Til hovedinnhold
TestBTH-033

Rent og pent, uten en tråd

Dette trådløse hodesettet gjør jobben både til musikk og telefoni.

Per-Øyvind Nordberg
Det svarte designet gir et elegant inntrykk.Foto: Per-Øyvind Nordberg
Hodesettet er behagelig å ha på seg.Foto: Per-Øyvind Nordberg
Den store knappen på høyre øreklokke styrer mange av funksjonene.Foto: Per-Øyvind Nordberg
På siden av øreklokkene er det blant annet knapper for volumstyring.Foto: Per-Øyvind Nordberg

Er du på utkikk etter er trådløst hodesett med innebygget mikrofon som ikke koster skjorta kan Audas BTH-033 muligens være noe for deg. Audas het tidligere Mirakel Data og har kommet med flere trådløse hodesett som gjør jobben både for musikk og tale.

BTH-033 er som sagt trådløs og skal ifølge produsenten ha flott design og god lydkvalitet. Det første vi legger merke til er at hodesettet ikke sitter spesielt godt på hodet. Det vil si at dette ikke er noe for deg som er glad i for eksempel å løpe mens du hører på musikk. Det passer nok bedre for de som trenger litt underholdning på bussen.

Lett å betjene

Det er ikke noe nytt at trådløse hodesett ofte har problemer med lydkvaliteten kontra sine ledningsbaserte brødre. Batteritid, vekt og komfort må også vektlegges da dette er viktige elementer for at BTH-033 skal gi en god opplevelse.

Når det kommer til betjeningen av hodesettet er dette svært enkelt. Vi har få knapper å forholde oss til, noe som gjør oppkopling, volumstyring og andre nyttefunksjoner enkle å betjene. På den høyre øreklokken finner vi en stor tast som brukes til å slå av og på hodesettet, besvare samtaler og koble seg til enheter ved å holde knappen inne.

Vi testet hodesettet med mobiltelefonene HTC Rhyme og HTC Incredible S samt en bærbar PC. Det var aldri noe problem under oppkobling og du trenger ingen kode for å koble enhetene sammen. Hodesettet har også multipoint. Dette er en funksjon som gjør du kan koble BTH-033 til to enheter samtidig, vi fant dog ut at dette var lettere sagt enn gjort. Både oppkopling mot to mobiltelefoner og mot mobiltelefon og datamaskin var lite vellykket.

Videre finner du taster for volum, musikkbytte og start og stopp på hver side av samme øreklokke som nevnt over. På undersiden av denne er det også en utgang for micro-USB for lading, samt en minijackutgang slik at du kan koble hodesettet til for eksempel en enhet som ikke har Bluetooth.

Rent fysisk ser hodesettet ganske bra ut i sin svarte pianolakk med noen innslag av metall- og rødfarge rundt øreklokkene. Det veier heller ikke mye og er sånn sett ganske behagelig å ha på. Vi opplevde heller aldri at vi ble svette eller såre rundt ørene selv med bruk over lengre perioder.

Grei lyd

Etter å ha fått spilt inn elementene i hodesettet skikkelig fant vi ut at lydkvaliteten er ganske grei, men noen negative ankepunkter finner vi. Lydbildet i seg selv er helt greit, men bassen blir litt bortgjemt og vil aldri slå deg i veggen slik andre og gjerne mer kostbare hodesett kan gjøre. Videre er diskanten litt svak, noe som gjør at lyden blir litt hul og de skarpe tonene aldri helt kommer fram. Dette er spesielt merkbart der messingblåsere kommer inn, og de mister litt av skarpheten sin.

Når det kommer til lyd under samtale er det lite utsette på denne. Vi hørte alltid den vi pratet med godt under testperioden. De vi hadde i andre enden av røret derimot fikk inntrykk av at lyden fra hodesettet ikke var helt optimal. Vi fant at lyden blir noe fjern, som at vi sitter i en stor hall og prater.

Rent volummessig spiller disse mer enn høyt nok. Hvis du skulle være i det hjørnet at du trenger volumnivå som trenger helt inn i hjernebarken klarer BTH-033 dette uten problemer.

Når det kommer til batterilevetiden er vi godt fornøyd med hva hodesettet leverer her. Med en taletid på 16 timer og 14 timers spilletid med musikk holder hodesettet mest sannsynligvis en god del lenger enn batteriet på mobiltelefonen din. Med jevnlig bruk gikk det noen dager mellom hver gang vi måtte lade hodesettet, en prosess som for øvrig tar cirka to og halv time hvis det er helt utladet.

Hodesettet skal ha en rekkevidde på 10 meter. Dette fant vi ut at ikke var helt reelt. For det første skulle det ikke mer enn en tynn dør til før hodesettet begynte å skurre, selv om vi ikke var mer enn et par meter unna det. Videre merket vi fort at det begynte å hakke i musikken hvis vi var mer enn 5-6 meter unna enheten hodesettet var koblet til. Nå skal det sies at du jo ofte har mobilen på deg, og da er ikke dette noe problem.

Konklusjon

Når alt kommer til alt er BTH-033 et ok hodesett til sin pris. Du får et hodesett med ganske bra lyd, men i forhold til prisen kunne lyden vært enda bedre. Hodesettet fungerer greit under samtale og har et godt batteri. Samtidig ser det ganske bra ut, og er behagelig å ha på.

Det som trekker ned er at øreklokkene ikke dekker over hele øret, noe som gjør at noe lyd slipper ut. I tillegg er ikke bassen spesielt mye å skryte av, og de skarpeste tonene kommer ikke til sin rett slik vi ser på hjemmestereoanlegg. Oppkoblingen til flere enheter fungerer heller ikke som den burde og er lite brukbar, men hvor mye du egentlig har bruk for denne funksjonen kan jo diskuteres.

Ellers er hodesettet lett å betjene, og er absolutt en fullverdig kombinasjon av håndfri og musikkhodesett. Så hvis du ikke er manisk opptatt av lydkvalitet, eller har planer om å løpe med hodesettet kan dette være noe å vurdere.

Her finner du alle våre tester

annonse