Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestLenovo Yoga 3 Pro

Vi har testet verdens tynneste bærbare PC

Lenovo gjør mye bra med sin superfleksible Yoga 3 Pro, men noen kraftkar er den ikke.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Hovedside

Vi fikk en aldri så liten a-ha-opplevelse da vi testet Lenovos knalloransje Yoga 2 Pro i vinter. Den utmerket seg med sin utrolige fleksibilitet og gode nettbrettopplevelse. Under en lansering i London forrige uke ble arvtakeren, Yoga 3 Pro, presentert med pomp og prakt, og med store forventninger har vi nå testet den.

Yoga 3 Pro kan for et utrent øye se ut som en hvilken som helst annen bærbar datamaskin. La deg likevel ikke lure, for ved å ta et godt tak i skjermen og dreie den helt rundt, sitter du med et fullverdig og kraftig nettbrett i fanget på under to sekunder.

Teltmodus.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Tilpasser seg deg

Den særegne konstruksjonen tillater nemlig at skjermen enkelt kan bøyes bakover inntil 360 grader og legges mot baksiden av tastaturet.

Moro er det også at Yoga 3 Pro har en stor og svært høyoppløst 13,3-tommers skjerm, så om du tolererer at den veier en del mer enn et standard nettbrett har du slått to fluer i en smekk.

Om vi slipper maskinen i en av endene, bøyer ikke noen av delene seg. Skjermhengslen i midten er så sterk at den holder linjen. (Foto: Jørgen Elton Nilsen, Tek.no)

I denne såkalte «nettbrettmodusen» deaktiveres tastaturet og du kan rotere bildet på skjermen i den retningen du ønsker. En egen bryter låser bildet vannrett eller horisontalt, og du har også enkel tilgang til dedikerte volumknapper på den ene kortsiden.

Rett under skjermen ligger en Windows-knapp som bringer frem startmenyen med apper, som er en fornøyelse å bruke på den store skjermen.

Yoga 3 Pro kan likevel ikke bare brukes som et nettbrett. Maskinen utnytter sin fleksibilitet til det fulle og har ytterligere to moduser i tillegg til «Bærbar PC-modus» for teksproduksjon og «nettbrettmodus» for nettsurfing og lesing av e-bøker.

Ved film- og bildevisning eller videochat, lar for eksempel «Stativmodus» deg komme nærmere skjermen, mens «Teltmodus» hjelper deg å bruke skjermens berøringsfunksjoner uten at den rører seg det spor. Da står maskinen på hvert sitt ben med minimal berøring mot underlaget. Dette er nyttig om du bruker maskinen på kjøkkenet for å vise oppskrifter, ikke vil smule oppi tastaturet ved frokostbordet, eller om du holder på med presisjonsoppgaver hvor rekyl fra skjermen må unngås.

Skiftet mellom alle fire modus går lynraskt ved å dreie skjermen innenfor visse vinkler. Dette trenger du noen ganger begge hender for å gjøre, da bakenden følger med på lasset når du griper fatt i skjermen og åpner den.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Verdens lekreste skjermhengsle

Alt dette er likevel gammelt nytt. Fleksibiliteten var på plass allerede i Yoga Pro fra 2013. Noe Lenovo har fokusert mye på med sin nyeste modell er heller en nyutviklet og forbedret skjermhengsle. Ikke så rart, for den utgjør i grunnen brorparten av de fysiske endringene maskinen har sett siden toeren.

Skjermhengslen teller nå seks i antall, mot bare to tidligere, og hver og en av dem minner om små miniutgaver av metallreimen du ellers finner på et armbåndsur. Hver av hengslene er satt sammen av over 800 små aluminiumsdeler. Dette må uten tvil ha ført til en svært komplisert og kostbar produksjonsprosess, men etter å ha prøvd den nye hengslen er vi overbeviste om at det var nødvendig å legge ressurser ned i denne ofte oversette detaljen. Spesielt på denne maskinen.

Dette kommer av at du bøyer og vrir mye mer på en Yoga enn noen annen bærbar, og den oppgraderte hengslen er så solid og sterk at den skal tåle behandlingen langt bedre enn tidligere. Den nye hengslen lar deg for første gang legge maskinen helt paddeflatt, og setter en effektiv stopper for at skjermen svaier frem og tilbake etter at du har rørt ved den.

Skjermhengslen gir maskinen et røffere utssende. (Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Funksjonsmessig er den dermed godt forsvart, noe som leder oss over til det nest viktigste punktet. Den gjør også under med utseendet til maskinen. Nesten utelukkende takket være den tøffe skjermhengslen, med både bling, lekre detaljer og solide materialer, får den Yoga 2 Pro til å fremstå som en leke i forhold.

Yoga 3 Pro er syltynn og måler bare 1,18 cm sammenfoldet. (Foto: Jørgen Elton Nilsen, Tek.no)

Lettere og tynnere

Yoga 3 Pro er hele 17 prosent tynnere enn forgjengeren og måler kun 12,8 millimeter. Ifølge Lenovo gjør dette maskinen til verdens tynneste av sitt slag. I tillegg er den med sine knappe 1,2 kilogram lett som en fjær, og veier 14 prosent mindre enn Yoga 2 Pro. Den eneste bærbare datamaskinen som kunne ha truet maskinen på vekttronen, Vaio Pro, har Sony tatt av markedet.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Vekt- og størrelsesreduksjonen er selvsagt grunnen til at resten av maskinen ikke også er laget av aluminium. Vi skulle likevel ønske oss at Lenovo tilbød en noe tykkere og tyngere utgave hvor de tok den helt ut, for plastmaterialet som valget falt på for Yoga 3 Pro er bare akkurat sterkt nok. Om vi løfter maskinen i bare ett av hjørnene kan vi høre at plasten sliter litt med å bære vekten. Det kan «knase» i plasten enkelte ganger. Når vi prøver å bøye maskinen selv oppnår vi likevel ikke mye, så den føles nok bare noe svakere ut enn den faktisk er. Kanskje fordi den er så tynn.

Oppdatert 31.10.2014:
Modellen vi testet var en tidlig utgave av maskinen som ikke skulle selges i butikken. Etter å ha prøvd den salgsklare Yoga 3 Pro merket vi at kabinettet er blitt betydelig stivere i fisken og vi har ikke lenger noe å utsette på byggkvaliteten.

Innsiden av maskinen består også av plast, men har her fått en gummiert overflatebehandling. Dette, sammen med en prikkete tekstur, gir både godt feste og får Yogaen til å kjennes litt lunere mot håndflatene. Fingermerker er ikke noe problem utvendig, da den matte sølvdrakten sørger for at disse ikke synes. Vi legger imidlertid merke til at pekeplaten ser ut til å skjule bruken ganske dårlig. Den kan se fettete og skitten ut etter bare noen minutter i det rette lyset.

Høyoppløst skjerm

Hele 3200 x 1800 bildepunkter er presset inn på den 13,3-tommer store skjermen til Yoga 3 Pro. Den høye oppløsningen gjør enkeltpunkter usynlige fra normal sitteavstand og gir et svært skarpt bilde.

Som sin forgjenger, Yoga 2 Pro, er skjermen blank, og selv om fargene er livlige kan gul- og grønnfargene den produserer skape problemer for enkelte. Skjermen har nemlig et svakt gulskjær over seg, og selv om undertegnede heller foretrekker gulskjæret enn det typiske kalde blåskjæret som finnes på 90 prosent av alle skjermer, er dette uansett problematisk for de som krever helt nøyaktig gjengitte farger.

IPS-teknologi sørger for at innsynsvinkelen er god, men lysstyrken er noe svakere enn Yoga 2 Pro sin og selv den kunne med fordel vært bedre.

Ny tastaturoppskrift

Lenovos AccuType-tastatur har vi tidligere hatt virkelig sansen for. På Yoga 3 Pro kjenner vi det straks igjen, men denne gangen føles det litt «spinklere». Vi mistenker at Lenovo har gjort en hestehandel, hvor den lange vandringen og de bløte tastetrykkene har tapt til fordel for et syltynt ytre. Det er ikke slik at tastaturet er ubehagelig å bruke – de fleste ferske Lenovo-eiere vil nok bli veldig fornøyde – men om du fra før er vant med tastauret på Yoga 2 Pro, eller for den saks skyld den herlige ThinkPad X1, vil du nok merke at tastene har blitt både noe lavere og at de ikke riktig har samme følelsen over seg som sist. Vi synes også det er rart at mellomromtasten lager en annen lyd enn de resterende tangentene.

Tastaturet er fortsatt svært godt, men det har blitt slanket og vi mener det har gått utover go-følelsen Lenovos AccyType-tastatur er kjent for. Både Yoga 2 Pro og ThinkPad X1 Carbon har et bedre tastatur. (Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Pekeplaten er ikke så stor som vi skulle ønsket oss, men siden du sannsynligvis kommer til å kjøre de fleste flerfingeroperasjonene rett på skjermen er ikke dette like kritisk som på andre vanlige bærbare. Pekeplaten gjør dessuten opp for sine manglende mål ved å være både presis og god i bruk. Pekeplatens overflate kan raskt bli fettete, og etter noen timers bruk er det greit om ikke pussefilla er så langt unna.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Der en kan sette spørsmålstegn ved om berøringsskjermer har noe for seg på bærbare, har de i alle fall dette på Lenovos Yoga-maskiner. Sett bort ifra at Yoga 3 Pro med sine 1,18 kilogram veier mer enn dedikerte nettbrett, er maskinen et godt kompromiss for deg som enten ikke har råd til begge deler eller bare vil ha én enhet som kan gjøre alle oppgaver. Med Yoga 3 Pro får du det beste fra to verdener, et ordentlig tastatur for arbeid, og en stor berøringsskjerm for nettsurfing og bruk av Windows-apper.

Berøringsfunksjonaliteten kan selvsagt brukes i alle modusene til maskinen, om det er bærbar PC-modus eller stativmodus, men det er ved nettbrettmodus og i teltmodus den virkelig briljerer. Vi tror du vil begynne å surfe på nettet og utnytte apper på en helt ny måte etter å ha blitt kjent med denne maskinen.

Automatisk lydjustering

Yoga 3 Pro har to stereo-høyttalere som spiler ganske så fint til å sitte i en så tynn maskin. Du kan ikke forvente å få bakoversveis av lyden, men Yoga 3 Pros to stereohøyttalere spiller ganske så fint til sammenligning med andre i vektklassen dens. Fokus ligger ikke på å spille høyt, så når du drar volumbryteren til topps får du fortsatt en relativt balansert og behagelig lyd. Høyttalerne er plassert under maskinen men stiller seg automatisk inn for å treffe ørene dine bedre om du for eksempel setter den i teltmodus eller i stativmodus. Dette får lyden til å høres mindre grumsete ut.

Smart ladeport

Når datamaskiner stadig blir mindre og tynnere, hvor skal da alle tilkoblingsportene gjøre av seg? Vel, Lenovo har funnet på noe smart. Ladeporten deres kan nemlig også benyttes som en USB 3.0-port når den er fri fra den andre og selvsagte oppgaven. Dermed er antall USB-porter oppe i tre totalt, noe som lar deg koble til både mus, tastatur og én annen enhet uten at alt går i ball. Dette er perfekt for de som liker å docke opp på arbeidsplassen for eksempel.

I tillegg til USB-portene finner vi kun en mini-HDMI-port, en inngang for minnekort av SDXC-typen og muligheten til å plugge inn et par ørepropper. Brorparten av høyresiden er nemlig tatt opp av dedikerte volum-brytere, samt en rotasjonslås. Disse er hendige å ha når Yogaen brukes i nettbrettmodus.

Du kan bruke ladeporten som en ekstra USB-kontakt. (Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)
Både utsiden og innsiden av maskinen består av plast. Her er sølvutgaven avbildet, men også Champagne-gold og Clementine Orange er spennende fargealternativer. (Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

En vifteoverraskelse

Prosessoren som Lenovo har bygget sin Yoga 3 Pro rundt, Intels splitter nye Core M, er primært beregnet for vifteløse nettbrett og konvertible maskiner fordi den er svært energieffektiv og holder seg kjølig. Derfor ble vi litt overrasket da vi hørte en velkjent suselyd fra undersiden av maskinen.

Vi klarer ikke helt å bestemme oss for om vi synes det er leit at maskinen kommer med en vifte, eller om vi skal gi Lenovo poeng for å ha klart ingeniørkunsten å få plass til en i den tynne basen.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Selv om viften er på plass er den imidlertid sjelden i bruk. Bare under våre tunge prosessor- og grafikktester kunne vi så vidt høre den. Jobben den er satt til gjør den dermed i det minste godt. Noen temperaturer å snakke om produserer Yoga 3 Pro nemlig ikke.

Nærmer seg en arbeidsdag

Vi lurte på hvor mye kraft en 1,18 centimeter tykk maskin kunne lagre på batteriet, og fikk svaret ved å kjøre en video i løkke helt til den tok kvelden. Det tok fem timer før skjermen ble sort, noe som var nøyaktig samme tid som forgjengeren Yoga 2 Pro med en langt kraftigere prosessor.

Fem timer er ikke spesielt mye om vi sammenligner med andre ultrabærbare på 13 tommer, og milevis bak dedikerte nettbrett. Nå er det selvsagt ikke bare video du vil bruke Yoga 3 Pro til, og maskinen vil nok holde noen timer lenger i kontorapplikasjoner eller ved nettsurfing. Vi ville imidlertid ikke satset 100 prosent på denne maskinen om du trenger en som varer en full arbeidsdag på batteriet.

Ingen ytelseskonge

Lenovos Yoga 3 Pro er første bærbare ut med Intels Core M-prosessor innabords. Vi forventet på forhånd at vi neppe ville få bakoversveis av prosessorkraften dens, og vi hadde helt rett. Prosessoren er som nevnt bygget først og fremst for å drive tynne enheter uten å utvikle for mye varme, og ikke for å imponere med rå styrke. De to kjernene dens er følgelig klokket til lave 1,1 GHz, men de kan begge strekke seg opp til hele 2,6 GHz i korte perioder om behovet melder seg.

Til vanlig bruk, som nettsurfing og kontorapplikasjoner viser Core M-prosessoren gode takter, og til litt tyngere oppgaver, som bildebehandling, er den en god del raskere enn Intels Atom-prosessor. (Ekstra) Denne har vært det eneste reelle alternative for svært tynne bærbare til nå.

I HandBrake, som er en av våre testapplikasjoner for å måle prosessorytelse, viser den imidlertid sitt sanne jeg når den utsettes for langt større press. Core M-prosessoren bruker hele 35 minutter på den tunge oppgaven det er å kode om og komprimere en filmfil for oss, noe som bekrefter for oss at Yoga 3 Pro ikke er noe alternativ for deg som vil bruke den til mer enn enkle kontoroppgaver.

Når det kommer til grafikkytelse har maskinens integrerte grafikkløsning, Intel HD 5300, heller ikke mye å stille opp med. I det mange år gamle Far Cry 2 oppnår vi aldri en jevn bildeflyt, selv ikke på lave oppløsninger. Yoga 2 Pro er langt bedre til spill, selv om denne heller ikke bør være et førstevalg om denne typen underholdning skal stå i sentrum.

Vi går mer i dybden på prosessor- og grafikkytelsen på neste side.

Ellers leveres Yoga 3 Pro med gode åtte gigabyte minne og en respektabel SSD på 256 gigabyte. Maskinen har også fått den raskeste trådløse nettverkskommuikasjonen som finnes, 802.11ac, så nettsider vil laste svært raskt og strømming av film være null problem.

Konklusjon

Hver av de seks skjermhengslene består av over 800 aluminium- og ståldeler.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Normalt er en ny modell totalt overlegen den forrige i en serie med produkter. Litt overraskede må vi likevel konstatere at denne normen ikke gjør seg gjeldende i Lenovos Yoga-serie. Nykommeren Yoga 3 Pro gjør kvantesprang på områder som er svært viktige for ultrabærbare og konvertible datamaskiner, men tar også et stort steg tilbake når det kommer til ytelse.

Vi synes det er rart at vi Lenovo ikke har kvittet seg med kjøleviften i en maskin som leverer ytelse som ligger nærmere en 5000-kroners maskin enn en bærbar til vel det dobbelte.

De fleste bruker i dag den bærbare maskinen sin til kontoroppgaver og lett hjemmeunderholdning, ikke til å gjøre avanserte beregninger eller til å spille krevende spill. Dårligere ytelse kan mange dermed svelge i 2014, om de til gjengjeld får et feiende flott design, god batteritid, en høyoppløst skjerm og eksklusive funksjoner, vel og merke. Alt dette leverer heldigvis Yoga 3 Pro.

Lenovos Yoga 3 Pro er så tynn at det er vanskelig å fokusere når vi skal ta bilde av den.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Designet er også svært lekkert. Yoga 3 Pro virkelig et syn for øyet. Vi har testet utgaven i sølv, og selv om vi liker denne fargen synes vi Champagne- og Clementine Orange-utgavene var enda mer imponerende da vi kikket på disse i London. Sammen med skjermhengslen, som med Yoga 3 Pro har gått fra å bli totalt oversett til å bli et blikkfang, og den utrolige slanke profilen, er wow-faktoren skyhøy. Lenovo er virkelig på riktig vei med det estetiske.

Tastaturet er godt, skjermen høyoppløst og flott, og vi liker de ekstra bruksmodusene veldig godt. Samtidig har Yogaen både minne og lagringsplass nok til alt du vil finne på med maskinen.

Du kan dermed trygt velge Yoga 3 Pro om du vil ha en av årets lekreste og mest bærbare datamaskiner uten at du er så opptatt av ytelsen. Den er god nok i massevis til alle typiske kontoroppgaver og når du kommer hjem kan du deise ned i sofaen og brette den sammen til et nettbrett.

Alternativer

Merk bare at du betaler godt for designet og den lavere vekten, for samme fleksibilitet og bedre ytelse får du for en hyggeligere pris med Yoga 2 Pro. Yoga 2 Pro kan dermed være et bedre kjøp for mange enn treeren.

Andre alternativer er Microsofts Surface 3 Pro, som også er rimeligere. Her må du imidlertid kjøpe tastatur i tillegg, og dette er ikke er i nærheten så godt å bruke som det Yoga 3 Pro kommer med. Fleksibiliteten og den store skjermen som Yoga-serien byr på kan du også glemme.

Om du vurderer Yoga 3 Pro på grunn av den store skjermen, og ikke på grunn av at den også kan brukes som en vanlig PC, da kan det dessuten være lurt å holde på lommeboka inntil videre. Lenovo kommer nemlig med et svært Android nettbrett som er både langt lettere enn Yoga 3 Pro samtidig som det kommer med en innbygget projektor.

Lenovo Yoga 3 Pro kan forventes til våre breddegrader helt på tampen av oktober.

Spesialfunksjoner og målinger

Harmony

Sammen med Yoga 3 Pro leverer Lenovo et par fiffige programmer som vi synes det var verdt å nevne. Det første heter Harmony, og gjør to ting. Det presenterer deg for de applikasjonene både du, men også andre Yoga-eiere, bruker mest i akkurat den modusen du har satt maskinen din i der og da. Dett er kjekt for å bli kjent med de ulike applikasjonene som finnes der ute, men er også en nyttig snarvei til favorittappen din når du har dårlig tid.

Du kan også se statistikk over hvilke moduser du bruker mest, og samenligne dette med resten av verden. Dette er kanskje ikke så nyttig, men det er jo alltids litt moro å se at teltmodus, nettbrettmodus og fremvisningsmodus sammen står for hele 60 prosent av bruken, mot bare 40 prosent i tradisjonell produksjonsmodus. Vi i redaksjonen har på vår side brukt maskinen 91 prosent i produksjonsmodus, men dette tallet ville nok ikke vært så høyt om vi ikke faktisk arbeidet på den.

Harmony følger altså med på hvilke applikasjoner du bruker, og dermed kan det også tilpasse maskinen etter dette. Starter du for eksempel ebok-leseren vil skjermens «papirmodus» aktiveres, noe som gir et gulere bilde med mer kontrast og svakere baklys. På samme måte kan lyden endres til filmmodus om du starter en TV-serie i Netflix-appen.

Harmony gir deg de beste applikasjonene for presentasjonsmodusen.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Slappfiskkontroll

Yogaen har, i tillegg til tastatur, berøringsskjerm og styreflate, enda en mulig navigasjonsmåte som vi med litt trening fikk sansen for. Ved hjelp av webkameraet kan du nemlig bruke hånden din til å bla mellom bildegallerier og lignende, bare ved å veive med den i luften foran skjermen. Ingen berøring nødvendig altså, og det fungerer på minst en meters avstand. Kjekt om du vil sette fra deg maskinen på bordet i for eksempel stativmodus og vise frem bilder til venner. Denne funksjonen krever dog at du setter i gang bildefremviseren.

Akkurat som du kan bla gjennom bilder fra komfortabel avstand i sofaen, kan det jo hende du ligger og ser film og vil øke volumet litt uten å anstrenge magemuskelene ved å stå opp. Lenovo har gester for dette også, men å knytte neven og styre den opp og ned foran kameraet oppleves rett og slett ikke så presis som vi skulle ønske oss. Ofte går volumet i taket, eller bevegelsen vår registreres ikke i det hele tatt.

Målinger og grafer

Maskinens prosessor, en Core M 5Y70 klokket til 1,1 GHz, skal ifølge Intel kunne kjøre i kortere perioder på opptil 2,6 GHz. Denne såkalte «Turbo Boost»-funksjonen virker i Yoga 3 Pros tilfelle å i praksis ligge på mellom 1,5 – 1,7 GHz. Dette er nemlig hastigheten den startet å jobbe på i vår videokomprimeringstest, HandBrake. Etter hvert som maskinen ble varmere klokket prosessoren seg ytterligere ned, mot 1,4 GHz. Den samme tendensen så vi da vi testet prosessoren i Cinebench, som måler de to kjernene dens først sammen og så alene.

Den lavere arbeidsfrekvensen til prosessoren gir selvsagt utslag i våre tunge testapplikasjoner, men maskinen oppleves like responsiv i nettleseren og i skriveprogrammet som på en toppspekket skrivebordsmaskin.

Grafikkløsningen, som er en integrert del av prosessoren, er på sin side forbedret siden Intels HD 4XXX-serie. Vi mistenker derfor at det er den lave arbeidsfrekvensen til prossoren som holder spillytelsen tilbake.

Diskytelsen er ganske god. Med måleverktøyet ATTO målte vi lesehastigheten til SSD-en til 518 MB/s og skrivehastigheten til 433 MB/s. Selv om SSD-en Lenovo har utstyrt maskinen sin med ikke er best i forhold til konkurrentene vil den gi deg mer enn god nok ytelse. Maskinen starter nesten umiddelbart, og programmer starter også i løpet av sekunder.

Mye takket være den samme prosessoren som gir lite å rope hurra for når det kommer til ytelse, kan Yoga 3 Pro smykke seg med svært greie temperaturer og lite støy – selv når den sliter seg gjennom tyngre oppgaver.

Som nevnt gir skjermen et lite gulskjær. Dette reagerte vi likevel ikke veldig negativt på. Det eneste vi skulle ønske oss var litt bedre, var lysstyrken. Vi målte 265 nits, noe som holder i de fleste situasjoner innendørs, men i dagslys – eller om sola skulle titte inn vinduet rett bak skrivepulten din – da kan du få store problemer med refleksjoner og mørk skjerm.

Her er det som vi ser fortsatt Apples MacBook Air som troner på topp.

Vi har byttet lysmålesystem siden vi testet Yoga 2 Pro, og om du vil sammenligne direkte med denne er det verdien 290 nits som gjelder for Yoga 3 Pro.

Ser du etter et god alternativ til Lenovo Yoga 3 Pro?
Her har vi samlet våre anbefalte ultrabærbare »

annonse