Tek.no

Test Logitech G710+

Briljant spilltastatur med det lille ekstra

Vi har testet Logitechs første, mekaniske spilltastatur.

Rolf B. Wegner, Hardware.no
25 Jan 2013 18:30

Introduksjon

Mekaniske spilltastaturer har gått som en farsott over IT-industrien i den siste tiden. Det er ikke bare de tradisjonelle produsentene som har kastet seg på bølgen, men også de som før drev med helt andre ting, som minneprodusenten Corsair og kabinettprodusenten Cooler Master.

En aktør som derimot, til vår store overraskelse, har holdt seg borte er Logitech. Logitech er virkelig en av kjempene innen både mus og tastaturer, men mekaniske tastaturer har ikke vært en greie for dem. I fjor høst skjedde det derimot endringer, da de slapp det mekaniske tastaturet G710+.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Logitech kommer muligens sent på markedet, men de kjører i alle fall på med en egen vri. For mens nesten alle de andre mekaniske tastaturene på markedet bruker Cherry MX Red- eller Black-brytere, så sverger Logitech til Cherry MX Brown.

Brown regnes som brytere egnet for en mellomting mellom et spill- og et skrivetastatur. Det har taktil tilbakemelding ved at du kan kjenne en «dump» når du trykker tasten ned, men det er ikke noe hørbart klikk som på Cherry MX Blue.

La oss først se på spesifikasjonene til G710+:

Solid og lekker

G710+ fremstår som stort, solid og tungt. Dette er en beskrivelse som passer det meste av mekaniske spilltastaturer, så dette kommer neppe som noen overraskelse. Foran på tastaturet kan du feste en medfølgende håndleddsstøtte.

Dersom tastaturet føles litt for lavt i bakkant er det mulighet for å øke høyden noe. Dette gjøres på tradisjonell måte, ved å vippe ned to føtter. Problemet med disse er at de ikke har noe gummibelegg under seg, hvilket fører til at tastaturer sklir noe lettere på glatte underlag. Om du ikke benytter ekstraføttene er det ikke noe problem i det hele tatt.

Ymse medietaster.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Mange ekstrafunksjoner

Logitech-tastaturet er ikke rent i designen som enkelte andre tastaturer. Her er det nemlig dyttet på plass en del ekstra taster. Høyresiden av tastaturet er dominert av seks makrotaster i en oransje ramme.

Langs toppen av tastaturet finner vi en rekke andre taster, som blant annet en spillknapp som deaktiverer Windows-tasten. I tillegg er det knapper for å justere belysningen på tastaturet. Her kan du faktisk justere WASD-knappene uavhengig av resten av tastaturet, fiffig!

Noe som mange spilltastaturer mangler er medietaster. Noe slikt mangler ikke på G710+, her er det alt man trenger, samt et eget kontrollhjul for lydvolumet.

Bli med til neste side, så ser vi nærmere på hvordan tastaturet er å sette opp »

Les også