Test

A.C. Ryan Playon HD og Playon HD Mini

Innledning

Fra å være et lite nisjemarked, har nå mediespillere vokst seg til å være et voldsomt stort marked hvor stadig flere aktører prøver lykken. Boksene blir stadig likere hverandre, noe som fører til at produsentene må bli stadig flinkere på å stappe boksene sine med spesielle funksjoner og mer.

Denne gang har vi kikket på to bokser fra A.C. Ryan, henholdsvis Playon HD og Playon HD Mini. Hovedmomentet til de to boksene er avspilling i full HD-oppløsning, og i tillegg skryter boksene av full nettverksstøtte, NAS-muligheter, Bittorrent-klient og mer. Funksjoner som Youtube og nettleser er dog ikke med. Undertegnende har byttet ut det vanlige hjemmekinooppsettet (forøvrig bestående av en tradisjonell HTPC) med de to boksene i en måneds tid, hva jeg synes leser du videre i testen.

Førsteinntrykk

Som nevnt er det altså to bokser som er tatt under lupen, hvor den ene markedsfører seg som varianten for den kravstore brukeren og den andre som den stillegående og stuevennlige. Begge boksene er relativt identiske i design, men skiller seg naturligvis nokså markant i størrelse. Noe som skyldes at Mini-varianten ikke har innebygd harddisk.

Boksene hviler absolutt godt i øyekroken – vi tør påstå du ikke trenger å skjemmes over å ha stående verken Playon HD eller HD Mini i stereobenken. Begge boksene har frontpanel i tradisjonell pianolakk, mens resten av dekslet er i typisk matt sort. I tillegg er også boksenes eneste knapp plassert i front, nemlig på/av-knappen. Som forøvrig lyser iskaldt blått under bruk.

Tilkoblingsmulighetene burde strekke til. Playon Mini øverst.
Storebror har USB-porter på siden.

Titter vi på siden og rundt boksene er historien det samme, begge boksene har akkurat samme tilkoblingsmuligheter, dog med et par unntak. Lillebror har ikke coaxial-lydutgang eller tilkoblingsmulighet for den såkalte USB type B. Unntatt nevnte unntak har begge boksene både HDMI, 2x standard USB-porter, Kompositt ut, Spdif (optisk lyd) og nettverksport. Det er riktignok også litt forskjellen i layouten av portene, ettersom lillebror har alt av porter bak, mens storebror har USB-portene på siden.

Vedlagt fjernkontroll.

Inneholdet i eskene de to enhetene kommer i er identiske, vedlagt finner vi en enkel bruksanvisning, fjernkontroll og vedlagte batteri samt en HDMI- og en Scart-kabel. Et pluss i margen er det forøvrig at vedlagte HDMI-kabel oser kvalitet i langt større grad enn hva man typisk forventer av “vedlagte kabler”. Fjernkontrollen som er vedlagt er derimot en rakk kontrast, og virker både billig og skjør. Men når det er sagt, den fungerer til formålet.