Til hovedinnhold

iPhone-hodesett med kanonlyd

Hodesettet HD238i fra Sennheiser er verken sammenleggbart eller spesielt lite. Likevel er det spesiallaget for deg som bruker iPhone. Vi antar det er meningen at du skal bære det om halsen når det ikke er i bruk. Alternativt kan du putte det i en medfølgende pose og stue det ned i en sekk eller veske.

Komfortabel
Designen er enkel, men funksjonell. Vi snakker om et hodesett med såkalt åpne klokker, noe som betyr at du hører lyden fra omgivelsene nesten like bra når du har hodesettet på. Inn mot øret er klokkene trukket med et tynt lag kunstskinn, med et åpnere tekstil over høyttalerelementene. Øreklokkene er relativt små, og hodebøylen er passe stram til at klokkene sitter godt uten å klemme.

Skal du bruke hodesettet på joggetur ville du kanskje ønsket at klokkene satt litt fastere. Men så er heller ikke dette noe typisk treningstilbehør.

På ledningen sitter en kontrollknapp som lar deg starte og stoppe samtaler på samme måte som når du trykker på knappen på håndfrisettet som følger med iPhone. I tillegg har det taster som lar deg styre volumet på mobiltelefonen opp og ned.

Bra lyd

Elementene i øreklokkene er gode, og settet gir meget god lyd enten du hører på musikk eller fører en samtale. Den åpne løsningen gjør at lydbildet blir svært naturlig. Her er ingen overdreven bass eller skingrende diskant. Lydbildet er godt balansert, og beholder proporsjonene også om vi skrur opp eller ned på volumet.

Det er godt mulig å spille høyt nok til å provosere de fleste øreleger, men vi kjenner også dem som vil hevde at dette hodesettet gir for lite volum. Om du kan spille høyt nok til å passere smertegrensen avhenger av hva du spiller og hvilken smerteterskel du har.

Lydlekkasjer
Hodesettet gir deg glimrende lyd, men har en stor bakdel. Den åpne løsningen lekker så mye lyd at du vil gjøre deg til hatobjekt om du bruker det på offentlig kommunikasjon. Den åpne løsningen slipper også så mye lyd inn, at HD 238i er tilnærmet ubrukelig om bord på fly.
Å bruke dette hodesettet for å føre en fortrolig samtale i stille omgivelser kan gi en falsk trygghet.

Prisen på HD 238i ligger på rundt 1200 kroner i nettbutikker. Vi synes det er litt i overkant, med tanke på at det har noe avgrensede bruksområder.

Pris og lydlekkasjer trekker ned, men design og komfort trekker opp. Selv om hodesettet har sine svakheter, så er lyden så god at vi lander på en sterk karakter.
Terningkast 5
Finn beste pris på Sennheiser HD 238i her.
Om du vil ha et hodesett som ikke lekker liike mye, har høy kvalitet og god lyd, så er Sennheiser MM450 et bra alternativ. Dette virker nå trådløst med iPhone (fra iOS 4.1). Men settet koster også mer enn det dobbelte av hva HD 238i gjør.

Mer om
annonse