROG Phone 2
8.5
Meget bra

Asus ROG Phone 2

sitat"Det merkes at ROG Phone 2 er skapt for gamere, men har egenskaper alle kan sette pris på."

Fordeler

 • Krysse av
  Fantastisk skjerm
 • Krysse av
  Rask maskinvare
 • Krysse av
  Praktisk plasserte ladeporter
 • Krysse av
  Håndkjøler følger med
 • Krysse av
  Digert batteri og god batteritid
 • Krysse av
  Hodetelefonkontakt
 • Krysse av
  Virtuelle skulderknapper
 • Krysse av
  Rask lading
 • Krysse av
  Kraftige stereohøyttalere

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke trådløs lading
 • Bytt
  Blir i varmeste laget over lang tids bruk
 • Bytt
  Fortnite kjører ikke bra på denne
 • Bytt
  Designestetikk du hater (eller elsker?)

Alternativer til ROG Phone 2

annonse

Les også