Tek.no

Test Fem fete spill for iPad

Vi elsker å leke med tyngdekraften

Vi har testet fem høyoppløste spill fra Apples App Store.

18 Juli 2011 06:00

I denne spilltesten har vi testet oss gjennom fem forskjellige spill som er laget for Apples nettbrett. Spillene er testet på iPad, men i mange tilfeller fins de også for iPhone og iPod Touch. Et av spillene fins også for Android-plattformen.

Dersom du ønsker deg flere spill for Android finner du det i vår forrige spilltest. Forrige spilltest finner du her.

Gravity Guy HD

Gravity Guy er på mange måter et velkjent plattformkonsept. Her foregår alt i to dimensjoner, og du kan ikke gå bakover. Det som gjør at spillet oppleves som nytt er at du blir tvunget fremover og at du knapt kan kontrollere figuren din.

Gravity Guy løper nemlig i et vanvittig tempo, hele tiden, og tempoet blir mer heseblesende for hver barriere du krysser. Det eneste du kan gjøre for å kontrollere denne travle karen er å trykke på skjermen for å flytte tyngdekraften.

Tyngdekraften kan befinne seg oppe eller nede på skjermen, og ved å flytte tyngdekraften på strategiske steder unngår Gravity Guy hindringer - og tidvis den visse død der gulvet, eller taket, forsvinner.

At du mesteparten av tiden har en illsint, hjelmkledt skapning med laspistol løpende etter deg gjør egentlig ikke spillet noe enklere.

Likevel er Gravity Guy vanedannende som bare det, og det er lett å bruke mange, mange timer på å få Gravity Guy i mål.

I Gravity Guy har du ikke liv i vanlig forstand, og dermed kan du la hovedpersonen dø så mange ganger du vil - men du får høyere poengsum jo fortere du krysser hver barriere, og du blir også premiert for feilfritt løp over tid.

Spillet fins for både iPad og iPhone, og det fins i gratisutgaver for begge plattformer. En prøveversjon er også tilgjengelig rett i nettleseren, på utgiverens sider.

Demolition Dash HD

I Demolition Dash har vi med enda en travel kar å gjøre. Spillet har en del til felles med Gravity Guy, for også her er det snakk om et plattformspill der du ubønnhørlig beveger deg fremover.

Hovedersonen heter Zilla, og som navnet antyder er det en slags dinosaur-aktig figur du skal styre. Når det kommer til styring har du dessuten kun begrensede hjelpemidler. Zilla kan hoppe og brøle, men ikke stort mer.

Brølene uskadeliggjør fiender men du kan også kverke mye av det tilfeldige skrotet du møter på din vei ved å brøle. I tillegg må du altså hoppe over de obligatoriske avgrunnene fra tid til annen.

Demolition Dash har fargerik og tegneserieaktig grafikk, spillbarheten er også godkjent. Lydeffekter og musikk trekker opp, men alt i alt synes vi spillet er litt i overkant kaotisk til tider.

Demolition Dash er heller ikke like vanedannende som Gravity Guy, som det deler mange egenskaper med.

Alt i alt snakker vi om helt ålreit tidsfordriv, men har du ikke spilt hverken Demolition Dash eller Gravity Guy bør du prøve ut sistnevnte først.

Demolition Dash fins for både stor og liten skjerm.

Smoody HD

Akkurat som Demolition Dash over, har også Smoody tilsynelatende hentet mye inspirasjon fra et annet kjent spill. De første brettene i Smoody minner nemlig mye om Cut The Rope.

Underveis får imidlertid Smoody egne bein å stå på i puzzle-sjangeren. Her er det nemlig ikke tau du skal kutte, men planker.

Tar vi det fra begynnelsen har du altså et gult hode, som av en eller annen grunn skal hjelpes til det som muligens er et sort garnnøste, eller et sort hull.

For å få til dette må plankene hodet ruller på kuttes på riktig sted, og gjerne også til riktig tid. Fordi det er snakk om planker fungerer som regel ikke den samme metoden som du ville valgt dersom du spilte Cut The Rope. Plankene kan nemlig falle på hverandre og de kan legge seg i veien for det sorte hullet slik at du ikke kommer frem.

I tillegg til at det tidvis kan være mer utfordrende å kutte planker enn tau, har du kun et gitt antall kutt på deg. Dersom planken legger seg på en måte som gjør at den er i veien, kan du ikke bare kutte den på nytt - da får du ikke kuttet den siste planken.

Vi synes Cut The Rope vinner over Smoody på sjarm, men Smoody gir oss akkurat den samme kløen etter å spille mer som Cut The Rope gjør.

Reckless Racing HD

Reckless Racing er en 2D-racer av det underholdende slaget. Her får du et utvalg biler og et utvalg baner, et utvalg biler og tre forskjellige spillmodi.

Bilene har noen grunnleggende forskjeller i handling, men å snakke om realisme her blir som å kalle Angry Birds dokumentarisk. Banene er relativt korte, og kommer med forskjellige underlag.

Reckless Racing har en del til felles med de gode gamle Micro Machines-spillene, men her fokuseres det ikke på power-ups og raketter. Det er vanskelig nok å holde bilene på veien i utgangspunktet.

Spillmodiene er som du muligens forventer - en vanlig løpsmodus der du kjemper mot de andre bilene. En "hot lap"-variant fins også, der det er om å gjøre å sette den beste rundetiden.

Spillvarianten som kanskje skiller seg mest ut er "delivery" - her må du nemlig hente og levere så mange tilhengere som mulig på så kort tid som mulig. Du har en tilmålt mengde tid totalt, og verdien på hengerne går ned om du bruker lang tid på enkeltleveringen.

Kontrollmessig er Reckless Racing HD ikke alltid like god. Heldigvis fins det flere måter å kontrollere bilen på, og vi tror de fleste vil finne en kontrollvariant som passer dem.

Dette er enkel underholdning av god kvalitet. Spillet har dessuten muligheter for å laste ned ekstra innhold og en flerspillerdel for bruk via internett. Her er det mye å sysle med, altså.

Sheeps Premium

Nei, dette er ikke appen til gruppa The Black Sheeps. Tror vi.

Her er det like fullt snakk om sorte, eller i det minste brune, får som skal flyttes. Målet er å flytte tre sauer fra ene siden av skjermen til den andre.

De spretne fårene har selvsagt navn, og Catty, Justine og Samantha vi får leke oss med. De har tre størrelser, og alle kan hoppe relativt høyt.

Problemet er at den minste ikke kommer seg over alle hindringer på egen hånd - og her er opplegget. Du skal nemlig plassere sauene slik at de kommer seg over hindringer, og du må gjøre det i riktig rekkefølge slik at alle tre kommer seg over.

Den minste sauen kan ikke stå igjen på baksiden av et gigantisk hinder, etter at de andre to har fått bruke den som stige.

Spillet er tegneserieaktig, kontrollene er enkle å forstå og lette å bruke, og lydeffektene hever inntrykket. Dette er absolutt en trivelig puzzle-variant som vi har brukt en del tid på.

Les også:

Les også
- Fremtidens spillkonsoll er et nettbrett
annonse

Les også