Til hovedinnhold
TestAndroid, iOS, WP:

Her er ukens anbefalte apper

Bo billig over hele verden og spis som en lokalkjent.

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" kommer vi hver helg fremover til å finne frem til de beste appene vi har testet i løpet av uken.

Her er ukens app-anbefalinger:

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Recipe Search er et av de store mat-samfunnene med en drøss av oppskrifter. Dette er en massiv oppskriftsapp med rundt 150 000 oppskrifter, så her bør selv den mest kresne finne noe som smaker.

Recipe Search.

Hvis du ikke vet hva du skal spise til middag, eller hva du skal servere til champagnelunsjen, bør du med andre ord ta en titt på Recipe Search.

Knaske gulrøtter? Les også om Bamas sunne app

Fra virkelighetens kjøkken

Oppskriftene er sendt inn av brukerne selv, noe som gir stor variasjon i rettene du kan velge blant.

Selvsagt er det mulig å gi vurderinger av de forskjellige oppskriftene, og også å legge inn kommentarer og spørsmål til oppskriftene.

Ikke bare gir dette en mer levende app, men det gjør det også enklere å skille klinten fra hveten blant oppskriftene.

I motsetning til en del andre mat-apper fra det store utland, kan du her velge våre hjemlige måleenheter som standard, slik at du slipper å regne om alle mengdemål.

Oppskriftene finner du enten ved å søke, eller ved å bla deg gjennom en av de forskjellige kategoriene. Ved å legge inn oppskrifter selv kan du også bruke Recipe Search som din egen lille kokebok.

Siden Recipe Search er gratis, er det fint lite å tape på å ta en prøvesmak på denne appen. Det kan være verdt å merke seg at appen går under navnet allthecooks.com på iTunes.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese ohvordan du skaffer deg billig overnatting og den kanskje beste location-appen.

Airbnb

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Airbnb er en glimrende måte å skaffe seg overnatting på. Kanskje er det tomt for hotellrom, kanskje vil du spare penger eller kanskje du bare vil overnatte litt utradisjonelt?

Airbnb.

Denne appen lar deg booke overnatting i mer eller mindre private hjem over hele verden, fra små kott til din egen private øy.

Bo i private hjem

I motsetning til CouchSurfing, som primært baserer seg på gratis overnatting, er Airbnb samfunnet for deg som enten vil tjene en slant på å stille hjemmet ditt til disposisjon, eller finne billig overnatting over hele verden.

Utvalget av overnattingssteder er stort, og også i Norge finnes det mange som stiller plass til disposisjon.

Du er kanskje skeptisk til å overnatte hos fremmede eller invitere fremmede hjem til deg, men det viser seg at folk flest hverken er kriminelle eller psykopater, men tvert i mot trivelige folk. Kanskje er det også slik at de som benytter seg av tjenester som Airbnb har et ekstra åpent sinn for å treffe nye mennesker.

I alle tilfelle sørger Airbnb for at sikkerheten er ivaretatt på en god måte, på alt fra betaling og forsikringer til at du er sikker på hvem du faktisk skal bo hos.

Les også: Den kuleste værappen gir deg været også når du er på tur

Utvalget av overnattingssteder spenner fra en seng i et bøttekott til din egen private øy, eller kanskje du vil bo på et slott? De fleste av de som tilbyr overnatting her er helt vanlige folk, men det du finner også de som driver med dette på mer profesjonell basis her.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Foursquare

Format: iPhone, Android og Windows Phone
Pris: Gratis

Foursquare er en app som er kjent for mange. Dette er en svært populær tjeneste for brukere over hele verden, og har du ikke prøvd appen enda, er det kanskje på tide.

Foursquare.

Foursquare er enkelt fortalt en app som hjelper deg med å finne de beste stedene hvor du enn befinner deg. Appen brukes like gjerne på ferie som til hverdags.

Her finner du alt fra turistattraksjoner til spesielle tilbud. Ikke minst er det å finne et sted å spise en mye brukt funksjon på Foursquare, så hvis du er ute etter å finne et godt sted å spise kan Foursquare hjelpe deg.

Populær app

Foursquare er en sosial app, og det er brukerne som gjør den verdt å bruke. Den store brukermassen er derfor den viktigste årsaken til at Foursquare er en svært så praktisk app å ha på telefonen.

Mens det å finne steder er en viktig del, er delingen like viktig for mange av brukerne. Her sjekker man inn og deler opplevelser slik at du får en oversikt over hva som er hot akkurat nå.

Hvis du ikke har lastet den ned allerede, er det med andre ord bare å fiske frem telefonen og sette i gang!

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »
Last ned til Windows Phone »

Speedtest.net

Format: Android /iOS/ Windows Phone
Pris: Gratis / 7 kroner

Windows Phone-versjonen.

Hvor kjapt får du surfet på mobilen din? Det er i ferd med å bli et vanligere spørsmål her til lands. NetCom og Telenor har lansert 4G enkelte steder, samt høyere hastigheter i 3G-nettet som gjelder utvalgte abonnementer. På den annen side lover One Call i sine reklamer at de er "like bra", til tross for at deres kunder ikke får nyte de samme surfehastighetene som det netteier Telenor tilbyr sine kunder. Videre kan det kanskje være interessant å sjekke hastigheten du får via det trådløse nettet på kontoret, eller om du har lav nok "ping" til å spille online-spill. Dette er noen av årsakene til at du bør ha appen Speedtest.net installert på mobilen din.

Med Speedtest.net-appen fra utvikler Ookla kan du nemlig med et tastetrykk sjekke både nedlastningshastighet (Mbit/s), opplastningshastighet (Mbit/s) og såkalt "ping". Ping måler hvor mange millisekunder (ms) det tar før enheten din får svar fra serveren, og hvis dette tallet er for høyt vil det gå tregt å surfe, samt at online-spilling vil bli hakkete. Det mest interessante for folk flest er nok imidlertid å sjekke om nedlastningshastighetene er noe i nærheten av det som blir forespeilet av operatøren når du bruker 3G-nettet. Dette kan variere stort fra sted til sted.

Appen lagrer alle dine målinger, slik at du kan gå tilbake og se om hastighetene er stabile i de samme områdene. Eventuelt se forskjellene nå, og når din operatør åpner 4G-nett der du bor. Speedtest.net er ikke en app du kommer til å bruke veldig ofte, men vi synes den er kan være veldig kjekk å ha en gang i blant. Når gratisversjonen heller ikke er gjennomsyret med reklame får appen vår anbefaling denne uka.

Last ned til Windows Phone, iPhone eller Android (gratis/7 kroner for å fjerne reklame)

Se også våre oversikter over "essensielle apper":

annonse